[]

Martı yavruları

Geçen gün ufak, pek uçamıyormuş gibi gözüken bir martı yavrusu bizim apartmanın önünde dolanıyordu. Ben dışarı çıkarken oralardaydı, evden almam gereken bir şeyi unuttum diye 200 metre gidip geri döndüm, yine oradaydı, hayvana su versem dedim, evden tekrar çıktığımda ortadan kaybolmuştu.

2-3 sokak ileride bu sefer kaldırımda ölü bir yavru vardı. İçime dert oldu.

Bunlar uçamayıp bina aralarında kalıp ölüyorlar mı? Böyle bulursak bir şekilde yakalayıp sahile doğru götürürsek başka martılar bunları sahiplenip ilgilenirler mi ya da öyle bir güdüleri yok mu? Yine uçamayan martı bebesi görürsem ne yapayım ben?

 
apartman arasında kalıp kurda kuşa yem olmasın diye karnını kedi mamasıyla besledikten sonra sahile doğru götürün, minik kayıkhaneler oluyor ya örneğin bostancı'da var ne bileyim küçükyalı'da var suadiye'de var çaktırmadan salın çocukları oralara, bir şekilde yollarını buluyorlar oralarda.


  • evde liyakat kalmamis  (01.07.19 10:11:25) 
Evet çatıdan düşüp uçamadıklarında sıkıntı oluyor. Bizim oralarda hep düşüyorlar yere. Etrafa kedi maması ve su koyuyoruz ama arabalar tarafından ezilmelerini önleyecek bir şey bulamadık biz de.


  • inawen  (01.07.19 10:11:58) 
Bir hafta kadar once 3. kattaki evimin kapisina geldi bir tanesi. Kedi mamasi vb besledik, bir gece kalip gitti. Gecen gun ise giderken baska bir apartmanin kapisinda gordum, merdivenlerden cikiyordu bina kapisina dogru. Bu arada bu aralar sikca goruyorum yerde kedi gibi yuruyen martilari. Toplu olarak bir sey mi oldu acaba?


  • msb  (01.07.19 10:54:49) 
@msb martılar belli mevsimlerde yumurtlayan kuşlarsa şu aralar yavruların büyüyüp uçmaya başladığı dönem olabilir belki, ben de işyerimin yakınlarında da gördüm birkaç sefer.

Görünce karnını doyurup kolumuzun altına attığımız gibi sahile gidiyoruz demek ki. Bir soru daha sorayım, baya kuru mamayla mı besliyoruz?
  • kobuzchu kiz  (01.07.19 11:00:20) 
Evet, tıkır kedi maması. Eğer yemezse kaynar suyla önden yumuşatıp öyle de verebilirsiniz.


  • inawen  (01.07.19 12:39:25) 
Ekmek, sucuk, sosis hep yer.ucuz tavuk sosis 5 lira. Bu arada hassasiyetine hayran kaldim. Bize, dunyaya insan gerek. Sen de insan kalabilmissin. Tebrikler.


  • tunaktunaktun  (02.07.19 06:14:56) 
marti bebeleri her yerde su an. ben karsi catimdakinin buyumesini izliyorum her gun:)
arada catiya ekmek falan atiyorum:)
yolda gorursem, yoldan mumkun oldugunca uzaklastirmaya calisiyorum, arabalar durmuyor cunku:(

ama 1-2 yil once kozyatagi ataturk caddesinde ilerlerken onumuzdeki araba birden durdu. yolcu koltugundaki kisi indi ve diger seritteki arabalari durdurdu. ne oluyor derken bir baktik sofor, bir bebeyi yoldan uzaklastirmaya calisiyor. 3 serit yolda tum arabalar durmus, marti bebesini yoldan uzaklastiriyordu:) bu da bu konudaki nadir guzel bir animdir.
  • 65 derece  (02.07.19 18:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.