[]

Araba kullanmaktan korkmak

Merhabalar. 7 yıl önce alınmış bir ehliyete sahibim. Ancak aldıktan sonra hiç araba kullanmadım. Biraz korktuğum için. Bunu nasıl aşabilirim?




 
bir araba kirala, ful kasko olsun düzgün kurumsal bir firmadan. yanında sabırlı ve güvendiğin bir dostun olsun. birlikte çıkın kullana kullana acemiliğini at üstünden.


  • reanarchy  (01.07.19 14:23:13) 
Bos yollarda deneyerek.


  • stavro  (01.07.19 14:25:42) 
Hayatımda elime direksiyon bile değmemiş halimle geçen yıl ehliyet aldım, 29 yaşındayım.

Kullandıkça ne kadar kolay olduğunu görüyor insan. Aynı zamanda kullandıkça da, trafikte nasıl malların dolaştığını görüyorsun. Ben ehliyeti aldım, arabayı aldım. Şehiriçi hep aynı yerleri kullanıyordum, korkuyordum başka yerde sürmeye. Sonra bu malları gördükçe daha bir güven geldi kendime. "Usta oldum artık ya" güveni değil ama, "bu mallar yapıyorsa ben daha iyisini yaparım tabii ki" şeklinde bir güven.

Varsa arkadaşının aracı, yoksa yukarıdaki arkadaşın dediği yöntem ile deneye deneye aşacaksın, başka yolu yok.
  • akatreil  (01.07.19 14:27:38) 
önce boş yollar, sonra ufam tefek mahalle trafiği, ardından bol dur kalklı şehir trafiği

yokuşa ve parka önem verin ltf
  • sameidiott  (01.07.19 14:28:30) 
ben de cok korkardim, tek basima cikamazdim

yaninda kullanmayi bilen birini al, ama cok karismayan biri

aksam saatlerinde trafigin gorece daha az yogun oldugu zamanlarda kisa mesafelere git

bir sure sonra alisiyorsun
  • exlibris  (01.07.19 14:29:45) 
  • mkrk  (01.07.19 14:38:54) 
ben gece geç vakitte (12'den sonra) nispeten tenha olup, geniş olan ara yollarda kullanarak öğrendim. boş yollarda dur-kalk yaptım, geniş yerlerde aracı park ettim bol bol. bir süre sonra sürebiliyormuşum hissi doğunca bu sefer yine geç vakitte tenha olan ana yollarda kullandım. sonra yavaş yavaş trafiğe çıktım.


  • yemrem  (01.07.19 14:57:40) 
dışarıya ilk çıkacağın gün yanına bir direksiyon hocası al. tanıdık biri olursa laf eder, panik olursun. bir saate aşarsın durumu.

bir de, otomatik vites kullan.
  • lovemyself  (01.07.19 18:17:38) 
direksiyon hocası +1

kursların çoğunda pratik eğitim oluyor. arabanın size ait ya da kursa ait olma durumuna göre saatlik ücret alırlar.
  • master of ceremonies  (01.07.19 22:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.