[]

kilolu insanlar neden itici bulunuyor?

neden şişman insanlar sevilmiyor? şişman derken balık etli değil obeze yakın ve obez kişileri kastediyorum. bende hiç kötü duygular uyandırmıyor ama insanlar ırkçılık yapar gibi şişman insanları sevmiyorlar? bakımsız insanları sevmemekle aynı şey mi? kaynağı ne?




 
şişman olmak aslında çoğu zaman bir bakımsızlık işareti. bence o yüzden.

ayrıca çabuk yorulmaya, aşırı terlemeye ve benzeri şeylere sebep oluyor.
  • babilbaligi  (27.06.19 10:33:29) 
bakımsız insanlar aynı tepkiyi almıyor @babilbaligi


  • lilyb  (27.06.19 10:40:53) 
Bir de bunların kendi haline bakmaksızın karşısındaki insanı beğenmeyen türleri (dişi) var, ben o tipleri sevmiyorum. Agresif oluyorlar herhalde kilolu oldukları için, keşkek kazanı gibi kıçına tayt giyip ortamlarda ceylan edasıyla sekenler var çünkü. Diğer kesimle derdim yok, it's funny because she's fat deyip geçiyorum.


  • Beherit  (27.06.19 10:41:43) 
çünkü kendine saygısı yok. büyük ihtimalle de bilinçsiz, eğitimsiz bir insan. potansiyel bir tehlike yani evrimsel açıdan.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.06.19 10:42:02) 
@yazar yazmaz: ya kilo vermek kolay bir iş değil, bilinçle alakası yok. 3-5 kg fazla ile 40 kilo fazla aynı olmuyor. ben yargılamıyorum, zor.


  • lilyb  (27.06.19 10:47:12) 
verili toplumsal değerler ile ilgili. Rönesans döneminin güzellik algısı ile bugünün güzellik algısı farklı. Bugün obezite/şişmanlık beğenilmeyen bir şey, ama emin olun 100 yıl sonra bambaşka bir algı yerleşecek.


  • ucanokuz  (27.06.19 10:53:04) 
@lilyb, ben sana bir soru sorayım. Dar ve ikili koltuklu bir toplu ulaşım aracında başka boş yerlerde var ise bir obezin yanına oturur muydun?
(Sağlık problemi vardır, o durum hariç,) kendilerinden, iradesine hakim olamayan insanlar olarak gördüğüm için hazetmem.

  • Mirket  (27.06.19 11:25:05) 
@ucanokuz +1

Ya sağlıksız kendine bakmıyor kendine saygısı yok diyenleri salla. Tam olarak bu.

Insanlar eskiden kilolu olunca daha zengin ve daha sağlıklı gözüküyordu. Misalen afrikada hala öyle. Kiloluysan daha çekici bulunuyorsun.
  • kljgslsdkjsd  (27.06.19 11:28:05) 
özel bir hastalığı varsa anlayışla karşılıyorum. ancak hareket kolaylığı nedeniyle pek yakın arkadaş olamam sanıyorum. sonuçta arkadaşlarımla çok sık yürürüz, hadi dendiğinde kalkıp gideriz. obezler ağır oluyor, erken yoruluyor. mesela koltuk değnekli arkadaşım var. hiç hareket sorunu yaşamadım. zaten bir yerde ben yürümek istemiyorum o zorlanmasın diye. ancak sırf kilolu olduğu için arkadaşımın planlarıma olumsuz etki etmesini istemem.

kilolu akrabalarım var. yemek masası kurarken ağzına attıkları, benim yemek masasında yediklerimden fazla. yemekten sonra masayı kaldırıp, tatlıyı, tatlıyı alel acele bitirip meyveyi koydular. işin ilginci şu: meyveyi alıp yerken sanki akşam yemeği yerine yiyormuş gibi iştahlıydılar. bu esnada benimle dalga geçtiler üstelik. meyve yemeyi sevmiyor muyum, iki kaşık yemekle kalkmışım masadan, gibi... evet, her kilolu böyle dalga geçmeyebilir, ama bu zihniyet kötü.

yağlanma, fazla kilo sahibi olma, bunlar güzel şeyler değil. kimsenin kendine yakıştırdığını düşünmüyorum. bilinçli olarak 34 bedene düşen arkadaşlarımla da çok samimi olamıyorum, görüntüyü bu kadar önemsedikleri için. 34 beden olunca mutlu oluyorlar, şaka gibi. ama vücutlarının ideal kilosu 38. bu da ayrı bir eziyet. aynı şekilde, 38 olan beden ölçülerini 4-5 beden büyütmek, yememeyi başaramamak iyi şeyler değil. bu tarz şeylerin insanın karakterine de yansıdığı düşünülür ve uzak durulur kanımca.

