[]

Toki 2019 Silivri alt gelir grubu kura çekimi

selamlar herkese,

Kardeşime bugün yapılan çekilişte Silivri kura çekiminde konut hakkı çıktı.
benim çok bilgim yok bilgisi olan var ise birkaç sorum olacak.

195.000 tl fiyatı var, 25.000 tl peşinat ve geri kalan 180 ay 950 tl olan ödeme planı uygun olan bizim için.

6 ayda bir artar diyorlar ama kaç lira olabileceğini kestiremedim. daha önce Toki deneyimi olan var mı acaba?

Alt gelir için konut tesliminden sonra taksit ödemesi başlıyor okuduğum kadarı ile ve borç bitene kadar satılmaz diyor, taksitleri istediğimiz kadar fazla yatırabiliyor muyuz? Yani 180 ayı örneğin 60 ayda bitirebiliyor muyuz?

Teşekkürler.

 
-memur maas zam orani kadar 6 ayda bir artis oluyor.

-borc bitmeden belirledigi fiyata borcu ile birlikte noter'den satis sozlemesi yapanlar oldu. tapu tesliminden sonra satis gerceklestiriliyordu. Bir nevi sistemi kandirma.

-ara sira toki kalan borcunun tamamini bir seferde ode %20 indirim gibi kampanya yapiyor. hala yapiyor mu bilmiyorum arastirmak lazim.
  • 1917  (28.06.19 21:24:38) 
hiç düşünmeyin alın. pişman etmez.

6 ayda bir tüfe kadar artış olur ama eskiden artış yüzde 5 ile limitliydi. kontrol etmekte fayda var. kira artışı gibi düşünün kötü değil.. 6 ayda bir olduğu için bileşik faiz gibi oluyor o biraz kötü ama yapacak bişi yok.

indirim kampanyası mutlaka yaparlar teslimden sonra ama tüfeye de endeksli olsa bu rakamı ödemek gayet uygun gibi.. yine de para lazım olduğunda 10-15-20-25 kampanyaları oluyor peşin öderseniz kara geçiyorsunuz ama o kadar peşin ödeyecek olan neden alt gelire girsin..
  • ozdek  (28.06.19 22:12:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.