[]

Başlangıç motosikleti olarak enduro Honda CRF250L ABS vs CRF 250 RALLY?

hem şehir hem de hafif arazide kullanacağım. bu ikisini gözüme kestirdim; bir süredir özelliklerini internette araştırıyorum. artıları ve eksilerini okudum, anladım. ilk defa motorsiklet kullanacağım o yüzden satın almadan önce bir de sizin yorumlarınızı okumak istiyorum.

bonus soru: rally'deki minik dokunuşlar gerçekten aradaki fiyat farkına değer mi? mesela ilk aklıma gelen crf 250L'de deponun küçüklüğünden dolayı sıkıntı çeken var mı? rally'deki 2 litre kapasite artışı dikkate değer mi?


 
Eğer şehir dışına kampa gezmeye falan gitme niyetin varsa rally biraz daha avantajlı duruyor ama o tür planların yoksa bence 250l gayet uygun.
Ben olsam 250l alırım ilk motor olacaksa. Sonrasında nasılsa daha seyahat odaklı bir şeye geçersin istersen. 250 rally de seyahat için çok harika sayılmaz.

  • chavezding  (30.06.19 20:03:01) 
Ben 10 gün önce crf 250l aldım. Pcx'in 17bin olduğu zamanda 22bine crf250l çok uygun fiyatlı oluyor. Ayrıca yurtdışında 5bin dolar bir motor bu. Motorlu araçlarda ve elektronikte gavurdan daha ucuza alabileceğiniz tek şey. Çok sürmez sene sonunda 30bini görür. Gerçi temmuza giriyoruz. Yarın ötv ile 25bini geçer.

15 yıldır scooter kullanıyorum. Daha önce kısa süreli vitesli motor tecrübelerim oldu. 6 ay kadar da integra kullandım. İntegra scooter sayılır ama 750lik olduğu için ayrıca belirtiyorum.

İlk motor olarak önermem. 1. Viteste gaz tepkisi dengesiz. Tecrübesiz adamı maymun eder. Daha önce Mt-09 da kullandım. Bundan çok daha atak olmasına rağmen, 1. viteste oturaklıydı. Buna alışana kadar birkaç kez düşersiniz. Acemi olduğunuzu da gözönüne alarak söylüyorum.

Ayrıca motor çok yüksek. Boyum 183cm. Benden kısa biri pek rahat kullanamaz. Her gören de bunu söylüyor. 180nin altındaysa boyunuz çok rahat inip binemezsiniz. Yüksek süratlere uygun değil. Rüzgardan da etkileniyor. Avantajları da var elbette. Ama anladığım kadarıyla siz en uygun fiyata en şekil motora binmek istiyorsunuz. Başlangıç motoru olmaz. Bir çılgınlık yapıp alırsanız korumasız binmeyin. Kask yetmez. Mont ve eldiven de olmalı. Sürüş pozisyonundan dolayı dirsekler özellikle korunmalı.
  • the coon  (30.06.19 21:39:03) 
çok teşekkürler.
açıkçası www.stephmoto-adventurebikeblog.com da gördüm ben bu motoru ilk kez. o zamanlar motosikletlerden korktuğum için vay be diyip kapatmıştım ama şu sıralar korkuların üzerine üzerine gidesimin geldiği bir süreçteyim.

benim boyum 169. bu şekilde ayaklarım yere basıyor fakat seleye jel vs koymak gerekecek anladığım kadarıyla. insanlar amortisör bağlantılarıyla oynayıp, alçaltma kiti vs kullanarak boyunu ayarlıyorlarmış. tabi bunlarla hiç uğraşmadan alçak motorlara bakmak var ama onlar da f/p açısından içime sinmedi açıkçası (ya da ben denk gelmedim henüz). benim canım biraz uğraşmak istiyor sanırım.

