[]

Makine Mühendisi için Yüksek Lisans (İzmir)

Merhabalar,

Makine mühendisliği mezunuyum. İzmir de yaşıyorum. Okuldan sonra 8 ay kadar mühendislik yaptım ardından hem iş yerinin Manisa'da oluşu hem maddi olarak (hem de mesleki olarak) tatmin etmemesi yüzünden ayrıldım ve askere gidene kadar vakit geçsin diye çağrı merkezinde çalıştım.

Askerden döneli 5 ay oldu. İş bulamıyorum. Görüştüğüm yerler (onlarda şans eseri tanıdık ile görüşülen yerler) "iş takibi yapacak adam arıyoruz" diyorlar. Aslında amele çavuşu arıyorlar, aradıkları kişi için mühendis olmaya falan pek gerek yok. Ki anladığım kadarıyla ülkede makine mühendisi denilince akla görev tanımı olmayan, üretim hattında koşturan kişiler akla geliyor.

Bu anlamda mesleğimi sevmiyorum. İyi bir üniversiteden mezun değilim. (Pamukkale) Fakat ortalamam fena değil. İngilizcem oldukça iyi düzeyde. Kariyer.net benzeri sitelerden "Bunu yapabilirim." dediğim işler hep finans bilgisi veya işletme mezunu vs. istiyor. Ben de yine çağrı merkezine girip bir yandan tezsiz yüksek lisans yapma gibi bir fikir kurdum kafamda. Ne dersiniz mantıklı mıdır?

Aklımda Ege ve Dokuz Eylül var (tabii kabul edilme durumu olursa) aşağıdaki bölümlerden hangisi sizce bir mühendisin yapabileceği mantıklı yüksek lisanslardandır?

İngilizce Finansal İktisat, Uluslararası İşletmecilik, Üretim Yönetimi ve Endüstri İşletmeciliği, Finans, Muhasebe, Yönetim Organizasyon, Girişimcilik, Pazarlama, Sayısal Yöntemler, Mali Uygulamalar, İngilizce Dış Ticaret ...


Teşekkür ederim şimdiden.

 
selamlar,

ben de makina mühendisiyim. aslında makina mühendislerinin hepsi öyle sandığın gibi görev tanımı olmayan, üretim hattında koşturan kişiler değil, biz baya projeler yapıyoruz. bizden başka da bildiğim birçok mühendislik yapan firma var.

okulun maalesef iyi değil. o yüzden sana böyleleri denk geliyor olabilir. gene de iş aramaktan vazgeçmezdim yerinde olsam. ya da imkanım varsa yurtdışında yüksek yapar, sonra orada kalırdım. demek istediğim; türkiye'de ortalama bir üniversite lisansı ve ortalama bi üniversite yükseği sana pek fazla kapı açmaz. türkiye'de yüksek yapacağına bir işe girip alanında tecrübe kazanman daha iyi.

bir de izmir'de makina mühendisi olarak iş bulmak bildiğim kadarıyla biraz zor. istanbul'da; gebze taraflarında mesela girebileceğin ve makina mühendisliği yapabileceğin pek çok firma var.

manisa'da vestel'de mi çalışıyordun?
  • istanbul kanatlarimin altinda  (25.06.19 15:24:52 ~ 15:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.