[]

javascript ile scroll işleri

sevgili javascriptseverler!

bir proje için ekşi sözlüğün sol frame'inde kullanılan javascript numaralarından bir tanesini çevirebilmem gerekiyor. ama gel gör ki işin %90'ını yapabiliyor olmama rağmen bilgi eksiğimden dolayı sonuçlandıramıyorum. ve maalesef javascriptte birazcık zayıfım.

ne var bu kodda:
sol div'in içerisinde başlıklarda aşağıya doğru scroll edip bir linke tıklıyorsun. Açılan sayfa yüklenir yüklenmez önceki sayfadaki scroll ettiğin yere otomatik olarak scroll oluyor.

ben ne yapabiliyorum:
ben div içerisindeki scroll seviyesini "scrollTop" ile bulabiliyorum. Ve "scrollTo(x, y)" ile yeni bir sayfada otomatik scroll yapabiliyorum.

bana ne lazım:
sayfada örneğin 300px aşağıya scrol edip orada bir linke tıkladığımda bu "300" değerini bir şekilde gizli bir şekilde yeni sayfaya post edebilmeliyim ki yeni sayfada scrollTo ile oraya otomatik olarak gidebileyim.

burada tıklanan şey bir link olduğu için bu post methoduyla göndermeyi nasıl yapacağımı bilemedim. muhtemelen birçok kişi için çok kolaydır.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

 
Post etmeden de localStorage ile yapılabilir.

www.w3schools.com
  • sacco  (25.06.19 16:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.