[]

Psikolog/psikaytrist tavsiyesi (bagimlilik ve depresyon)

Selam.

Bi tanidigim 30 yasinda evli ve 1 cocugu var. Alkol ve uyusturucu(esrar) kullaniyor. Bildigim kadariyla alkol 18 yaslarindan beri, esrar da o civarlardadir diye dusunuyorum. Son zamanlarda biraz kontrolden cikti ama konusmaya calistigimda onu bunlara iten sebeplerin hayattan keyif almama, her seyi erkenden yasayip bitirme (hizli bi gencligi oldu), sadece uyustugu zaman mutlu olma, zaten cok fazla yasamak istememe gibi seyler oldugunu soyluyor. Daha once 1-2 psikologla gorustu fakat dinlemediklerini, antidepresan yazip gonderdiklerini soyluyor. O konuya inanci dusuk yani.

Simdi tedavi almak istiyoruz fakat nereden baslamak gerektigini bilmiyoruz. Direkt bagimlilik tedavisine mi yonelmek lazim? Once psikologla mi gorusmek lazim? Genc yaslardan beri ictigi icin ben yoksunluk sendromu sonrasi psikolojik bunalima girebilecegini dusundum fakat konusunca hep bunalim halinde oldugunu soyluyor

Bana once psikolog gibi geliyor fakat bu konuda isini en iyi yapan kisi-kurum kimdir? Su an biraz kirilma noktasindayiz, tedaviden umit kesilirse hepten elimizden kayacak gidecek gibi geliyor. O yuzden su anda turkiyede 1 numara plan kisiyi-kurumu ariyoruz diyebilirim. Var mi tavsiyeniz?

 
ben sizin yerinizde olsam önce bağımlılığından kurtarmak isterdim arkadaşımı, çok kısa yazmışsınız ama sanki içmeye bahane arıyor gibi de geldi. ne psikolog ne de psikiyatrist bunu tek başına çözmeyecek, bayağı bütün bir tedavi gerekiyor. istanbul'daysanız balıklı rum hastanesi'ne gidin.


  • evde liyakat kalmamis  (27.06.19 09:24:31) 
amatem'e gidin, oradan yönlendirirler gerekirse.
yedam.org sayfasında listesi var merkezlerin. birkaç tanesine danışın, hangisi içinize siniyorsa ona devam.

  • tiny penny  (27.06.19 09:54:24) 
@tiny penny

Amatem ile ilgili yorumlar baya kotu internette. En azindan amatemden once tecrubeli bi doktorun 'evet senin amateme gitmen gerekiyor' demesini istiyorum. Gerekirse oraya da gideriz.
  • icim urperiyor  (27.06.19 10:00:29) 
Önce paikiyatriye gidilmeli fiziksel bağımlılıktan bahsediyorsunuz. Kendi bırakmak istese klinik psikolog da olabilirdi, bağımlılık üzerine çalışan pek çok psikolog var ama bu durumda ancak destek ve sürdürülebilirlik için psikolog lazım. İlk adımı tıpla bielikte atmakta fayda var.


  • kullanıcıadımbuolsun  (27.06.19 11:09:32) 
bıraktığı dönemde yoksunluk belirtileri için olası ilaç gerekecek. bu nedenle öncelik psikiyatrist. psikolog herhangi ilaç - antidepresan dahil - yazamaz.
Uygun olan AMATEMlerin poliklinikleri. gerekmezse yatış önermezler. Bağımlılık polikliniği olan yerlerde genelde psikolog, hemşirenin de olduğu bir ekip olur. gerekirse psikologa gönderirler.

balıklırum iyidir ama pahalıdır. hangi şehirdesiniz?
  • master of ceremonies  (27.06.19 11:47:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.