@the coon, fren performansından memnun musunuz? kaydırma yapıyor mu? lastikleri değiştirdiniz mi?
  • sagittal  (30.06.19 22:22:07 ~ 22:23:35) 
Rally'nin aradaki fiyat farkına değdiğini düşünmüyorum kesinlikle. Ayrıca Rally'nin sele yüksekliği zaten 250L'den fazla. Ben 1.64'üm, dog bone ile oynayıp motorun bütün ergonomisini bozup 4,5 cm alçaltarak sürebildim 250L'yi. Bacak boylarımız eşit olsa, demek ki siz hiç oynamadan da sürebilirsiniz. Ama Rally'ye yetişemezsiniz. Motoru alçaltmak da hiç parlak bir fikir değil.
Hem konforu, hem sürüşü çok etkiliyor.
O küçük depo ile 35k km yaptım 1 yılda, bir kez bile sorun yaşamadım.
  • benyazarsamolur  (30.06.19 22:47:35) 
Sele konusunda abarttıklarını düşünüyorum. Elbette rahatsız bir sele. Ama uzun yola çıkılmayacaksa alışılır. Henüz sert fren yapmadım. Yani abs'nin devreye girdiği bir durum olmadı. Ekipmanım yetersiz olduğu için motorun her şeyini test etmedim yani. Montu ve eldiveni ayarlamam 1 hafta sürdü. Bu süreçte şehiriçinde kullandım. Nadiren çevre yoluna çıkıp 90-100 gibi süratlere çıktım. Lastik konusunu bayiye danıştım. Şehir lastiği alıp almama konusunda. Yolların çok bozuk olduğunu ve bu lastiği değiştirmeye gerek olmadığını söyledi. Motor için koruma demiri taktırdım. Çanta taktırmayı istemiyorum. Kebapçı motoruna benzemesin diye. Ama yaz günü elde mont eldiven kaskla gezmek yoruyor. Sanırım çanta almak zorunda kalıcam.


  • the coon  (01.07.19 09:49:52) 
crf 250'yi baslangic motoru olarak tavsiye etmem. motor konusunda olmaz diye bir sey yok, 900cc ile baslayip hic kaza da yapmayabilirsiniz. ama bunlar yuksek motorlar, motosiklet kullanmaya, trafige, motosikletin dengesine vs. alisana kadar daha alcak bir vitesli motorda daha huzurlu olabilirsiniz.

9 yasinda bir ufakligin crf'den de yuksek bir cross motora atlayip taker yaparak uzaklastigi bir video var mesela. yani alistiktan sonra boy mesele degil. bunlar cok hafif motorlar. az yan yatsa rahatlikla dusmeden tutulabilir.

rally l'den daha guzel. ama gene ilk motor olacagindan l almak daha mantikli saniyorum. aradaki farki ekipmana yatirin. bir seneye motordan sikilir degistirirsiniz belki. ama iyi kaliteli bir mont ile birkac sene idare edilir.

kucuk depo dert evet. ama insane planli olmayi ogretiyor. benzinin ne zaman bitecegi belli. yolda nerede benzinci bulacaginiz belli. ona gore gideceksiniz. buyuk depolu arkadaslariniz da size bekleyiverecek 5dk.
  • jimicik  (01.07.19 10:37:57) 
Lastikler ve sele mevzusu...
Üstündeki lastikleri değiştirdiğimde motor 20 bindeydi, yağmurda da sürmüştüm, arazide de. ABS yoktu benim motorumda. O lastikler asfaltta titreşime ciddi bir katkıda bulunuyor, belli bi hızın üstünde motor yalpalıyor ama maksimum 110 bandında sürerseniz ve yağmurda dikkat ederseniz, ki ABS olan versiyonunu alacaksınız muhtemelen, sizi idare eder. Garantici olayım , zaten ağırlıklı olarak asfaltta süreceğim derseniz de değiştirin gitsin.
Sele... Rahatsız evet. Ölümcül değil ama. Tucano Urbano cool fresh ile sürdüm ben hep, sele minderi güya ama bulaşık telinden hallice idi. Yine de bir süre sonra alıştım. Jel vs yapmak, sele ile oynamak yüksekliğini arttıracağından riskli ama motoru uzun süre kullanmak istiyorsanız ideal olanı jel sele tabii.
  • benyazarsamolur  (01.07.19 10:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.