[]

Toefl hazırlık

Merhaba,

İlk defa teofl'a girmeye karar verdim. Daha önce Ielts tecrübem var. İngilizce düzeyim ile ilgili bir sorun yok (Ielts 7). İki sınavın format farklılıkları biraz kafamı kurcalıyor. Genel yorumlardan ve kendi tecrübemden edindiğim izlenim ielts hazırlanması ve sınav süreci kokay bir sınav. Sınava başvurunca grlen ücretsiz çalılma kitine iki hafta bakınca format ve sınavda istenen net bir şekilde anlaşılabiliyor. Sanırım toefl bu konuda biraz daha zor. Sizlerin daha önce deneyip memnun kaldığınız çalışma kaynakları var mı? İki sınava da girmiş arkadaşların karşılaştırmalarını duymaktan memnun olurum.


 
başvurunca ücretsiz çalışma kiti mi geliyordu?
bu arada kaplan iyidir

  • owaki  (23.06.19 13:58:39 ~ 14:38:10) 
longman'ın kitabını korsan olarak alabilirsin cd'si ile birlikte. ben buradan çalıştım ve sınav listening dışında birebir diyebilirim. listening'te diyaloglar gerçek sınavda çok daha uzun. bu nedenle kafam dağılmıştı biraz dinlerken.


  • bohr atom modeli  (23.06.19 14:04:46) 
Speaking için youtubeda taktik veren videolar var. Belirli kalıplari kullanmak kolaylık sağlıyor. Speaking toplam 6 part ve ilk part şu tarzda oluyor; bir ülke gelecek için eğitime mi teknokojiye yatırım yapmalı ve neden? Buna şöyle cevap vermeniz bekleniyor.
I believe there are two benefits of choosing x. Sonra bu faydaları söylüyorsunuz. Sonra dezavantajlar vs. Sonra da diğer seçeneğin fayda zararları ve kararınız.
Diğer sorularda da professor claims that veya student thinks vb kalıplar kullanmıştım. Diğer sorularda daha fazla ön veri verildiği için konuşmak daha kolay oluyor.


Ben bu kalıpları bize verilen kâğıda yazmıştım. Ve direk olumlu ve olumsuz yönleri yazıp okuyordum. 20 aldım speakingten. Ihtiyacım olan puanı aldım. Reading ve listeningten 24-26 aldım. Ama writing ve speaking insanlar tarafından puan verildiği için 20 civarı geldi.
  • the coon  (23.06.19 17:15:11 ~ 24.06.19 02:04:49) 
Hem ieltse hem de toefla defalarca girdim. Toefl daha zor değil ama daha sıkıcı bana göre. Ielts daha akıcı ve sıkmayan bir sınav o yüzden daha kolay algısı oluşuyor. Toefl için 'daha zor' denebilecek tek şey, speakingin diğer insanların da bulunduğu bir odada bilgisayar ekranına karşı yapılıyor olması. Halbuki ielts'te kanlı canlı bir insanla birebir sohbet şeklinde gerçekleşiyor.

Barrons ve longman gayet güzel kaynaklar ama gerçek sınavdan biraz daha kolay sanki. Kaplan ve cambridge gerçek sınav sorularına daha yakın. (Bence)
  • burclarainanmam  (25.06.19 03:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.