[]

genç mimara araba seçimi (renault megane coupe alternatifi)

araba konusunda ilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.. bana gidip gitmeyeceğinizi de düşünmeniz açısından, (araba ile ilgili olabileceğini düşündüğüm şekilde) genel olarak kendimden biraz bahsetmek istiyorum;

- 24 yaşındayım. bu yaz mimarlık bölümünden mezun oluyorum. muhtemelen 2 sene de yüksek yapacağım.
- arabadan zerre anlamam. yani cidden anlamam. bi tek sürmeyi bilirim. manuel vites keyiflidir, hatta hiç otomatik kullanmadım. ama bir süre istanbul'da yaşayacağım kesin.. siyah rengi çok severim. isterim ki özellikle siyahın yakıştığı bir arabam olsun.. ama sanırım en önemlisi ekonomik olsun.. (lpg, dizel vs onlardan bile anlamam hangisi daha ucuz bilmem yani.. acınası haldeyim..)
- araba konusunda da hevesli değilimdir. uzun bir süre lada niva kullanmıştım ve yine verseniz yine kullanırım. yeni arabaya falan ihtiyacım yok aslında. hızı mızı da mühim değil.. ama peder mezuniyet hediyesi bir araba alacak, orası kesin..
- her genç gibi arabada müzik dinlemeyi severim. rap, r&b ve rock tercihimdir.. limp bizkit'in eski albümlerine bayılırım.
- jipleri, pickup'ları görünüş olarak severim.. özellikle amerikan arabaları harikadır.. aslında spor araba merakım yoktur..
- boyum 1.85 civarı..

ve son olarak, pederin baktığı arabalar arasından son beğendiği ve almayı düşündüğü araba (fotosunu da eklediğim) renault megane coupe.. piyasada 43.000 küsür civarı sanırım..
özellikle bu (veya daha düşük) fiyatlarda başka bir öneriniz var mıdır?
(şahsen 2. el arabaya da açığım)

edit ~
verdiğim kişisel bilgiler, tamamen araba alırken dikkat edeceğim (zira arabadan anlamadığım için yegane sayılan) bilgilerimdir. atıyorum volvo s80'de rap müzik dinlesem garip gelir, boydan dolayı belki vw kaplumbağa'ya sığmayabilirm (atıyorum tamamen), mimarlık okudğum için geniş bagajlı şeyler düşünülebilir (mal taşıyacak değilim ama illa bir şeyler taşımam da gerekebilir, hatta bu yüzden pickup türü bir şey de düşünmüyor değilim..
falan filan..
yardım eden arkadaşlara teşekkürler, ciddiyetle yazdığınız tüm modelleri şu an inceliyorum..

 
ben o paraya audi alırdım(A4 tür, A6 dır), 2.el de olurdu belki ama süper olurdu:).


  • gofragol  (07.04.10 00:58:21) 
audi a3 gayet güzel arabadır. vw golf güzel arabadır. ikinci el bi bmw de güzeldir.

ben şahsen fransız arabalarını pek sevmiyorum. citroen, peugeot ve renault'yu direk ele derim. ikinci elde çok değer kaybediyorlar ve iç aksamları falan alman ya da japon otomobillerine göre daha kalitesiz oluyor. tek avantajları dizel modellerininin cidden ekonomik olmasıdır. ha illa fransız alıcam diyosan da c4 fena değildir.

hatta ben kasmadan marka olarak önereyim, sen onları araştır. (çok bilindik olan mercedes, bmw vesaire girmiyorum hiç)

vw
toyota
honda
audi

bunların hemen her modelini gözün kapalı alabilirsin. hayırlı olsun şimdiden.

not: sanırım sözlükten agamemnon bu işlerin bayaa bi piri. bi de ona danış istersen. :)
  • hevipeyra  (07.04.10 01:05:56) 
1)a3 tdi
2)focus hb tdci
3)civic hb
  • crucio  (07.04.10 01:21:07) 
2. el araba demek 2. el karı demektir, bi boka yaramaz, sıfır al hacı, resimdeki arabada canavar, olmadı focus bak sürüş keyfi fena değildir.


  • alchemistt  (07.04.10 01:37:11) 
yeni astra da incelediğim kadarıyla güzel, ona da bakabilirsiniz.


  • ferishtah  (07.04.10 01:47:29) 
volvo c30 da güzeldir.


  • thor odinsson  (07.04.10 01:54:43) 
sana gidip gitmeyeceği hakkında fikir vermesi açısından(araba ile ilgili olabileceğini düşündüğüm şekilde) ben de kendimden bahsedeyim;
-26 yaşındayım, mühendisim, özel bi şirkette çalışıyorum, boyum 1.75 civarı.


