[]

Düğününe gitmek istemediğim arkadaşıma sunulacak bahane?

Üniversiteden az çok muhabbetimin olduğu bir kadın arkadaşım düğününe davet etti beni. Kına gecesine de davet etmişti ama bir şeyler uydurup gitmemiştim (yurt dışındayım vs.). Şimdi yine bir şeyler uydurursam garip olacak ama hiç gitmek istemiyorum.

Kızın kendisi ve yakın birkaç arkadaşı dışında kimseyi tanımıyorum. Kız yabancı biriyle evlenecek ve konukların yüzde doksanı yabancı olacak, bulunmamın anlamsız olduğu bir ortam yani. Giyecek düzgün bir kıyafetim, alacak hediyem falan da yok ve bu aralar bununla hiç uğraşmak istemiyorum. Nasıl sıyrılabilirim bu işten?


 
bahane aramayı gerektiricek kadar önemliyse git.


  • nahtoderfahrung  (27.06.19 11:51:10) 
cok samimi degilsin anladigim kadariyla, hic bir sey soylemeden gitmeyebilirsin

illa bahane gerekiyorsa,

dugunden bir iki gun once arayip, tebrik ederim, sehir disinda islerim oldugu icin dugununde bulunamayacagim, simdiden tebrik ederim, mutluluklar dilerim (annemi-babami memlekete goturecegim, tatile goturecegim diye uydur bir seyler)

ama samimi bir arkadasinsa bence gitmelisin
  • exlibris  (27.06.19 11:51:49) 
istemediğiniz düğüne gitmekle istemediğiniz biriyle evlenmek arasında çok az fark var :) neyse ya, gitmeyin. bahane de bulmayın. "gelemedim canım yaa" deyin olsun bitsin. hemen ardından "ama fotoğraflarını gördüm, çok güzel olmuşsun" sözü de durumu kurtarabilir bence.
çok samimi olmadığın birinin düğününe yakışık almadığını düşündüğün bir kıyafetle katılman, ya d kıyafete ve hediyeye para vermen mantıklı değil. bence yine bir bahane bul. o gün boyunca ortak tanıdıklarınızla görüşme, hatta evden çıkma ve sonra da grip olduğunu söyle gitsin. doktor raporu mu isteyecek.

  • lovemyself  (27.06.19 11:58:46) 
Kiz samimi arkadasinsa git, degilse de "Kusura bakma o gün ailevi bir isim var!" deyip gitmeyebilirsin.


  • chitosan  (27.06.19 11:59:58) 
Belki o da sırf ayıp olmasın diye çağırmıştir seni :D

Bence is arkadaşının işi üstüne kalsın ve sen de bu sebeple iş için şehir dışına çıkmak zorunda kal :)
  • superfluid  (27.06.19 12:36:26) 
ben en son başka şehirdeyim o tarihte işlerim var önceden ayarlanmış. yoksa çok isterdim dedim.


  • cptxxx  (27.06.19 12:41:04) 
az çok muhabbetin olan biri senin gelip gelmediğini bu kadar önemsemeyecektir zaten. Çok kasma o yüzden. tatile gidiyorum falan uydur bi şeyler.


  • aquarium  (27.06.19 13:10:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.