[]

opel astra vs seat leon vs toyota auris

2016 toyota auris 1.6 advance skypack multidrive s 132 bg yarı otomatik 42.000 km
2016 seat leon style advanced paket 1.2 110 bg benzin yarı otomatik 39.000 km
2017 opel astra enjoy 1.4t benzin otomatik 150 bg 34.000 km

Fiyatları aynı siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

 
Toyota çünkü sağlam araba.

Çıkarım senle her yola, Toyota :)
  • damba  (25.06.19 11:41:57) 
opel


  • kitik  (25.06.19 11:45:41) 
opel bence
toyota otomatik vitesleri hala hoplatıp zıplatıyor, eski teknoloji.
seat' ın arıza çıkarma ihtimali çok yüksek.
hem yıl hem km avantajı astrada ama o da en düşük donanım galiba.

edit. benim dediğim şanzıman dizel olanınmış.
  • ravenudon  (25.06.19 11:48:48 ~ 01.07.19 10:32:32) 
toyota şanzımanına laf eden arkadaşlar multidrive ın cvt şanzıman olduğu bilmeyecek kadar olaya uzak sanırım. cvt şanzımanda vites geçişi olmaz, sürekli artan sistemdir. yakıtı çok dert etmezseniz bakımdan bakıma kaputu açarsınız.

leon kullanıcı kitlesi araçların anasını ağlattığı ve dsg gibi yarı otomatik şanzımana haddinden fazla anlamlar yüklediği için garantisi yoksa yanına yaklaşmam

1.4t hastası çok (makasçılar bayılıyor), temiz araçsa elinizden çıkartması da kolay olabilir. yakıt tüketimi üzücü.
  • angelofdeath  (25.06.19 11:59:07 ~ 11:59:52) 
Astra diyorum, modeli daha yeni, tertemiz.


  • roket adam  (25.06.19 12:00:05) 
hiçbirini almazdım. tek kişi veya en fazla sevgilinle, eşinle bineceksen leon al. aileysen de auris al. opel felaket yakar, ocağına incir ağacı diker. ayrıca bakım/yedek parça masrafları da üzer.


  • hocam  (25.06.19 12:06:54) 
Leon

Toyota otomatik oldugundan bakmam.
opele cok yakiyor falan diyenler var da ondan bagimsiz leon guzel abi, adamlar kac senedir ayni arabayi uretip mukemmellestiriyorlar. o segment icinde f/p olarak en iyisidir. bakimini her kosede ucuza yaptirirsin, ortalama ustu standartlara sahip bir arabayla uygun fiyata gezersin. Fiyattan bagimsiz yukarda yazdiklarin icinde de en iyisidir bence

uzun uzun yazmadim simdi de, basitce aralarından leon cogu konuda ustun olmasina ragmen onu tercih et dememin sebebi leonun daha iyi olmasi degil, diger 2 modelin bazı konularda illa leondan bariz bir sekilde assagida kalacak olmasidir. leon cok iyi bir araba degil ama konfor olarak uzmez, kullanıslılıgı rahat, guzel vites gecisi, ekonomik sayilacak motor falan filan; yani en kotu oldugu konuda bile ortalama bir standarti var. ondan o modeli oneririm :p
  • horamatius  (25.06.19 12:21:08) 
Auris. Muhtemelen en kolay satılan da o olur.


  • Trene çelme atan adam  (25.06.19 12:50:33) 
kullanım karakterinize bağlı, toyota'daki cvt öyle çok spor kullanımı teşvik eden bir şanzıman değil, sakin kullanımda ise yakıt tüketimi otomatik vitesli ve atmosferik motorlu 1.6 motorlu araca göre makuldür.
içlerinde kullanıcı kitlesi en düzgün olanı auris, her türlü en az sorun çıkaracak olan da auris. bakımlarına özen gösterip donanım olarak mucizeler beklemezseniz yıllarca eşek gibi çalışır, satmak istediğinizde de asla üzmez.
leonun şanzımanı dsg çok güzel de resmen milli piyango, herkes "o eskidendi" falan diyor da değer mi binlerce liralık risk almaya? diğerlerinden "bariz" üstün olacağı konular yakıt tüketimi ve vites geçişidir, başka konularda aralarında fark yok desek yeridir. istisnasız bütün leon kullanıcıları trim sesinden falan şikayet ediyor daha yepyeni arabalarda, öyle mucizeler beklemeyin yani.
astra eğer tam otomatikse yakıt tüketimi muhtemelen toyota'dan da yüksek olacaktır, performansı fena değildir.
galiba leon için parçası ucuz olur demiş arkadaşlar da, istanbul taksicileri bu sınıfta sadece toyota almanın peşinde, corolla, o olmazsa auris. bakımları düzgün yapıldığında motor üst kapağı bile açılmadan 600 bin kilometre giden araba bu devirde zor, hele turbo stresiyle diğerleri bu dayanıklılığın hayalini bile kuramaz. konu toyota ise kilometreyi mesele etmeyin yani. bu sebeple uzun vadede bakım masrafı en az olacak olan da muhtemele toyota olur.
tipe bakarsanız subjektif olur tabii, ama ben tip olarak sırasıyla leon, sonra astra, en son da auris derim.
  • gkhncnzdgn  (25.06.19 13:48:08) 
ailem varsa auris gençsem astra. ortada kalmışsam leon. ben hep gencim astra alırım ama benzini de düşünmek lazım.


  • mikahakkinen  (25.06.19 14:00:17) 
Opel'i direkt elerim. Leon alirim.

Yukarida sanziman hakkinda konusulmus, CVT denmis de CVT oyle harika bir sanziman falan degil.
  • stavro  (25.06.19 14:05:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.