şahsen ben olsam bu paranın yarısına 2.el bi araba alır diğer yarısını da bi kenara koyardım ama buradaki ben olmadığım için volkswagen, peugeot veya opel'e de bakardım.
  • devrimaraci  (07.04.10 09:33:09) 
sana gidip gitmeyeceği hakkında fikir vermesi açısından(araba ile ilgili olabileceğini düşündüğüm şekilde) ben de kendimden bahsedeyim;

- 27 yaşındayım, bankacıyım, çok güzel maaş alyorum ve harcayacak yer bulamıyorum. (her modelde araba alabilirim)
- babamda çok para var. para sorunum hiçbir zaman olmadı ve olmayacak. (dizel-benzinli ayrımı yapmam, süper benzinli araba kullanabilirim)
- 1,83 boyundayım, kaslı kollara/kalaçalara sahibim, çok tatlı bi göbişim var (arabaya kullanırken sıkışmak istemiyorum)
- kafa hariç 28 cm (araba kullanırken ereksiyon olursam direksiyona çarpsın istemiyorum)
- çıkarmadan 5 gidebiliyorum (arabaya kız attığım zaman 5. postadan sonra içerisi buhar yapsın istemiyorum)
- duygusal bir yapıp var, yeri geldiğinde kedi, yeri geldiğinde ayılaşabiliyorum. sevdiceğimi sahiplenip şovalye ruhumu sergileyebiliyorum (olur da direksiyonda ağlarsam yada psikoya pağlayıp çılgın atarsam yandaki arabalar görsün istemiyorum, film camlı olsun)
- evlenmeyi düşünüyorum, bakire kızlara tapıyorum. (2. el araba istemiyorum)
- kel değilim ve uzun bir süre de olmayacak gibi gözüküyor (sunroof olsun ki sırma saçlarımı dalgalandırabileyim)

:)

tavsiye: pederin vereceği paraya biraz daha ekler A3 alırım.

ayrıca duyurudaki bayanlara selam ederim.
  • titiz  (07.04.10 10:02:42) 
98 model civarı bir chevrolet tahoe olabilir, 30 bin lira civarına bulur, paranın kalanıyla da güzel bi bakım yapar canavar bi arabaya binersin.

ya da biraz daha normale dönersen ford focus falan al. bütçen az olsa fiesta falan derdim de bütçe bol gibi. ama yine de fiesta gibi 30bin lira civarı bir araba alıp kalanını da bankaya falan koymak mantıklı olurdu.
  • i was me but now he s gone  (07.04.10 11:36:03) 
83 model pontiac.


  • manfool  (07.04.10 13:18:04) 
yeni opel astrayı anlatacak kelime bulamıyorum,şurdan buyrun;
www.opel.com.tr

olmadı mı?geniş,rahat,spor,karizma...kısacası yolların efendisi:) (siyah süper duruyor bunda)

www.mitsubishi-motors.com.tr

şu da pick-up için alternatif;

www.nissan.com.tr
  • p a t r i o t  (07.04.10 13:42:17 ~ 13:44:45) 
spor isterseniz şu da olabilir,unutmuşum...
www.sahibinden.com!!!-56WQQaXQQ23366948WQQpXQQdisplayitem?

  • p a t r i o t  (07.04.10 17:28:42) 
jazz kullaniyorum diye herkese ovuyormusum gibi oluyor ama guzel bence. bagaji da genis, maketler falan zeval gelmeden tasiniyor guzelce.
www.honda.com.tr

  • kayranin kedisi  (07.04.10 18:56:17) 
Sadece mimarım ve 1.85 boyundayım kısımlarını görerek söylüyorum (bkz: algıda seçicilik ) , bu araba küçük bence. Şöyle büyükçe bir şey alsan maketleri rahatça yerleştirebileceğin yayıla yayıla oturabileceğin... Bagajı falan geniş olsa çok daha rahat olur bence. Büyük ölçekli bir maket yaptığını düşün yani...


  • loralynn  (07.04.10 19:23:07) 
Hmmm. Ben sadece ilk satırı okuyarak şunları yazmıştım: megane coupe etrafta çok görülmeyen bir araç. bence gayet hoş bir tasarıma sahip. süspansiyon konforu da sınıfındaki birçok araçtan iyi. ayrıca az kullanılmış örneklerinin kalitesi de oldukça iyi. yalnız arka görüşü sorunlu bir araç. aynı şekilde arka koltuklarda oturanlar da oldukça az cam alanına sahipler. onun dışında #18025877 numaralı entry'de bahsettiğim motoru da performans beklentilerini karşılayabiliyor. tabi 160 beygir gücündeki turbo dizel, 180 gücündeki benzinli veya rs modelleri ülkemize gelse daha bir tatmin edici olur ama satılmayacağı düşünülmüş olacak ki bu modeller getirilmiyor.

bu arada beren nickli yazarda 1.5 dci motorlu bir megane coupe var. kendisinden izlenimlerini sorabilirsiniz.

Şimdi yazının tamamını okuduğuma göre birşeyler ekleyebilirim. Türkiye'de 2. elde az kullanılmış otomobil almak oldukça mantıklı. Araçların değeri (Hele bazı markalarda) ortalamadan fazla düşüyor. Örneğin platformunu Ford Focus ile paylaşan Mazda 3'ün ikinci eli kardeşininkinden daha kötü. Aynı şekilde 1.8 litre hacimli Honda Civic modelleri 1.6 litre hacimli kardeşlerinden ucuza satılabiliyorlar ikinci elde.

Şayet performans aranıyorsa ve manüel şanzımana "olur" deniyorsa şu sıralar için oldukça ilginç bir ömerim olacak: Opel Astra GTC. Opel bayilerinde 180 beygir güç üretebilen motora sahip 0 kilometre GTC modelleri, sırf 2009 model yılından kalmalar diye 40.000 TL civarına alıcı bekliyor ki bu rakam sıkı pazarlıkla biraz daha düşürülebilir.
  • agamemnon  (07.04.10 23:19:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.