ayrıca, fiziksel olarak da o kişiyle yanyana durmak, sarılmak sıkıntılı olabilir.
  • lovemyself  (27.06.19 11:36:51) 
obezite de bir saglik problemidir. hatta cok da ciddi bir saglik problemidir.

obez insanlara bogazina hakim olsun demek depresyondaki insanlara o da az guleryuzlu olsun demek gibi.

obez insanlar yemekten kisamadiklari icin yemiyorlar cogunlukla. hayatlarinin bir evresindeki bir bozukluk ama psikolojik ama metabolik bir nedenden bu haldeler. kimse ay cok lezzetli diye tika basa doyurmuyor kendini. ardinda bir neden var, vucudu ona iten bir neden.

itici bulunmasi da normal. sagliksiz cunku. onlari sevmemek ise baska bir konu. yani su an obezite normalmis gibi obez insalara karsi irkcilik yapiliyormus gibi bir algiyla onlari oyle kabul etmemiz isteniyor ama bu cok sagliksiz. once onlarin kendilerinin hasta oldugunu kabul etmeleri ve gerekli onlemleri almalari tedavi olmalari falan gerekiyor.

ornegin ben baska bos yer varken obez birinin yanina oturmama nedenim hazzetmemem degil kendi rahatim olur.

yoksa normal sartlarda obez bir insanla herkesle konustugum gibi konusur, dinlerim. ama obez olup bunu normal gorenlerden ise hazzetmem. ayni sey cok zayiflar icin de gecerli. ben iki durumu da itici buluyorum.

sacma sapan soruyla alakasiz bir cok sey yazmisim ya aslinda. bu insanlarin sevilmeme nedenleri gunumuz guzellik algisi buyuk oranda. bakimsiz insanlari sevmemekle asagi yukari ayni sey.
  • tanaka  (27.06.19 11:39:44) 
insanları hiç anlamıyorum bence bir kadının şişman olması itici değil hatta daha çok hoşuma giden bir şey bu.


  • Hakan1980  (27.06.19 12:33:05) 
Bakimsiz insanlari sevmemek gibi ayni sey.
Begenilmemelerini sormuyorsun sanirim, elestrilmelerini soruyorsun. Neden begenilmediklerini sormaya zaten gerek yok gerci de.
Les gibi gorunecegini bile bile hic dikkat etmemis vurdumduymaz insan diye dusunuluyor.
Omo hostologo olobolor geyiginin de bir anlami yok, sismanlar icinde bir hastaligi olup da karsi koyma imkani olmayarak istemsizce sismanlayan sayisi asiri derecede az.

Soludugunuz oksijen kicinizda yag olarak birikmez, kilo aliyorsan yiyorsundur. Gereksiz savunmalar yapilinca da insanlar uyuz oluyor sismanlara.

Bir de bati medyasinin yeni ortaya attigi sismanlikla ilgili "kendinle barisik ol" sacmaligi da iyice irrite etti insanlari. Sismanla hicbir derdi yokken sisman dusmani olmaya basladi kimisi.
  • stavro  (27.06.19 12:36:04 ~ 12:39:20) 
seks sırasında sevimsiz şeyler olabiliyor


  • sameidiot  (27.06.19 13:04:19) 
Sevilmiyor mu tartışılır ama evet mesela sevgili olunmak istenmiyor. Bunun bir çok sebebi var; faşist, sorunlu, batının güzellik anlayışı falan diyip sıyrılmak kolay.
Öncelikle obezite çağımızın kanseri gibi bişey. Ciddi bir sağlık sorunu. Kalp damar hastalıklarından diyabete, kansere her hastalığa davetiye çıkarıyor. Muhtemelen iç güdüsel olarak soyumuzu sağlıklı devam ettireceğimiz kişileri çekici ve seksi buluyoruz.
Diğer yandan bişeyler paylaşabileceğimiz kişileri çekici buluyoruz. Mesela diyelim ki sen günde 10 km yürüyen bir insansın severek. Obez birisiyle bunu paylaşamayacaksın. Yine seks yaparken zayıf kişiyle olan pozisyon zenginliği obez birisiyle olmayacak. Yine obeziteden dolayı seks performansı düşük olacak vs vs.
Diğer diğer yandan günümüzde obez olmak çok çok kolay. Dışarda yemek yeterli. Sağlıklı bişey bulmak zor. Herhangi bir avm nin yemek katını düşünün. Tadı güzel, besin değeri düşük, sağlıksız fast food dolu.
  • Trene çelme atan adam  (27.06.19 17:11:36) 
kimsenin itici buldugu, kotu duygular besledigi falan yok. normal. ne yani madalya mi takilacakti sisman diye?


  • hot potato  (27.06.19 17:18:43 ~ 23:03:10) 
hot potato: şişmanlık resmen kusur olarak görülüyor, nasıl itici bulunmuyor ya?


  • lilyb  (27.06.19 23:00:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.