[]

Su içmemek

Bir insan hiç su içmese ama su hariç ihtiyacı kadar diğer sıvıları tüketse yaşar mı yoksa ölür mü? Susuz kalan insan 6 gün sonra ölüyor diye duymuştum bu durumda yaşar mı, yaşamazsa 1 ay sonra filan mı ölür mesela?




 
askerdeyken suya ulaşmak zordu. bazı günler günde bir bardak içtiğimi hatırlıyorum. birkaç gün sonra baş dönmesi ve halsizlik ile uğraşmak zorunda kaldım. daha sonra dikkat etmeye başlamıştım.


  • rawr  (24.06.19 12:00:43) 
yaşar ancak uzun vadede başka sağlık sorunları ortaya çıkar. rusyanın bazı yerlerinde haftada en fazla birkaç bardak su içtiğini söyleyen insanlarla karşılaşmıştım. votka, bira, az alkollü bira, kola, buzlu çay, meyve suyu, çay, kahve vs. içiyorlardı paso. sıvı alımını başka kaynaklardan karşılarsan yaşarsın ancak uzun vadede başka sağlık sorunlarına yol açacaktır.


  • yemrem  (24.06.19 12:13:10) 
yasar ama illa ki bir yerde bir seyler patlar, suyun yerini hic bir sey tutmuyor, 10 gun yasayacagi yerde 5 gun yasar misal


  • exlibris  (24.06.19 12:31:56) 
Valla annem hic su icmiyor. Cay, limonata, ayran, soda filan. Bi dolu hastaligiyla yillardir yasiyor. Arada zorla iciriyoruz ama aylarca icmiyor olabilir


  • red g  (24.06.19 13:03:30) 
@cevaplar

İçin teşekkürler ama ben hiç su içmemekten bahsediyorum. Bir yudum bile su içilmeyecek, bir deney yapıyoruz gibi düşünelim.
  • rosey  (24.06.19 16:25:09) 
alkol, gazlı içecekler, çay, kahve vs. hepsi su attıran içecekler. susuzluk hissini geçici olarak alırlar ama suyun ikamesi olamazlar hiçbir zaman. en net olarak alkolde fark ediliyor zaten bu sarhoş olduğun gecenin sabahı kerbela'da kalmış gibi uyanıyorsun bu sebepten. yani içeceklerin ne kadarı tam olarak bu kapsama giriyor bilmiyorum ama bunlara girenlerden alırsan tüm sıvıyı hiç su içmemiş gibi olursun.


  • semaforo de medianoche  (24.06.19 20:45:00 ~ 20:47:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.