[]

şirket çalışanına emanet edilen malla alakalı sözleşme?

van kuesşın. şirketimzie ilk defa çalışan alıcaz, ona da iş amaçlı kullanması için zaman zaman dışarıdan çalışmak için yanında götürebileceği 10 küsür bin liralık bi' laptop vericez. bu vereceğimiz laptopu kaybederse, zarar gelirse vs. o zararın karşılanmasını konu edinen bi' sözleşme var mı hukuk literatüründe?

google'da araştırdım, net bi' şey bulamadım. eğer bu tarz sözleşmelerin genel bir adı varsa o doğrultuda tekrar arama yapayım. bulamadım hiçbi' şey.


 
Zimmet formu imzalatmanız yeter.


  • ihanet kac kisilik  (23.06.19 15:49:56) 
bu durumda sigorta yapilmasi gerekiyor o ürüne. sigortasi ucuz bu islerin.

is kanununda yanlis bilmiyorsam calisana böyle zimmetli bilgisayar veriliyorsa sigorta yapilmasi gerekiyor seklinde bir durum var, sonucta adam onu yoksa birakir ofiste ne risk alsin.

10 bin liralik laptop icin cok bir masraf cikmaz zaten.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (23.06.19 15:58:21) 
bu arada mesela ofiste bilgisayar bozulursa sirketin kendi sigortasi karsiliyor ama demirbas ürün disarida zarar görürse olmayabiliyor, bazen is yeri sigortalari home office isler icin sigortayi genisletiyor. buna da bakin.


  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (23.06.19 16:00:11) 
ben yazılımcıyım şirket bana laptopu teslim aldığıma dair ve kaybedersem laptopun fiyatı kadar arızalanırsa yarısı kadar sorumluluğu üstlendiğimi belirten bir form imzalıyorum. bizim şirket iyimser yaklaşıp arızanın yarısını üstleniyor genelde tamamı sorumlu kişiye yüklenir. arıza dediğim de üzerine su, kahve dökülmesi vs gibi kullanıcı hatası şeyler, durduk yere arıza yaptıysa şirket tamamını kendi ödüyor.


  • nahtoderfahrung  (23.06.19 16:01:29 ~ 16:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.