[]

Katil olabilirim

Yoğun şekilde öfkeliyim, sebepleri:

1) Küçücük kaldırımda üç kişi yan yana yürüyenler
2) Kalabalık içinde sahilde gibi yürüyüp kimseye yol vermeyenler
3) Yürüyen merdivende solda durup sohbet edenler
4) Bunu özellikle kadınlar yapıyor: Sıra bekleyip sırası gelince, makina başında elini çantaya atıp taşıma kartını çıkaranlar
5) Pardon, müsade eder misiniz dediğim halde yoldan çekilmeyen, duymazdan gelen molozlar.
6) Otobüste metroda inatla ve ısrarla kapıda bekleyip yol açmayanlar
7)?

Siz katil olmayacak mısınız?

 
o kadar doluyuz ki artik hic tahammulumuz yok, yoksa bunlar cok ufak detaylar. saglik, aile, is konularinda daha ciddi problemleri olan insanlarin bunlara takildigini sanmiyorum. belki de ben her gun gordugum bu insanlarin saygisiz ve bencil olusunu kabullendim ve bunu bir sekilde sorun etmiyorum.


  • tahtakafa  (29.06.19 23:25:00) 
Doktora git
Bu saydığın sebepler öfkelenmek için sebep bile değil
Metroda solda durmak yasalara aykırı mı?
Küçücük kaldırımda üç kişi yürümek yasak mı
  • oldumusimdi  (29.06.19 23:25:17) 
Bunları o kadar çok yaşıyoruz ki ayar olsak da bi süre sonra sürmenaj oluyoruz zaten. Neden katil olalım. Boşver ya. Mal değnekleri işte.

Salonda bugün bi mal denk geldi. 50 kiloluk zargana, 180 boyu var. Chest press’te başımda bekliyo, benden sonra girecek. Ardından Lat pul down’ı dar tutuşla yapıyorum. Cable row’daki zımbırtıyla. Gelip başımda bekleyip her set sonrasında bitti mi diyo. Dedim sen de bununla yap, aynı şey. Yok aynı şey değil diyo. Dangalak ya. Penis kalınlığında kolları olan bi tip bi de.

Hangi birini öldürücen hacı. Mal işte. Black Mirror’daki engelleme olayı olsa da gerçek hayatta böyle malları engelleyebilsek keşke.
  • (s)AINT  (29.06.19 23:28:31) 
dün..

neyse uzun hikaye. karılardan nefret...

alış. sırf sana zarar.
  • bonanza  (29.06.19 23:34:56) 
@izmirbirdeniz, 7 saat. Uykum yok.


  • dolan dolmuş  (29.06.19 23:45:14) 
kaldırıma park edip bebek arabalı veya engelli insanların yürüyüşünü engelleyen öküzleri de yazar mısın listeye?

şimdi düşününce çok var ya daha

- direksiyonun solundaki sinyal kolunun varlığından habersiz olanlar,
- yolun ortasına şaaap diye balgam atan sığırlar,
- araba camından izmarit, su şişesi, bisküvi ambalajı hatta ve hatta bebek bezi atan ibineler

vs vs liste uzar gider. nefret etsem de katil olacak kadar öfkelendiğim söylenemez.

ha bir de yazılı kuralların dışında yazılı olmayan kurallar var, görgü kuralları. varlığından haberdar olmayanları da ekle bu listeye...
  • cowboy  (29.06.19 23:52:59 ~ 23:57:06) 
ben de sinirlerim ama bazen insanların o kadar sistematik olmasını beklememek gerekiyor. herkes bi şeylere koşturmuyor olabilir. özellikle metroda yer yok gibi beni sıkıştıran, üzerime gelen veya tuttuğum yeri tutarak temas ederek yokmuşum gibi davranan insanlara aşırı sinirleniyorum.

buraya naif naif yorumlar yapanlar inanıyorum ki kendilerinden bir şeyler gördüler yazdıklarınızda.
  • cilekesgargi  (29.06.19 23:54:15 ~ 30.06.19 01:01:05) 
Bebek arabalı kadınlara ayrıca öfkeliyim, onlar çok başka benim için.


  • dolan dolmuş  (29.06.19 23:55:47) 
bebek arabalı kadınlara neden öfkelisin? geneline mi yoksa bebek arabasıyla yapmaması gerekenleri yapanlara mı?


  • cowboy  (29.06.19 23:58:36) 
Hangisi normal kullanıyor ki onları, hangisi ben çocuk doğurdum şımarıklığı içinde değil ki? Öyle olmayan birisi varsa ben daha denk gelmedim.


  • dolan dolmuş  (30.06.19 00:04:58) 
katil olacak durum yok. diğerlerinde değil ama metroda iniş önceliğimi kısıtlıyorsa özellikle kurbağalama yüzüş hareketiyle kendime yol açarak ilerliyorum. milleti sağa sola ittirmemle dumura uğramaları hoşuma gitmiyor değil.


  • neysene  (30.06.19 00:06:08) 
İyi de bunlar hep olan şeyler ve sadece sana olan şeyler değil. Bence sorun sende :) Zaman zaman can sıkcı oluyor bunlar üst üste gelince ama katil olacak kadar sinir etmemeli insanı o nedenle sorun sende diyorum. Acilen biraz gevşemenin yollarını bulman lazım.

