[]

çok incindim

1 haftadır evde sürekli bir gerginlik hakim çocugu memeden ayırmaya calısıyorum geç saatlere kadar uyumuyor yemek yemiyor hamileyim ve sürekli kucağımda onu teselli etmeye çalışıyorum.
aynı zamanda çalışıyorum aynı zaman da evde yemek yapmam gerekiyor ütü birikiyor süpürge açılması lazım ve hepsine yetişmeye çalışmaktan acayip yoruldum.

dün kardeşim yanıma ugradı, çocuk 2 saatlik öğle uykusuna yatmıstı bende onunla biraz sohbet edeyip kafam dağılsın diye dışarı çıktım.
eşim evde çocukla beraber yataga uzanmış oyun oynuyordu.
eve döndüm hala oyun oynuyor. aradan 15-20 dk geçti çocuk uyandı telinde sarjı bitti ben açım kaç saattir dışardasın ben ne yicem şimdi şimdi diye kavga çıkardı.
normalde ikimizde çalıştıgımız için hep beraber yaparız bana yardım eder böyle hareketleri çok yoktur.

bende su koydum kaynatayım diye geçti ocağın başına şimdi bu suyu kafandan boşaltırım ne bu öğrenci gibi makarna mı yicem diye bağırıyor üstelik kardeşim ve çocukta yanımda.

ben cevap verdikçe o daha çok verdi. bana elimden bi kaza çıkacak çık git gözümün önünden diye bağırıyor.
evet sinirlendiğimizde zaman zaman böyle şeyler söyleyebiliyoruz ama bu seferki çok zoruma gitti.
kardeşim gitmiş babama anlatmış babam aradı gelip alcam seni o evden diyor.
kim bilir bize söylemediğin neler var diyor.

kardeşim gittikten sonra çocugu kayınvalideme verdim 2-3 saat işlerimi bitirdim eşimde tv izliyordu istanbulu almışız diye laf attı.
cevap vermedim gece de konuşmaya çalıştı hiç bir şekilde konuşmadım.
sabah işe giderken ben uyuyordum geldi öptü.
işe geldiğimden beri ne o aradı ne ben.
tabiki kimseye anlatıp fikir alabileceğim bir konu değil ama çok gururum kırıldı.
babamı arasam 1 hafta 10 gün belki ayrı mı kalsak.



o kadar şeyle tek basıma ugrasırken üstüme bu kadar gelmesine anlam veremedim.
1 haftadır bi oyuna sardı sürekli elinde telefon var.kaç kere söyledim bırak şunu diye anlamıyor.

 
öyle görünüyor ki eşinin öküzlük modu açılmış bir anlık. ama böyle suyu kafandan falan boşaltırım lafları biraz öküzlüğün de ötesine geçmiş. sağlam bir özür dilemesi gerekiyor. tekrarı olmaz umarım.


  • orijinal nick bulamadim  (24.06.19 17:48:37) 
ayrılın tabi, böyle bir öküzle ömür geçer mi yahu! evlenmen bile baştan hataymış. küçük bebekli, üstelik hamile eşini çalıştırmak zorunda bırakan, üstüne üstlük bir de ev işlerini kitleyen bir öküz ''erkeğim'' diye dolanmasın etrafta çünkü değil!


  • '  (24.06.19 17:49:37 ~ 17:50:24) 
her olay olduğunda babanin yanina gidilmez ama eşinin de yaptiklarindan pisman olmasi lazim.

gelip ozur dileyene kadar soğuk yap, babana da durumu da anlatma. evde olan dışarı çıkmaz.
  • lata  (24.06.19 17:50:15) 
bunu nasıl söyleyeceğimi uzun uzun düşündüm ama bulamadım. yanlış anlama ama telefonla oyun oynadığından emin misin? bu hikaye bana sanki başka bir sorun var gibi düşündürttü. kusura bakma belki bu durumda üzgün birine böyle şüpheci birşey söylenmez ama böyle bir sebepten bu kadar büyük bir kavga çıkması çok tuhaf geldi bana. yani bu kişi sürekli bu karakterde biriyse dediklerimi unutun ama normal bir insandan bahsediyorsak bu sert tepki bana biraz tuhaf geldi.

son zamanlarda telefon elinden düşmüyor, telefon ile bağı kopunca çılgına dönüyor. kavga çıkarıyor. siz hamilesiniz.
  • draconas  (24.06.19 17:57:11 ~ 17:57:55) 
Al cocugu da git babanin evine.
Insan kendi cocugunu tasiyan, baska bir tanesini büyüten, eve ekonomik destek olan, mümkün oldugunca da evi cekip ceviren karisinin kiymetini bilmiyorsa sktirsin gitsin afedersin.
Git babanin evine iki hafta, biraz "ögrenci isi" makarna yesin de akli basina gelsin aptal herifin. Eger bunlari sineye cekersen ileride o kaynar suyu kafana da indirir.
Ne demek hamile kadina "bu suyu kafandan boşaltırım!" demek.
Hic mi terbiye, insanlik görmemis bu adam.

