[]

Bilgisayar Mühendisinin İngilizce Karşılığı Nedir

Occupation soruyorlar. Bilgisayar Mühendisi nasıl denir?




 
information counter engineering
veya
infocounter engineering
belki
datacounter engineering
or
ENIAC engineering
  • masseter  (28.06.19 16:00:43 ~ 16:04:04) 
Computer science diyebilirsin. Eş değer üniversitelerdeki karşılığına bak. Bilgisayar gibi ziraat çevre vs bölümlerin ingilizcesinde engineering denilmez. Engine kökünden yani motordan gelen kelime sadece makine-otomativ gibi mühendisliklerinde kullanılıyor. Ha diyen var mı? Var ama doğru kullanımı o değil. Önde gelen tüm üniversiteler yurt dışında bilimi falan derler.

Mühendislik bilimleri diyorlarmış fakültelere genellikle baktım şimdi.
  • avatar is back  (28.06.19 16:10:37) 
@avatar nasıl computer engineering denmez arkadaşım?

www.glassdoor.com
  • the last  (28.06.19 17:05:34) 
avatar kardes troll galiba, ahaha..


  • cooperr  (28.06.19 17:30:23) 
Engineering'in kökü motordan gelse de kullanılıyor yine makineyle alakalı olmayan bölümlerde, en basitinden en eski mühendisliklerden civil engineering. Ama bilgisayar mühendisliğinde @avatar haklı. Bölüm genelde computer science olarak geçiyor iyi üniversitelerde. Computer engineer tanımı bile yarı elektronik yarı bilgisayar bilimleri diye geçiyor. İyi üniversitelerde neredeyse tüm mühendisler bilgisayar bilimlerine oldukça hakim bir şekilde yetiştiriliyor. O yüzden bilgisayar mühendisliği diye ayrı bir bölüm açılmıyor bile. Ama yine de bir meslek olarak computer engineer var literatürde.


  • diyanet takvimi  (28.06.19 18:24:59) 
@avatar is back

merhaba hocam yanlışın var. bilgisayar mühendisliğine, bilgisayar bilimleri diyemezsin. bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ile bilgisayar bilimleri karışımı. içerik olarak çok farklılar. eskiden bilgi üniversitesinde cs bölümü vardı fakat kapatıldı. şu an dokuz eylül üniversitesinde hem cs hem de bilgisayar mühendisliği bölümü mevcut. bizim ülkemizde ikiside arasında çok bir fark yok. deü için konuşursak ders içeriklerine baktım benzerler fakat yurtdışı için konuşursak sadece elektrik-elektronik mühendisliği mevcut. cs ile alakaları yok. özetle bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimlerinin alt dalıdır.
  • veri  (28.06.19 19:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.