[]

toplu sosyal aktivitelerden nefret etmek / iğrenmek ?

son zamanlarda beni çok düşündürüyor bu konu çokta üzülmeye başladım açıkçası bende mi sorun var diye. insanların toplu organize ettiği (mezuniyet töreni, toplu piknik vs) şeylerden kaçıyorum. tamam gitmek istemiyor olmam normal ama aşırı itici gelmesi ve tiksinmem normal mi yahu?

mesela mezuniyet töreni oldu, zaten hayatta katılacağım türden bir şey değil arkadaşlarım bile bildiği için ısrar etmediler gel diye. bugün "ee naptınız nasıl geçti" diye sordum arkadaşlara, şöyle harikaydı böyle efsaneydi diye anlattılar. "hadi ya varsa video göstersenize merak ettim" dedim. yahu açtım videoları valla utancımdan ben kapattım arkadaşa ayıp olmasın diye bir şey de demedim ama 100 kişi şehrin en lüks yerinde toplanıp tavukları pişirmişim dinleyip çılgınlar gibi nasıl eğlenebilir? hande yener remix'inde marshmello konseriymiş gibi mutlu olmak şaka falan mı? beni mi trollüyorlar nedir. içimden bu adamlar nasıl mühendis olacaklar demekten kendimi alamadım. 3-5 kişi yapsalar tamam ama tüm bölüm böyle, sınıfta 100 kişi varsa 98'i gitmiş. diğer fakülte dallarında arkadaşlara bakıyorum hemen hemen benzer aktiviteler yapmışlar hepsi muazzam mutlu. abi ne eğlendik be diyorlar.

ben öyle entelektüelim o yüzden beğenmiyorum falan da diyemiyorum ki bayağı düz insanım.

sadece şu duyuru da ve sözlükte ara sıra bunları saçma bulanlar çıkıyor ama geri kalan herkesin gözünde muazzam aktiviteler bunlar. sorun cidden bizde mi?

 
tipik asosyallik belirtisi.
lisede yıllık için foto çektirmedim, tertiplenen eğlenceye gitmedim. yıllığı almadım. sınıf arkadaşlarımın olduğu bir tane bile toplu fotoda yokum.
üniversitede yıllık için foto vermedim, tertiplenen eğlenceye gitmedim. yıllığı almadım. aynı şekilde üniversitede çekilmiş bir toplu fotom bile yok.

ortaokul ve ilkokul mezuniyetlerinde yıllık falan yapılmazdı bizim zamanımızda. sınıfla en toplu haldeki fotoğrafım not defteri için çekilen resimlerin birleştirildiği A4 sayfası boyutundaki resimler olmuştur.

kendinizle karşılaştırın bakalım nasıl bulacaksınız.
  • ozdek  (25.06.19 00:09:51) 
Abartıyorsunuz biraz. Mühendis olmakla Hande Yener şarkısında dans etmenin pek alakası yok bence. Bu tarz toplu etkinliklerden ben de keyif almam çok fazla evet. Nitekim çıkıp oynamam da. Ama zaten bu tarz şeyler sürekli olmadığı için katılım bu kadar çok oluyor. Mezuniyet, dört sene okuduğun okulda bir kere gerçekleşiyor. Toplu etkinlikler de ayda bir kez falan gerçekleşiyordur herhalde. Sonuçta sevdiğin insanlar gidiyorsa, biraz daha sosyalleşmek istiyorsan, vakit geçirmek istiyorsan gidersin. bunların hepsinin ucunda eğlence var. Bu eğlence size ucuz geliyorsa bir şey diyemem.


  • black holes in the sky  (25.06.19 00:10:37) 
Aynı durum bende de mevcut. Kişilik ile alakalı bir durum.


  • skyhan  (25.06.19 03:19:40) 
Çok katıldım. Düz insanım diyemem ama aynı fikirdeyim. Ama sorun değil bu, sadece onlar çoğunluk. Orklar gibi mesela.

Ek: mühendisler ya da uğraşılara göre zevkler, davranışlar karakterler konusunda ben de hayal kırıklığı yaşamıştım. sonra "insan işte" diyosun.
  • neynep  (25.06.19 15:58:56 ~ 15:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.