Bu arada pazar arabalıları ve sağa sola koşup anıran çocukları unutmuşsun listende.
  • superfluid  (30.06.19 00:56:37) 
yahu onlar barzoysa sen daha barzo olacaksın. bunun çözümü bu. yürüyen merdivende solda mı bekliyo, elinle hafif itele. kaldırımda önündeki bütün kaldırımı işgal mi ediyo, sinirli ve ters şekilde laf et. metroda açılan kapıda önünde biri mi var, omuz at geç. fight barzoluk with barzoluk yani.

götünü keserler'ciler gelmeden söyliym, 4 5 senedir uyguluyorum daha hiç bi sıkıntı yaşamadım. tipim çok tekin değil ondan olabilir.
  • diyarbakir karpuzu  (30.06.19 01:30:29) 
Ooo daha cevresel aptallar var. Bunlara omuz atip geciyorum. Cusseyi gorunce kaciyorlar. Hersey tek forvetlilikle basladi.


  • baldan kaymak  (30.06.19 02:17:18) 
Hepsinde haklisin. Bebek arabasi -ben anayim ana!!- simarikligina da katiliyorum.
Bunlari insanlara anlatamiyorsun, bosvereceksin maalesef daha fazla sinirlenmemek icin.
Cevaplarin bir kismi mesela disarida laf anlatamayacagin insan turune ornek ayrica. Yani sinirlere hakim olmak zor ama olmaliyiz
  • Flipsflops  (30.06.19 02:21:40) 
aci bir tespitim olacak hazir misin?

listene baktigimda ofken hep grup ve ciftlere karsi.

yalnizlik cektigin icin yalniz olmayanlara karsi kiskancligin bilinaltinda ofkeye donusmus sanirim.
  • mayeskuel  (30.06.19 10:47:03) 
Bu kadar sinirle çok yaşamazsın dostum. Gamsız ol gül geç.


  • komando kani var bende  (30.06.19 11:43:41) 
salak sen de gidip en masumunu öldürürsün onlardan biri olursun


  • ipmus90  (30.06.19 12:24:59) 
Olacagim. ILk maddeden dolayi. Abi lutfen kagni gibi yavas yurumeyin yahu lutfen yapmayin bunu. Kagni gibi sallana sallana ilerleyip yolu tikayanlara mass shooting yapmak lazim,
Abi eger sallana sallana yuruyen uyusugun tekiysen kenardan yuru. Yurudugun hatti ortalama.
Diger soylediklerin o kadar da problem degil ama bu slow motion yuruyenler...
  • stavro  (30.06.19 13:07:03 ~ 13:09:09) 
Ben de sinir oluyorum bu tiplere.


  • gölgede aynı  (30.06.19 13:10:00) 
ben böyle durumlarda uyarıyorum ya. kavgaya boğmadan, müsade edermisiniz diyorum yüksek bir sesle. bu şekilde. katil olacak öfkeye kapılırsan haklılığının bir anlamı kalmaz.


  • for day to break  (30.06.19 13:13:03) 
Bilmeden konuşmak istemem belki sizin için durum farklıdır ama ben bu tip şeylere aşırı abartı sinirlenmenin biraz apolitiklikten kaynaklandığını düşünüyorum. Siz örneklerinizde yer vermemişsiniz ama şu ''yürüyen merdivende sol tarafta dikilen insanlar'' muhabbetine aşırı tepki verenler çok komik geliyor bana. Evet verdiğiniz örnekteki şeyler kötü, evet yukarıda cevap veren bir arkadaşın dediği gibi bencillik ile doğrudan ilgili ama hiçbiri üzerine uzun uzun yazılar yazılacak ya da insanı katil olma noktasına götürecek şeyler değil özellikle şu ülkede. İnsanlar farkında mı bilmiyorum ama bu ülkede çocuklara tecavüz edilen kurumlar cezalandırılmamakla kalmayıp devlet tarafından korunuyor. Almadıkları güvenlik önlemleri nedeniyle insanların madenlerde ölümüne sebep olan şirket sahipleri tahliye oluyor. Kazanılmış bir seçim insanların gözünün içine baka baka ortada hiçbir gerekçe yokken iptal ediliyor. Benim gördüğüm kadarıyla bu tip olaylara bu kadar abartılı tepki veren insanlar genelde tepkilerini yansıtacak bir yer bulmak için bunu yapıyor. Gerçekten insanın vicdanını yaralayan ciddi problemlere tepki vermek başa gerçekten bela açabileceği için insanlar bunu yapamıyor ya da yapmıyor ve bir şeylere tepki verebilmeyi, yanlış olan bir şeylerin karşısında durmayı da insani bir görev olarak gördüklerinden bu örneklerde olduğu gibi herkesin kendisine katılacağı ve başlarına herhangi bir bela açmayacak durumlara abartılı tepkiler veriyorlar. Soma'da madencileri tekmeleyen başbakan danışmanına söverseniz gözaltına alınabilirsiniz ama yürüyen merdivende bekleyenlere ağız dolusu sövseniz de başınıza hiçbir iş açılmaz ve aynı zamanda kötü bir şeye tepki vermiş de olursunuz. Bilmiyorum belki sizin için durum farklıdır ve dediğim olaylara da tepki veriyorsunuzdur ama benim kendi çevremde gördüğüm durumdan bir genelleme yaptım. Toplumda genel olarak böyle bir durum söz konusu bence.

Edit: bu arada yürüyen merdivende bekleyenlere siz de yer vermişsiniz. Gözümden kaçmış.
  • evandro roncatto  (30.06.19 13:24:59 ~ 13:29:20) 
hiç mi tahammülünüz yok ya bunlar sebep değil ki


  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (30.06.19 14:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.