[]

yapı kullanım izni alınmamış siteden daire alınır mı?

inşaat ustaları toplanın hele.

sitenin inşaatı bitmiş durumda ve insanlar taşınmış. biz de bir daire beğendik ancak yapı kullanım izni (yani iskanı) alınmamış. yetkililer prosüderler vs konuları tamamlayıp iskanı almak 2 ayı bulur dediler.

şimdi bu şekilde bu evi alsak ilerde bir sıkıntı yaşar mıyız? iskanı alamama gibi bir durum olur mu?

2.si de bankalar iskanı alınmamış mülkler için konut kredisi verirler mi?

teşekkürler

 
Ben aldım. Konut kredisi kullandım. Sonrasında müteahhit iflas edip yurtdışına kaçtı. İskan olayı müteahhitin kaçışına kadar belirli noktaya gelmişti. Bizler hak sahipleri olarak iskan için uzun süre uğraştık. Bu süreçte elektrik ve su abonelikleri bireysel aboneliğe dönüşemediği için oldukça yüksek faturalar ödedik. Elektrik parası herkesin saatine göre toplansa da inşaat tarifesi üzerinden hesaplanıyordu. Uzun uğraşlar ve sıkıntılar sonucu iskanı almış olsak da elektrik için müteahhitin imzası gerekir diye tutturdular. Ayrıca tüm elektrik panellerinin değişmesi gerektiğini söyleyip dünya kadar masraf çıkarttılar. Şu an için sadece elektrik sıkıntımız var. Aboneliğimizi devralamadık henüz.

Sizin için işler böyle olmayabilir. Sıkıntı çekmeden iskanı alıp hayatınıza devam edebilirsiniz. Ama benim gibi sorunlar yaşamanız da olası. İnanın çok can sıkıcı bir süreçti. İskanlı bir daire bakarak tüm bu sorunları hiç düşünmeden ev sahibi olmanız bence daha isabetli olur. Tabii ben sadece size kendi yaşadıklarımı anlattım. Karar sizin.
  • puyule  (29.06.19 18:04:27) 
Müteahhite güveniyorsan alınır.
Aksilik çıkarsa, örneğin müteahhit balkonları 10 santim uzun yapmış ise bir dahaki imar affını ya da belediye evimi ne zaman yıkacak diye beklersin.
Vermez.
  • Mirket  (29.06.19 18:06:48) 
Alınmaz...


  • malheiros  (29.06.19 18:44:51) 
alınmaz. iskan olmadan artık elektrik su doğalgaz bağlanması yasak sözde. taşınan nasıl taşınmış acaba.


  • windows95  (29.06.19 19:30:59) 
Müteahhittin kaçmasını engellemek için devri yapılmayan daireler var ise bu güvence sayılır sizin için bunları Araştırın


  • dreamsandcolours  (29.06.19 19:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.