[]

Saint Benoit nasıl bir okuldur?

Soru başlıkta.

Evladın puanı bu aralıklarda gibi görünüyor. Nasıldır? Fransızca çok zorlar mı? Bu okulu bitirip mühendis olan tanıdıklarınız filan var mı? Kızım mühendis olmak istiyor, Fransız lisesi yanlış tercih olur mu?


 
Eğitimi iyi. Doktor mühendis olan tanıyorum ama gay homoseksüel çok çıkıyor bu okuldan


  • insomniac  (25.06.19 16:11:34) 
sorulara tam cevap değil fakat frankofon okullarından mezun belki yirmi tane tanıdığım var, hepsi yüksek disiplin sahibi, hepsi çok güzel fransızca konuşuyor, hiçbiri mühendis değil, çok azı mütevazı, birkaç tanesi düzgün insanlar. söyleyeceklerim bu kadar.


  • evde liyakat kalmamis  (25.06.19 16:25:25) 
yolla derim, fransizca'yi en iyi sekilde ogrensin ustune bir de ingilizcesini ilerletsin zaten muhendis olmasina falan gerek yok. bence muhendis olmama konusunda ikna etmen lazim once.

tip yada hukuk, bu ikisini okumayacaksa duz isletme falan yapsin bitirsin. surunmeye gerek yok.
  • cooperr  (25.06.19 16:43:22) 
namus bekçisi mode on

karaköyün ilerisindeki değil mi?
bi kaç kez oralarda bulundum başıma bir şey gelmeyecekse sanırım oralarda gezen liseli kızları fazla açık saçık buldum.
sonuçta lise kültürü ve arkadaş çevresi vs.

namus bekçisi mode off
  • güneyli çocuk  (25.06.19 16:49:26) 
Galatasaray Üniversitesi'nin iç sınav kontenjanı var. Oradan yürüyebilir mesela.


  • inawen  (25.06.19 16:52:03) 
Yabancı okul her zaman daha iyi bence, eğitim açısından isim yapmış türk kolejlerinden devlet liselerinden iyi midir? Muhtemelen değildir. Ama okulun amacı mezun olan kişinin yabancı dili anadili gibi konuşması, yabancı kültürü tanıması vs. Ayriyeten SB diğer yabancı okullara (amerikanlar vs sj hariç) göre sosyal aktivitelerde de daha önce. Bu okullar aynı zaman türk üniversite sınavlarına da hazırlamak olmadığı için amaçları, eğer ülkede devam edecekse kendinin kasması lazım. Ama üniversitede avrupaya fransa'ya gidecek olursa bu okulu seçmiş olması çok büyük avantaj sağlar. Yani mühendislik okumak istiyorsa nerede okumak istediğini düşünmeli. Türk liseleri de mühendis yetiştirmiyor sonuçta, üniversite sınavında daha iyi hazırlıyor sadece.

Ben italyan lisesini bitirdim, lisede matematik fizikte gördüğümüz şeyleri türkiye'de üniversitelerde okutuyorlarmış,bizim okuldan türkiyede kalan arkadaşlarım o tarz konuları daha iyi anladıklarını söylüyolardı. Konular tabi ki liselerle aynı fakat yaklaşım farklı. Daha analitik bir müfredat vardı. Fransız müfredatını bilemem.

Yeni nesil çok kalitesiz, bundan kaçış yok, roberte de gitse ümraniye imam hatip'e de gitse benzer seviyede öğrenciler olacaktır başlarda, onlar eleniyor zamanla. Yabancı okullar ilgisiz, ezberliyim geçem tarzı öğrencileri fazla barındırmıyor. Okulu bitirirse kaliteli bir arkadaş çevresiyle bitirmesi muhtemeldir. Bizde hazırlıkta başladığım 15 kişi falan son sınıfta yoktu. Zaten dönemin 70 kişi kadar olduğunu düşünürsen epey fazla bir rakam.

ve evet zürafa sokağın dibinde, kerhaneler falan var yakında da yani, nedir, bir anlam ifade etmiyor, ilk sene gülerler sonra fark etmezler bile. okul beyoğlunda olduğu için okul çıkışında takılma imkanı oluyor, sosyalleşme açısından önemli bişey vsvs.
  • mirafiori  (25.06.19 17:12:26) 
fransizca zorlamaz. daha dogrusu fransizca zor gelen muhendislikte de zorlanir buyuk ihtimalle zaten.


