[]

Suriye'ye kıyasla askeri gücümüz nasıl?

Esad bu kadar zamandır yıkılmadığına göre baya askeri gücü vardır diye düşünüyorum. Bize kıyasla nasıllar peki?




 
esadin arkasinda iran ve rusya var.
rusyanin ve iranin en iyi birlikleri bizzat cephede esad icin carpisiyor.
turkiye'nin arkasinda guya nato var ama natoya guvenerek is yapilmaz.
  • rm  (28.06.19 05:50:43) 
Rusya olmasa Esad coktan devrilmisti. Bence Suriye bizim hicbir zaman dengimiz olamazdi zaten. Ama Iran ile karsilastirirsak, Iran bizi ozellikle su andaki halimizde dumduz eder diye dusunuyorum. Rusya ile zaten siklet farkimiz var onu konusmaya bile gerek yok.


  • cooperr  (28.06.19 06:33:24) 
Hocam Türkiye dünyanın en güçlü ordularından birine sahip. Google’a “most powefull armies” yazınca belirli ölçekler belirlenerek hazırlanmış sonuçlarda oldukça başarılı.

Suriye’nin tabii ki yanımızda esamesi okunmaz ancak Rusya ile olan ilişkileri vs. şimdiye dek götürdü onları.
  • giovanne  (28.06.19 07:41:49) 
Suriye'den iyi mi kötü mü bilemem ama most powerfull armies listesinde manpower yani asker sayısının çokluğu ile daha üst sayılara çıkıyoruz. O şu devirde bi şey ifade ettiğini düşünmüyorum. Subay sınıfının durumu da gün geçtikçe kötüye gidiyor ordumuz biraz balon bence.


  • nickimin hakkini veremedim  (28.06.19 07:59:05) 
Askeriyede en son bakilacak şeyin envanter olduğunu düşünüyorum bir kaç spesifik durum harici.
Suriye ile mukayese bile edilemeyiz.
Suri ordusu dandik ama yikilmamasinin sebebi o orduya saldıran yine kendi halkının daha da dandik olmasindan ileri geliyor.
Pyd elinde şu an bizde olmayan anti tanklar felan var mesela :)
Sivri sinek ısırığı kadar ancak aci vermelerinin tek sebebi o super modern silahlarin tetiklerine dokunan parmaklarin dandik oğlu dandik olmasıdır.

Bölgedeki askeri konuda tek rakibimiz israil ve iran'dir ki onlar da envanter durumundan değil, devlet olabilmeyi başarmış, köklü milletlerden olmaları sebebiyle.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (28.06.19 08:16:42) 
Asker sayisinin coklugu falan degil, genel olarak tr ordusu Suriye ordusundan cok guclu. Askerimizin cok olmasi dsgil olay.


  • stavro  (28.06.19 09:01:48) 
"Iran ile karsilastirirsak, Iran bizi ozellikle su andaki halimizde dumduz eder diye dusunuyorum" denilmiş.

güldürmeyin.
  • calucifer  (28.06.19 10:49:34 ~ 10:49:48) 
Yedek parçalarını üretemeyen, kozmik odalarına girilmiş, en iyi generalleri görevlerinden alınmış, askeriyenin üst kademelerinde hala daha fetöcü bulunan bir ordu nasıl güçlü olabilir?


  • plastic_angel  (28.06.19 14:19:59) 
@calucifer - arkadasim, adamlar senelerdir ambargo altinda yasiyorlar ama yikilmadilar, nukleer gucleri var, sifirdan urettikleri bir suru teknoloji var ustune enerji problemleri yok. persleri ac oku biraz. bunlar molla diyip gecmek kolay, isteseler bizi yok etmeleri cok uzun surmez, mehter pek ise yaramiyor artik :)


  • cooperr  (28.06.19 17:27:08) 
Daha ırak'ı yenemeyen bir ülke bizi dümdüz edecekmiş. Ayrıca hayatında radar, aviyonik ya da elektronik harp sistemi görmemiş veya görse bile bu yapılar hakkında bilgi sahibi olmayan insanların askeri teknolojiler hakkında kesin ifadelerle konuşması beni benden alıyor.

Adolf Hitler'in bir sözü vardır: "Savaş karanlık bir odaya açılan kapı gibidir, içinden ne çıkacağını asla bilemezsiniz.” Bana göre bu çok doğru bir sözdür. Örneğin bir general çıkar ve öyle hamleler yapar ki, savaşın bütün seyrini değiştirir.

Sonuç olarak ülkeleri pokemon gibi karşılaştırmak ve şu dümdüz eder, bu düz ovada yener gibi kesin laflar söylemek anlamsız.
  • vhdl  (28.06.19 22:38:37) 
senin bu radar, aviyonik ya da elektronik harp sistemi gibi asiri gelismis zamazingolardan bizde var ise neden 40 senedir teroru bitiremediler? hadi son teknoloji bizde var diyelim, yahu genel kurmay baskani esir alinmis ulkeyiz elinde son model silahlar, ucak, tank top olsa ne olur, guldurmeyin.


  • cooperr  (29.06.19 07:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.