[]

Yemek Yapma İpuçları

Pek sevgili Gordon Ramsayler,

Evde yemek yapmaya gayret ediyorum. Misal bugün bulgur pilavı yaptım. Şahane oldu ancak pek tadı yerinde değil. Spor yapıyorum ve hacim kazanmaya çalışıyorum. Her bulduğumu yemiyorum yani.

Yaptığım yemeklerin daha yenilebilir olması için ipuçları arıyorum. İnternetten tarife baktığımda şunu da koyun bunu da ekleyin falan diyor ama ben daha çok "el lezzeti" denen şeyi yakalamak istiyorum. Bunun için hangi internet sitesine bakmalıyım. Nelere dikkat etmeliyim. Püf noktaları, trickler yani aradığım.

 
İpuçları için mutfaksırları, genel yemek tavsiyeleri için ise dokuzuncubulut sitelerini öneririm.


  • candanag  (28.06.19 00:01:03) 
Naçizane tavsiyelerim ;

Soğanları ince doğrayıp ya da rendeleyip iyice kavurun

Sulu Yemeklerde zeytinyağı, pilav makarna gibi türlerde tereyağı kullanın. Et güveç falan yapacaksanız sıvı yağa tere yağı da ekleyebilirsiniz.

Yemekleri daha önce yaptığınızdan bir tık daha yağlı yapın

Domatesli bir yenek yapacaksanız domateslerin pişerken iyice öldüğünden ve suyunun kalmadığından emin olun, yine domatesli yemek yaparken 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyin

Karabiber hayat kurtarır. Tadında kullanın.

Etli yemek yapacaksanız etleri tencereye yağ atmadan biraz mühürleyin sonra yağ ve soğan tayfasını ekleyin

Barbunya, taze fasulye, bulgur gibi yemeklerde severseniz hafif acı yeşil biber kullanın

Yemeklerin yanına sarımsaklı cacık yapın

Yemeklerin yanına güzel bir salata yapın

Yemeklerdeki tuz oranını belirleyin ve sürekli aynı oranı kullanın

Makarna severseniz Barilla markasını öneririm. Üzerinde yazan pişme süresinden 1 dk fazla pişirin

Not : menemen soğanlı olur spor taraftarıyım.
  • sphndlr  (28.06.19 00:17:48) 
Tarif kupu uygulamasini indirin. Sahsen ordan yapa yapa gelistirdim. Notlar kisminda da ipuclari verdigi oluyor.


  • pegi  (28.06.19 01:44:10) 
bence püf noktası anne eli değmiş bir domates ve biber salçası kullanmak.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (28.06.19 08:41:26) 
malzemenin iyi ve taze olmasi cok seyi degistiriyor. pirinc belki dura dura bayatladi. osmancik guzel pirinc mesela digger turlerden. hepsini tuketemiyorsaniz acik pirinc alin guvendiginiz bir yerden.

yag ne koydunuz? mahalle sarkuterisinden alacaginiz guzel bir tereyagiyla tekrar deneyin.

sarimsak atin bir dis icine. (ezmeden) bir tane defne yapragi.

sarimsagin da iyisi kotusu cin mali var. kucuk disli yerli sarimsak alin.
  • jimicik  (28.06.19 09:45:05) 
ben yemek yapmayı bilmem fakat yaptığım her yemek efsane lezzetli olur. bence işin sırrı kullandığın malzemeyi ve damak tadını iyi bilmek. ambalajlı gıdalardan olabildiğince kaçınıp her şeyin tazesini, en olmadı cam konservesini (annelerin kavanozladığı domates püresinden bahsediyorum) kullanmak gerçekten dramatik değiştiriyor yemeğin tadını. baharatı yerinde ve tadında kullanmak önemli. hem ondan hem bundan hem şundan katınca yemeğin kendi lezzeti kayboluyor ve baharat yiyorsun. bulgur pilavı domates püresiyle biraz da sulu bıraksan muazzam olur misal. of milyonlarca yıl daha yazabilirim, ama şimdilik burada kesiyorum.


  • evde liyakat kalmamis  (28.06.19 09:53:44) 
Çok teşekkürler cevaplar için. Efsane nohut yemeği yaptım :)


  • scudman1  (28.06.19 22:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.