[]

ilk defa netflix kullanıyorum ne boktan bişeymiş

baştan söyleyeyim 25mbit uydunetim var, ping'im 10 ms'lerde; hız testi sonuçları bunlar.

dark'ın 2. sezon ilk bölümü torrent'te tek bölüm olarak bulamadım, arkadaştan netflix şifresi aldım izliyim hem de denemiş olurum diye. bu ne yav, daha izlemeye başlamadan arayüz takılıyor. bölümün başlaması kaç saniye sürdü, ayrıca çözünürlük yükselmedi. bi kere full hd oldu sanırım(bunu da göstermiyor ki amk ne izlediğimizi bilmiyoruz), sonra 480'de oynattı. bekledim yok. kapattım açtım yok. neyse salla dedim izliyorum, kapı çaldı ona baktım gelince 20 saniye geriye sarayım dedim, hop takıldı %99 buffer diyor. abartmadan 5 dk bekledim olmadı, kapattım açtım, yine en baştaki sorunlar.

bu mudur "torrent amele iş ağbii tak izliyosunnn" muhabbeti? kanser etmiyor mu sizi?
torrent'imi download edip oynatmıyorum da bile, soda player'dan açtığım hull hd webrip dosyaları bile başta 2-3 dakika bekledikten sonra takır takır izliyorum. yok çözünürlük yükselsinmiş yok geri aldım beklesinmiş.

bilgisayarım da iyidir yani, ram mam sorunu da değil bu.
nedir, hep mi böyle netflix?

edit: bak durdurup bu duyuruyu açmıştım, buffer etsin arada, belki o zaman full hd açar diye. anca 3 dakika ilerlemiş, kalitede fark yok. la sen yutub musun buffer sınırı koyuyorsun, açmışım diziyi izliycem işte, doldursana.
sıçam böyle servise afedersiniz.

 
Sorun senin bağlantında. Netflix ile alakası yok. İstersen telefonda hücresel olarak aç bir iki dakika izle. Aynı sorun devam ediyor mu etmiyor mu anlarsın.


  • cemallamec  (26.06.19 21:33:02) 
full hd izliyorum şuan dark'ı.

hiçbir kasma donma vs. yok.

sorun sende hocam.
  • a darkness coming  (26.06.19 21:35:27) 
çoğunlukla tv üzerinden izliyorum, tv kabloyla internete bağlıyken hiçbir sorun yok, wifi'da bir tık geç yüklenme nadiren de görüntü kalitesinde kısa süre düşme oluyor ama toparlıyor. telefondan izlerken de sıkıntı nadir. sorun sizin bağlantıda bir şekilde.


  • nimberjack  (26.06.19 21:43:34) 
dün akşam bende benzer sorunları yaşadım, bildiğim kadarı ile netflix amazon kullanıyordu, orada bir sorun vardır diye düşündüm. şimdi buradaki yorumları okuyunca sanki uydunette bir sorun varmış gibi gelmeye başladı bana.


  • selam  (26.06.19 21:46:13) 
Sorun sende olabilir. 10 mb hızla takılmadan izliyorum. Hd tabii.


  • (s)AINT  (26.06.19 21:58:03) 
Hocam iki evde yaşıyorum. Biri Türk Telekom, diğeri Superonline. 25 mbit. Ayrıca bazen yolda Türk Telekom mobil hattımdan izliyorum ve bu güne kadar hiç takılma yaşamadım. Bazen birkaç saniye çözünürlük düşüyor, o da çok nadir.


  • hadi ya la  (26.06.19 22:00:14) 
fast.com

netflixin kendi hız testi sitesi. Burada bir test edin bağlantıyı.
  • reactionic  (26.06.19 22:27:52) 
@reactionic hocam sağ olasın, tespiti böylece kesinleştirmiştik olduk, 200 kbps dedi. speedtest'ten bir daha baktım, bununla alakası yok.

peki bu sorunun kaynağı uydunet mi? uydunet yavaşlatıyor mu netflix'i? selam'ın da başına gelmiş sanırım.
  • Jux  (26.06.19 22:43:57 ~ 22:44:20) 
Ben de superonline de yasadim sirf bu yuzden 25 limitsizden 100 mbps limitli bir tarifeye gectim.


  • pofudukayi  (26.06.19 22:57:35) 
@Jux bir ara böyle bir olay vardı veya olacak dendi tam hakiim değilim. İnternet sağlayıcıları belirli sitelerde kullanıcının bağlantı hızını düşürebilecekti / düşürüyor olabibilir. Müşteri hizmetlerine şikayeti bildirin, müdahele edebilirler belki.


  • reactionic  (26.06.19 23:18:24) 
ya**ak gibi bir ilçede yaşadığım için alabildiğim maksimum hız 8mbit, gerçekleşen ise 6mbit maks ama buna rağmen netflixte tüm filmleri full hd izliyorum hem pc hem akıllı tv'den. bence sizin bağlantıda başka bir problem var.

pic.nperf.com

şimdi tekrar yaptım 6.8 mbit çıktı. tüm filmler düşük çözünürlükle başlıyor, tam 1 dakika sonra hepsi full hd ye dönüyor. ne bir takılma ne bir yavaşlık...
  • Tears of Devil  (26.06.19 23:44:44) 
36 yıldır Netflix kullanıyorum, tek bir defa bile dediğin sorunu yaşamadım. Içerik sayısı az diyebilirsin, pahalı diyebilirsin vs ama mükemmel bir arayüzü var kesinlikle.


  • lionel andres  (27.06.19 00:25:17) 
  • rotten head  (27.06.19 00:30:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.