Hayvan herif. Kusura bakma esin bu adam ama benim cok zoruma gitti bu durum :(
  • chitosan  (24.06.19 18:00:27) 
her olay aileye anlatilmaz - eger kendiniz basa cikabiliyorsaniz.
ancak siz cikamayan bir karaktersiniz, onceki duyurularinizdan biliyorum. bunu samimiyetle soyluyorum, lutfen yanlis anlamayin. iyi kalplisiniz ama basa cikamiyorsunuz, sinirlariniza saygi duyulmasini saglayamiyorsunuz.
oncelikle o kadar seyle tek basiniza ugrasmaniz zaten sacmaligin daniskasi, eger degisebilirseniz size kesinlikle hicbir sey yapmamanizi salik veriyorum. evlenilmesinin nedeni kadinin tum evin sorumlulugu almasi degil, birlikte bir yasam surmektir. birlikte yasamin ilk kurali da sorumluluklari paylasmaktir. size yardim etmesi ne guzel gibi bir sey olamaz, yardim etmek demek sorumlulugun aslinda diger kiside olmasi kocanizin da lutfedip yardim etmesi demek. oncelikle ev onun da evi, cocuk onun da cocugu, dolayisiyla yardim etmek degil, onun da sorumlulugu oldugu icin kendi uzerine duseni yapmasi (ya da bu durumda yapmamasi) soz konusu, bunu bir tespit etmek lazim. yani yardim etmeyecek, o da uzerine duseni yapacak cunku onun da gorevi bu, sadece sizin degil.

anlatin babaniza, sizin kocaniz ve ailesi gibi tipler kadin buldu mu uzerine coreklenip sahipsiz sanip somurdukce somuruyorlar. babaniz iyice bir tartaklasin, ben kizimi sana hizmetcilik yapsin diye yetistirmedim desin, kocaniz da kendine gelsin.
kocaniz bence hep boyle bir adamdi, ailesi de sorunlu tipler.
birakin yasami iki kisinin ortaklasa yasamasini, hamile ve cocuk sahibi bir insan olarak uc kisinin pislettigi evi tek basiniza temizlemekten, utu yapmaktan ve yemek yapmaktan bahsediyorsunuz. zikkimin kokunu yesin bir zahmet, kendi donunu kendi yikamayi ogrensin, kendi utusunu de kendisinin yapmasini. yazdikca sinirlendim, kusura bakmayin.
bu saatten sonra degismeniz cok zor ama en azindan sahipsiz olmadiginizi bilsin.
  • kassiopeia  (24.06.19 18:03:45 ~ 18:08:35) 
Arkadaş, kaç yaşında insan, çocuğu falan var, yemek yapamıyorsa kendine kadar, yemesin. Yani eskisi gibi de değil ki. Açıyorsun youtube, bilmem ne yemeği yazıyorsun. Beraber yapıyorsun. Eskisi gibi olsa da bir şey değişmez. Şimdi yapamamak daha da kötü. Onu diyorum.

Hadi geniş düşüneyim. Bir engeli olsun, yapamıyor olsun, bir eli olmasın mesela. Telefonla oynayabildiğine göre, yemek söyleyebilirdi dışarıdan. Bunu da mı yapamıyor?

Yani sorun belli ki başka. Onu anlatmaya çalışıyorum aslında.

Bir insan ne kadar sinirlenirse sinirlensin, "elimden bir kaza çıkacak şimdi" diyememeli. Bu denebilecek, açıklaması olabilecek bir şey değil. Ne demek ki bu? Ne yapacakmış, dövecek miymiş? Ne sebeple olursa olsun, şiddeti meşru göremeyiz. Resmen bir tehdit var ortada.

Babanız haklı.
  • windowsguvenlikduvari  (24.06.19 18:08:13 ~ 18:09:15) 
ayrıl, bu da sana ders olsun, öküz, ayı severken iyi böyle oldu mu kötü oluyor. olan çocuklara olur hep zaten, evlendin iyice emin oldun çocuk yaptın, doğdu, üzerinden zaman geçti ikinciye gebe kaldın., evlendikten sonra çocuk yapmak bana sorarsan en az 3 ila 5 sene arası olmalı.

senin ne kadar oldu evlenip ilk çocuğu yapalı?
  • Fodera  (24.06.19 18:09:19 ~ 18:11:36) 
Eşin ve ailesi ile yaşadığın onca soruna rağmen boşanmak yerine ikinci çocuğa hamile kaldın ya, müstehak sana. Sadece çocuklarına acıyorum.


