[]

Marangoz Tavsiyesi Lazım

Merhaba,

Oğlan artık büyüdü ve onun odasını artık şekillendirmeye karar verdik. İnternette gördüğüm büyüyen beşik modellerinden kendi ölçülerime göre bir güncelleme yaptım.

yatağın sağ, sol ve ayak kısmı elimde mevcut. bütün her şey bu çatı üzerine kurulacak. tüm parçaların tek tek ölçünü çıkarttım. Montaj esnasında da hepsi çizim üzerinde sorunsuz birbirine uyuyor. Umarım pratikte de uyar.

18mm 1.Kalite (E1) suntalam kullanacağım. araştırmalarım sonucu MDF ve suntalam arasında çok bir fark olmadığını, hatta suntalamın 2 tık önde olduğunu farkettim.

resimdeki dikme olarak kullanılacak olan 44mm x 44mm silinmiş keresteyi de ben temin edeceğim.

Toplam 5 metrekare civarı malzeme hesabı çıkardım.

Bunun kesimi, bantlaması ne kadar tutacaktır.

prntscr.com

 
Plaka + ebatlama sanırım 200 TL tutacaktır. Bantlama bilmiyorum ama aramanız gereken şey marangoz değil ebatlamaci.
Yeriniz neresi acaba?

  • kisa  (01.07.19 11:14:37) 
@kisa , Mersin'deyim. Bildiğim kadarıyla burada keresteciler veya benzer bir site diyeceğim alan bulunmuyor. Sanayii siteleri içerisinde 3-4 dükkan oluyor. Bugün gidip bir fiyat alacağım fakat kazık yememek adına işin rayiç bedeli hakkında fikir edinmek istedim.


  • janavarorion  (01.07.19 11:31:02) 
Ebatlamaci diye aratıp tel açmanız rahat olacaktır.
Ben ham mdf yi plakasını 180 e alıp 20 TL ye ebatlattirdim.
Sanırım. Mdf market gibi bir site vardı. Ücretleri biraz daha yüksekti ama. Fikir verir sanırım.
  • kisa  (01.07.19 12:04:06) 
Aytaç orman ürünleri diye bir yer buldum.


  • kisa  (01.07.19 12:05:08) 
@kisa , vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim. Şuan elimde anahtar kelime mevcut. "Ebatlamacı" . Bu şekilde arattığımda bir çok firma ile karşılaştım. Malzeme tedariği de yapıyorlar. 6000 TL lik bu ürünü aksesuar ve ekstra ürünler ile 600 TL ye mal edebilirsem süper olacak


  • janavarorion  (01.07.19 12:32:05) 
:)
Rica ederim.
Ebatlama dışında cnc var ise. Minifix (ikea tipi montaj delikleri) de deldirebilirsiniz.
Ya da en azından vida atmadan önce düzgün dursun isterseniz yine kavela deliği de deldirebilirsiniz.
Ufak ipucu vereyim, vida atmadan önce. Mutlaka ince bir matkap ile kılavuz deliği delin çok temiz ve düzgün olur böylece. Vida ile delerim derseniz genelde az da olsa oynar malzeme
  • kisa  (01.07.19 13:01:31) 
O konuda tecrübeliyim. Aksi takdirde malzeme patlayabiliyor. dekoartif durması için Yassı vida dedikleri vidadan kullanacağım. onun için zaten mecbur kılavuz deliği açmam gerekiyor. İlla ki kavela da gerekecektir.

Yatağın başlık hariç olan kısmı hazır zaten, minifix bağlantı ile ayarlanmış.
Onun üstünden ölçüler alıp minifix bağlantı yerlerini ayarlamam gerekecek ya da orada usta ile yerlerini belirleyerek açtıracağım.

çok güzel bilgiler edindim tekrar teşekkürler

prntscr.com
  • janavarorion  (01.07.19 13:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.