[]

yeni ev mi, tadilat yapıp devam etmek mi?

merhaba,

İzmir'de yaşıyorum uzun bir süre daha burda yaşayacak gibiyim.

Şu an yaşadığım ev dedemden kalma, apartman yaşı eski(50 vardır sanırım) fakat konum olarak ulaşım sıkıntısı olmayan şehir merkezi sayılabilecek bir konumda.
bilenler için nokta-inönü caddesi. kat yüksekliği hazırda yasal sınırda olduğu için ve ana caddenin bir paralelinde olması sebebiyle(altına dükkan açmak saçma) müteahhitler tarafından kentsel dönüşüm konusunda pek tercih edilmeyen bir özellikte.

evin içi 20 sene önce nasılsa öyle, herhangi bir ısıtma tesisatı yok(eskiden soba vardı) banyo, mutfak, duvarlar, yerler, pencereler her yer tadilat istiyor.

bu evi satsak max 240-250bin civarı yapar. tadilat masrafı da 100bin desek 350bine yeni bir eve çıkmak mı daha mantıklı olur, yoksa tadilatı yapıp oturmaya devam etmek mi mantıklı olur?

350bine aynı özellikte bir ev de bulamadım, yeri iyi olsun, apartman yeni olsun, içi düzgün olun diyince 450-500'den başlıyor.

ne dersiniz?

ayrıca tadilat masrafı ne kadar olur? tüm evin baştan yapıldığını düşünebilirsiniz, gerçekten elden geçmeyecek tek bir nokta yok.

teşekkürler,

 
100.000e insanlar sıfırdan ev yapıyor. Tadilat ortalama kalitede bir şeyler yaptırırsanız maks 40 civarı tutar bence. İyi, düzgün ve kazık olmayan usta bulmanız lazım.


  • mg3929  (27.06.19 20:22:15) 
bazi eski evlerin guzelligi, yapi mimarisi yeni evlerde yok. sizin binaniz nasil bilmiyorum ama bana bazen 50 yillik bina yeni binadan daha hos geliyor.

Tadilat yapacaksaniz en iyi aylar subat-mart gibi insaat/tadilatin yavas oldugu aylardir. Misal normalde seramik dosemeye 35TL/m2 isteyecekse subat-martta 20 TL/ m2'ye yaptirabilirsin.
  • 1917  (27.06.19 20:49:24) 
Ev betonarme ise kullanım ömrünün sonlarına yaklaşmış, hatta yapım kalitesine bağlı olarak belki de ömrünü doldurmuş. İçine para harcamak yerine güçlendirmeye harcamak daha mantıklı görünüyor.


  • temasettin  (27.06.19 22:18:54) 
Yeni ev tadilatı yaptırdık. Mutfak, 2 banyo salon parke koridor kapılar vs 100 bini buldu. Ama değdi. Banyolar vitra artema vs acımadık paraya. Sen daha aza maledersin 4+1 di bizim ev


  • Take it away honey  (27.06.19 23:14:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.