[]

Hakaret Davası (Küfür edildi) Açmak

Merhabalar,

Şahsıma durup dururken edilen küfür için dava açmak istiyorum. Şahitlerim de var.

Ücret olarak ne kadar gidiyor ? Bilgisi olan var mı ?

Manevi tazminat açmak istiyorum. Herkesin ortasında yapılan bir hakaretti. Bir ücret alıp aklı başına gelmesini istiyorum. Bari o ücreti bir kuruma veririm diye düşündüm.

 
ortalama 2-2500 lira avukata verirsiniz, dava harç ve masrafları da 50 lira harç, 200 lira gider avansı, tanık başına 50 tl avans tutar.

ne kadar tazminat isteyeceğinize bağlı olarak reddedilen kısım yönünden karşı taraf eğer avukat tutarsa onun avukatına da vekalet ücreti ödersiniz. 10.000 TL manevi tazminat talebinizin 5.000 lirası kabul geri kalanı reddedilirse karşı tarafın avukatına 2.725 TL vekalet ücreti ödersiniz gibi.

edit: ayrıca kesin olarak dava açacaksanız 10.000 TL gibi bir rakam üzerinden açmayın, ben daha hakimlerin 10.000 TL manevi tazminat verdiğini görmedim. ideali 1000,2000 TL'dir.
  • rahmi pinkfloydoglu  (24.06.19 11:48:22) 
Ceza davası aç sürünsün. O bedava hem.


  • infernalcadre  (24.06.19 11:55:35) 
@rahmi karşı tarafın avukat ücretini neden bu taraf ödüyor? kaybeden ödemiyor mu?


  • black mamba  (24.06.19 12:30:08) 
@black mamba- örnek olarak 10.000 TL üzerinden dava açarsanız ve hakim bunun 5.000 TL'sini kabul edip geri kalanı reddederse davanızın 5.000 TL'lik kısmını kaybetmiş, karşı taraf kazanmış oluyor. bu sebepten dolayı kaybedilen kısım üzerinden karşı tarafa vekalet ücreti ödersiniz.


  • rahmi pinkfloydoglu  (24.06.19 13:00:32) 
ceza davası aç (bedava) uzlaşma aşamasında 1000 tl istersin. verirse parayı alırsın dava kapanır. vermezse de idari para cezası alır ama ertelenir.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.06.19 13:10:53) 
kardeş o dediğin klavyede yazdığın gibi olmuyor. bugün stadın ortasında birisinin yüzüne ana avrat sövüp tüm stadı şahit yapsan bile. küfür eden ettiği ile kalıyor. türk hukuk sistemi çökmüş kokuşmuş bir durumda. o işlere bulaşmadan küfür edeni temiz sopala hak yerini bulsun. Türkiyede hukuk ancak bu şekilde sağlabilir artık.


  • paudi  (24.06.19 15:28:31 ~ 15:29:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.