[]

Kemik suyu yapımı?

Kuzu incik kemiği alıp 36 saat sirkeli soğuk suda beklettim. Son hali fotoğrafta. Yanlış bişey var mı sizce?




 
yok gibi görünüyor.

edit:
henüz kaynamamış, yanlış mı anladım?
yani bu 36 saat sirkeli soğuk suda beklemiş hali, değil mi?
şu anda bir sorun görünmüyor, kaynatmaya geçebilirsiniz demek istemiştim.
kaynamış haliyse (ki sanmıyorum), daha olmamış.
  • blatta hiberna  (25.06.19 01:40:56 ~ 02:28:25) 
ilikleri erimemis tam. duduklude kaynatirsan daha iyi olurdu.


  • crucio  (25.06.19 01:42:00) 
Uzun süre kaynaması lazım değil mi, üzerine pisi çıkıyo hatta onları alıp alıp epey devam ediliyor kaynatılmaya benim gördüğüm.


  • hedep  (25.06.19 01:50:12) 
Yok daha pişirilmedi. Ama kanlı görünüyorlar. İlikler siyah siyah. Öyle kanlı kanlı mı pişecek anlamadım ki. Yuvarlak yerleri açık pembe renkliydi, şimdi kırmızı kahverengi. Kan toplamış gibi sanki


  • ilkinci  (25.06.19 02:44:14) 
36 saat sirkeli suda bekletmene gerek yoktu.Önce bir güzel yıkayıp ilk sirkeli su ile kaynatıp dökseydin zaten siyahlıklar falan bembeyaz olup çözülecekti.

Şimdi yapman gereken tencereye al önce bir kere kaynat. Suya 1-2 kaşık sirke de dök. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra o suyu tamamen dök. Sonra tekrar su koy. Çok düşük ısıda 12 saat üzeri kaynat. Bu sırada yine 2-3 kaşık sirke koy sirke iliklerdeki kalojeni çözüyormuş. Altını kapatmadan 2-3 saat önce soğan, havuç, sarımsak falan da ekleyebilirsin, lezzetini arttırıyor.
  • kraldan cok kralci  (25.06.19 08:36:21) 
Kuzu agir olabilir. Inek almak lazim bu is icin. Bir gece sadece suda beklese yeter. Sirkeye gerek yok. Icine defne yapragi, tane karabiber ve sogan katilabilir kaynatirken.


  • nax  (25.06.19 10:07:14) 
Kraldan çok kralcının dediğini yaptım. Farklı olarak sadece 9 saat kaynattım. İlikler aynen duruyor hiç erimemiş. Aynısını Aydın'da yapabilmiş bütün ilikleri eritmiştim. Soğuyan suyu da jelleşmişti. Bunun suyu da jelleşmedi. Belki etin alındığı yerle ilgilidir. Bu seferki eti İstanbul'dan almıştım.


  • ilkinci  (25.06.19 14:39:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.