[]

gerçekçi düğün masrafı

evlenme falan yok ama yine de merak ettim:) öyle abartmadan ortalama bir düğün ve süreci bir erkeğe ne kadara patlar?

kızın kendisi yani evlenenler alsa da bir altın verme süreci varmış herhalde, 20-30 bin tl lik altın olduğunu farzedelim, bu kadar altının da kabul edildiğini düşünelim (rezalet bir süreç söylerken ben utanıyorum:)

yemeksiz düğün olacak, salon fiyatları herhalde 10 15 bin diye biliyorum ama yanlış da olabilirim.

yani işte o altınlar hariç, erkeğin aldığı mobilyadır eşyadır düğün ortalama bir balayı bilmem ne zart zurt kıl tuy ne kadar çıkar tahmini? 40 bine bitiyor mu bu iş:) dur lan balayı hariç, onu bari katmayalım yoksa 40 zor:)

 
40 bin'e bitirebileceğine inanıyorsan hiç durma evlen abi. Sen abartmadan kaba taslak böyle hesap kitap çıkarırsın da bizim kızların durulduğu görülmemiştir hiç. Gayet entelektüel duran kız düğün günü yaklaştıkça Kezban'a evriliyor. Söz ister para (en az 5 bin), nişan ister para (kız evi karşılıyor teoride yeme), mobilya seçilir en iyisi olsun, gelinlik bakılır özel tasarım olsun, perde bakılır saraya yakışır olsun, kız tarafının saçı başı bol topuzlu ve simli olsun, düğün günü gelir yemekli olsun, davetiye diye zırlar yaldızlı olsun, olsun babam olsun. 60-70 bin'e kapatırsan beni de çağır bi' çeyrek takarım.


  • Beherit  (28.06.19 16:46:34) 
kızına göre değişir. biz evlenince şimdiki evde oturacağız mesela, düğün de yapmayacağımız için herhangi bir masrafımız olmayacak. ama bizim avantajımız eşyaların da tam olması. söz + nişan da aynı anda oldu vs vs. yani istenirse masrafsız evlenmek hiç zor değil, yeter ki karşında kafası sana uyan biri olsun.


  • piremses  (28.06.19 16:51:18) 
geçen hafta evlendim. 0. günden geçen haftaya kadar 110 bin harcama yaptık totalde. Kız tarafının hiç isteği olmadı, bir an önce olsun bitsin önümüze bakalım kafasındaydık. Düğün yaptık alkol vs. vardı. Mobilyala haricinde herşeyi minimumda tutmaya çalıştık. Ortak para koydumugumuzdan kız tarafı bu kadar erkek tarafı bu kadar harcadı diyemiyorum. 60 bin civarı da altın geldi.


  • mirty  (28.06.19 16:54:16) 
Bu tamamen senin yapmak istediklerinle alakali. 10-15bine de salon var 30 bine de. Biz mesela salon tutmadik sadece nikah olacak. Ve 621 lira evlilik harcı vs dahil.

20-30 bin altın olayını anlamadım. Erkek tarafının takısı mi diyorsun? Onu normal şartlarda anne baba alır yani evleneceklere masraf olmaz. Damat da kredi cekip kendi karısına altın almayacak heralde, ne saçma sey. Anlamadım yani.

Modalife'ta yemek takımı+salon takimi+yatak odası takımı 13.000 liraydi mesela. O paraya tepehomeda yatak odası bile alamiyorsun tek başına.

Bizim balayı otel 2300. Ultra her şey dahil lüks olsun diyorsan yurtiçi 10 bin de var 20 bin de.

Yani dediğim gibi sen düğün ve evlilikten ne bekliyorsun, bütçen de ona göre değişir. Lükse kaçmak diyorsan 40bine evlenirsin. Bir ay sonra evleniyorum. En son baktığımda 30 civarı biseydi toplam masraf. Son eksiklikleri 40i ya bulur ya bulmaz.
  • elorelia  (28.06.19 16:55:39) 
Gelinlik damatlık dugun sac bas otel vs 30bin
Ev 90 bin mobilya televizyon yatak odası vs bir çok şeyi kendimiz yaptırdık
Takılar 20 bin ben kendim aldım alınacak seyleri
Ekstralar club tatil Yurtdisi gezmesi vs 20 bin

Ortalama 160 bin ki hiçbir şey de aşırıya kaçmadık diyebilirim. Genel olarak herkes memnundu. Yalnız hala eksikler çok sürekli bir masraf çıkıyor sanırım yaklaşık bir sene daha böyle gider:)
  • monkey  (28.06.19 17:03:22) 
Bu insanlar nasıl evleniyor yahu valla tebrik ediyorum, hepsi cash koyup bu işi yapıyor gibi izlenimim var hep, bu para nereden geliyor? Ana baba? Hepsinde var mı böyle para?


  • patos64  (28.06.19 17:15:31) 
ne kadara geliyor bilmiyorum ama benim etrafımda gördüğüm evliliklerin çoğunda artık iki taraf da çalıştığı için eşyaları, masrafları birlikte hallediyorlar. Aileler de pek karışmıyor artık. Öyle direkt erkeğe ne kadara patlar gibi bir durum olmayabiliyor yani.

20-30 binlik altın meselesini ben de anlamadım. Damadın ailesinin imkanı varsa makul bi şeyler takılır, yoksa damat borca girip takacak değil. şu kadar altın takılacak diye şart konuluyorsa bi düşünmek lazım zaten.

Yapılacak şeyler de karşındakinin anlayışına ve isteklerinize göre değişir. Ev alınmadan evlenmem diyen kız da gördüm, ortak harcamaların üzerine balayını tek başına karşılayan da. Standart bir düğün için 40'ı geçer ama. Eşyalar çok pahalı çünkü şu an.
  • aquarium  (28.06.19 17:37:02) 
150bin


  • vladimirdökümov  (28.06.19 17:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.