  • pilav  (24.06.19 18:15:42) 
ablacım şu öküzlerle niye evleniyorsunuz ya, evlenmeyin soyları tükensin.

yazık vallahi yazık. kadın, adamın çocuğunu doğurmuş. üstüne yine hamile. çalışıp eve para getiriyor, çocuğa bakıyor, evin işini yapıyor, bir de adama bakıyor (o da çocukmuş gibi) adamın afrasını tafrasını çekiyor üstüne!!

hiç acımıyor musunuz kendinize?
siz insan değil misiniz? hayvan muamelesini hak ettiğinizi düşünüyor musunuz?

adamın da dediği gibi yarın öbür gün elinden kaza çıkabilir, o suyu hakikaten başınızdan aşağı dökebilir.

üzüldüm vallahi. yazık size de.
  • dont eat me  (24.06.19 18:17:54) 
buralara gelip evlilik gibi ciddi bir konuda akıl arıyorsanız vay sizin aklınıza... ne diyeceğimi bilemedim, buradakilerin çoğu evlenmeyi geçtim 20 lerin başında üniversiteyi bitirmemiş öğrenci, nasıl fikir verebilirler ki size? bu ortamdan verilen fikirlerle mi evliliğinize yön vereceksiniz? bu kadar basit bir şey mi evlilik? bir laf vardır "bekara karı boşamak kolay" diye, bakın okuyun yazılanları, boşan diyen var, kocanız aldatıyor diyen... millet iki paragraf yazıdan evliliğinizin anatomisini çıkarmış, akıl veriyor size, iki paragraflık bir şey mi evliliğiniz?

olay babanızın dediği gibi mi? anlatmadığınız daha kim bilir neler var mı? yoksa ayda yılda bir olan bir şey mi bu? kocanızın yaptığı bariz hayvanlık lakin olur bazen kadında da erkekte de böyle şeyler, basireti mi bağlanır derler ne derler, çıkıverir insanın ağzından düşünmeden. burnu sürtüle sürtüle özür dilemesi gerek evet ki uyurken gelip öpmesi fala pişmanlığının küçük göstergeleri olamaz mı? yapılacak doğru şey kırgınlığınızı gösterin olmadı alın karşınıza konuşun, anlatın ne hissettiğinizi, durumunuzu, hamileliğinizi... zaten yaptığı hatayla yüzleşip, sarılıp, pişman olup özür dilemezse adamlığı, erkekliği falan geçtim insan değildir en başta.

bir tartışma, ters hareketle baba evine dönme gibi şeyler olmamalı. konuşarak halledilmeli ki bir daha yaşanmasın bu tip şeyler. bu hareketler boşanmanın bir tık öncesidir, o kadar kötü mü evliliğinizin gidişatı?
  • issiz karga  (24.06.19 18:20:26) 
baba evinde bi hafta 10 gün kalmak gerekiyor bence. sen her şeye koştur ev işleri yemek ütü temizlik çocuk falan paşam oyun oynasın sonra senin yaptığın yemeği beğenmediği gibi ağır ve kırıcı şeyler söylesin hemde kardeşinin ve çocuğun yanında olacak şey değil bi yere kadar ok derdim ama okuzlukte zirveye oynamış arkadas
dünya markası olmuş. sınir falan tanımamış

  • all girls dream  (24.06.19 18:20:40) 
Adam elimden bir kaza cikacak diyor, döverim diyor yani, burada birisi çıkıp hem insanların fikrini beğenmiyor hem de arada olur diyor. Ortada tartışma yok, dövme tehditi var. Olur arada diyen var yahu. Bunun bir üst modeli, dövmemiş yahu, bir tane vurmuş, olur öyle, demek.


  • windowsguvenlikduvari  (24.06.19 20:33:42) 
Başından beri sorunlu değil miydi zaten bu ilişki? Zaten saygınız yoktu birbirinize, tam olmuş işte. Çocuğa yazık, yapmasaymışsınız keşke.


  • hatun  (24.06.19 21:11:49) 
issiz karga +1


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (24.06.19 21:59:45) 
oo örnek eş, örnek baba. sakın boşanma.


  • hasmetizm 2046  (24.06.19 22:31:18) 
söylediğim gibi sürekli olan şeyler değil
ütü işi tamamen eşimdedir normalde. bu öyle anlık öfke patlaması gibi bir şeydi yinede kaldıramıyorum.

tabiki burada ki söylenenlere göre evliliğimi yönlendirmiyorum ama kimseyle konuşamam bilen tek kişi kardeşim oda boşan abla ne bu böyle sen onun kölesi misin diyor.
babam normalde sakindir ama o bile öfkelendi.

ona kırgın oldugumun farkında ama özel bir çabasını göremiyorum.
en azından o an çok sinirlendim özür dilerim dese bile yumuşardım biliyor huyumu.
dün eve gittim yemek falan yapmadım hemen dışardan söyledi beni çağırdı çocugu yedirdi yorgundum yattım uyudum.
pişmansa bile konuyu dile getirmiyor.
  • heee  (25.06.19 08:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.