  • hot potato  (25.06.19 17:14:23) 
hangi mühendisliği istiyormuş ki?
cinsiyetci diyeceksiniz ama kadınlar için çok uygun bir meslek değil mühendislik.
odunun önde gideni olmama rağmen bazen bana bile çok sıkıcı geliyor.
  • prizmatik  (25.06.19 17:16:39 ~ 17:18:01) 
lise matematik dersi görmemiş bir çocuğun mühendislik isteği çok kararlı kalmayabilir zaten, belki de değişecek kararı; benim öyle olmuştu en azından. illa mühendis olucak gibi düşünmemek lazım yani.

bence de gayet isabetli bir tercih olur, güzel eğitim alırken ayrıca dil öğrenecek; bir taşla iki kuş. neticede normal derslerde de başarılı bir okul, burada okudu atatürk fen'de okumadı diye xx bölümü kazanamayacak değil ya.

sosyal olarak da kendi network'ü, bir nevi statüsü olacak. hatta benim çocuğum olsa devlet fen lisesi yerine böyle yabancı okullara gönderirim.
  • Jux  (25.06.19 17:23:59) 
And Mehmet Çetin vardı eski otopark.com kurucusu. Boğaziçi İnşaat mezunu. Fransızcası da gayet iyi diye biliyorum. Kendisi hiç o alanda çalışmadı ama sanırım.

Mühendislik kadınlara uygun değil diyenlere de koca bir küfür yapıştırın lütfen.
  • bahoho  (25.06.19 17:24:04) 
Bilgisayar mühendisliği istiyor şimdilik. Değişir mi, değişebilir elbette. Ama matematik ve fen dersleri kuvvetli olsun diye desteklerim.

Kızlar isterlerse her şeyi olurlar ekolündenim ben. "Kadınlar çiçektir, kırılmasın"cı, ya da "mühendisler sosyal değil"ci değilim. Sadece onun meslek seçimini ben yapamam. İmkanı sunup, bilgilendirip kendi kararına bırakacağım. Sonrasında "senin yüzünden rerö" demesin.
  • SiyamkedisiZorro  (25.06.19 17:58:38) 
İyi karar, puanım iyi sayılırdı dershaneden hallice özel liseye gittim hiçbir işime yaramadı.


  • owaki  (25.06.19 18:16:26) 
Çeliktepe Cengizhan Lisesi kadar iyi olmasa da fena değildir


  • (s)AINT  (25.06.19 19:13:36) 
sorunuza cevap vermeye geldim ama cevaplardan birini görünce dayanamadım.

"cinsiyetci diyeceksiniz ama kadınlar için çok uygun bir meslek değil mühendislik."

bak sen!

kızınıza lütfen iletin, mühendis olmak istiyorsa önündeki en son engel kadın olması olsun. başta kendisi bu sektörde kadın olmayı bir dezavantaj olarak görmesin, diğerlerine de bu gibi cinsiyetçi laflar söylettirmesin. bu şekilde iş hayatında en ufak bir zorlukla karşılaşmayacaktır. makina mühendisi ablasından tam destek :)

sorunuza cevap olarak; benim müdürüm benoit'ten ve ytü'den mezun, çok başarılı bulduğum bir makina mühendisi. ayrıca mühendisler için üçüncü dil bilmek büyük avantaj. iyi bir üniversiteden mezun olursa dilini bildiği ülkede çalışma şansı çok yüksek. ama sadece ingilizce bilgisiyle yurtdışı zor.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (25.06.19 19:42:26) 
Hahaa,
Saint Benoit deyince benim de direkt aklıma Çeliktepe Cengizhan Lisesi geliyor ;)

  • SiyamkedisiZorro  (26.06.19 11:40:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.