[]

Sağlıklı ekmek?

En sağlıklı ve en ucuz maliyetle hangi ekmek yapılabilir? İnternette keten tohumlu bir tarif buldum ama bazı ülkeler yasaklamış vb içime sinmedi. Badem unlu tarifler var bu sefer de tek bir ekmeğin maliyeti ıvırı zıvırıyla (500 gr hesabıyla) 60 lirayı geçiyor. İçine beyaz un koymadan yapılabilecek “nispeten” sağlıklı bir ekmek tarifi bilen varsa sevinirim. Ekmek makinem var veya elde de yapabilirim. Hiç yememek en iyisi ama arada sucuklu yumurta yiyesim geliyor ekmeksiz eksik hissediyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler.


 
(bkz: mamalika)
Veya
(bkz: katlama)

Bu ikisini yiyen insanların önür ortalaması +85 demekki sağlıklı :)
  • masseter  (01.07.19 01:35:52) 
Kepekli un veya tam buğday unu satılıyor marketlerde, onlardan alıp deneyebilirsiniz. Ancak tabi ne derece hakiki falan bilemiyorum, beyaz undan daha sağlıklı diye revaçtalar ama satılan kepekli ekmek/ tam buğday ekmeğinin içine kakao tozu vs konuldugunu duydum sadece. Gene de deneyebilirsiniz makineniz varsa.

İçine yulaf, ayçiçeği çekirdeği falan da koyuyorlar; hatta chia, kinoa falan koyan da vardır sanırım.
  • scientia dux vitae certissimus  (01.07.19 02:23:39) 
sağlıksız ekmek diye bir şey yok ki sağlıklı ekmek olsun. ekmeğin içinde buğday kabuğu ya da 2 tane keten tohumu olunca o yiyecek seni enstein yapmayacak ki, buğday kabuklu 2 keren tohumlu ekmek olacak.

tüm yiyecekler sağlıklıdır, onlar olmasa yaşayamazdık. senin öğrenmen gereken hangi yiyecekten ne kadar yemen gerektiği.
  • diffarentiationation  (01.07.19 03:48:34 ~ 03:48:50) 
valla sucuklu yumurtanın yumurtasını patlatmak ve lokmayı ağza götürmek kadar zevkli şu hayatta ne var dersen bir duraksarım. Benzer düşüncelerle daha dün yani Pazar sucuklu yumurtanın yanına keto ekmeği yaptım badem unundan. İnternette kilo olarak görece daha uygun fiyatlarla satılanları mevcut badem ununun tavsiye ederim ben öyle yapıyorum, yine normal ekmeğe göre baya pahalı ama ne bileyim piyasada sağlıklı diye karşılaştığımız dinkel ekmeği ya da siyez ekmeklerinden daha ucuza geliyor evde bence. deneyecek olursan Diet doctor keto tarifi en iyilerinden ve görece yapımı basit, fırında baya iyi oluyor.


  • candanag  (01.07.19 11:06:20) 
ben şöyle yapıyorum

halk ekmek organik buğday unu
zeytinyağı
su
tuz
süt
yoğurt
sirke
kekik
karabiber
zerdaçal
keten tohumu
çörek otu
2 paket instant maya

20 dk yoğuruyorum, hamur baya ıslak olacak (suyu bol olacak)
1 saat sonra kabarıyor
8 parçaya bölüyorum
30 dk 200C de pişirince 1 haftalık ekmek çıkıyor
tuzu fazla kaçırma yeter
  • bir soru sorcam  (01.07.19 11:25:13) 
illa kendim yapacagim demezseniz ve o kadar az yiyecekseniz halk ekmek organik tam bugdayli ekmek alabilirsiniz, 'saglikli' ve ucuz.


  • jimicik  (01.07.19 11:53:03) 
Söyle bir tarif var, fakat ben hiç yapmadım o yüzden nasıldır bilmiyorum.
www.instagram.com

  • carmenta  (01.07.19 12:27:30) 
Daha da pratik bir tarif buldum,
www.instagram.com

  • carmenta  (01.07.19 12:30:57) 
Mercimek, nohut, fasulye, pirinc, misir, badem, teff, keten tohumu, yulaf unu... gibi birsuru un cesidinden istediklerinizi secerek/deneyerek ekmek yapabilirsiniz aslinda. (Unlari da kahve ogucude yapabilirsiniz). Ben mesela:
1.5 su bardagi un+ 1 cay kasigi kabartma tozu+2 cay kasigi limonsuyu+tuz+ 1 su bardagi su.
Zeytin yaglanmis tavada kapakli 6 dk bir tarafi 6dk diger tarafı ceviriyorum.
Firin ekmekleri gibi pufuduk olmuyor (firinda yapilirsa daha benzerleri yapilabilir tabii) ama yuksek besin degerli, doyurucu, katki maddesiz, glutensiz, vegan, mayasiz, pratik... ben bile usenmiyorum:)
  • bir zamanlar buralar hep caylakti  (29.07.19 16:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.