[]

pegasus'dan 30kg uzeri ceza olayi

firenzeliler, canlar
olay soyle vuk'u buluk:
40 kg filan tuttu olay. 30 kg ustu ille alacaz dediler. ben de cikardim bavullari, sirt cantama ve naylon buyuk posete koydum. hala 5 kilo fazla var dediler. yandaki amcanin sadece sirt cantasi vardi, onun kabul etmesini de security gerekcesiyle onlediler.
5 kilo cezasi verdim.
sirt cantasi sadece alabilirsin, 1 parca hakkin var, naylon posettekileri de odeyecen dediler. hakkaten boarding kartima not almislar, ucaga girerkene seve seve odedim naylon poset icin de...

kaltaklara teklif de yaptim en basta, madem seve seve odeyecez. ucak bileti 99 TL, ben bi bilet daha alam. 30 + 30 = 60 kg hakkim oluk o zaman. cezadan filan daha ucuza gelik yane. onu da kabul etmedilerdi,

$imdi nedir bu olay? pegasus'un killigi mi? havaalani muduriyyetinin mi? basimi taslara mi vuram, kime sikayet edebilirim olayi? haksiz miyim canlar?

 
denk gelmiş cakmıslar sana


  • bryan fury  (06.04.10 10:51:28) 
yurtiçi uçuş muydu amsterdamdan ankaraya 40 kiloyla geldiğimi bilirim ücret ödemeden.


  • redskull  (06.04.10 11:07:16) 
alamanya-ist ucagiydi.


  • rusdemezale  (06.04.10 11:14:23) 
yurtiçinde bana da yaptılar ama yanımda biri vardı gereksiz şeyleri çıkarıp yolladım, domates tartar gibi tarttık hep, 1 kilo bile fazlasını kabul etmedi kaltak ama ben de iyi laf geçimiş, tartışmıştım. öyle yani takıyorlar bu olaya.
bu arada galiba 15 kilo yurtiçi limiti, 30 ise yurtdışıdır sanırsak galiba

  • alchemistt  (06.04.10 11:16:30) 
bu yeni uygulamaya başladıkları bir politika. ucuza bilet alıyoruz sonuçta onlar da bunlardan kazanmayı hedefliyorlar. geçen seneden beri bu yazıyor yalnız biletlerde ama bana hiç uygulanmadı. 2010 başından itibaren uygulayacaklarını bir yetkililerinden duymuştum zira para kaybı çok oluyormuş. 2 kişi olarak bagajınızı göndertebilirdiniz orada çok büyük adilik yapmışlar. düşününce para kazanmak için her yolu yapacaklar tabi normal.


  • ozdek  (06.04.10 12:16:49) 
Otellerde "no-show" diye bir şey var. Odanızın parasınızı ödemiş olsanız dahi, eğer check-in yapamayacaksanız ve bunu ön bürodakiler biliyorlarsa veya tahmin ediyorlarsa; sizin odanızı tekrar başka bir müşteriye satarlar. Yani o oda geceyi boş geçirmez. Evet siz parasını ödediğiniz için, odayı o gece için sizinmiş gibi düşünürsünüz ama değildir. Otele de bir sürpriz yaparak giriş yaparsanız ve otel doluysa; sizden özür dileyip muadil başka bir otele transfer edeler.

Uçaklarda nasıl bilmiyorum, fakat cezaya kalmamak için ikinci koltuğu satın aldığınızı varsaydığımızda; check-in görevlisi oraya kimsenin oturmayacağını bildiği için, o koltuğu ikinci kez satacaktır. (Özellikle kalabalık bir seferde) Bu sefer oraya gelecek yolcunun da bagajı uçağa alınacak ve sizin fazla bağajınız, aslında 2 koltuğua para ödediğiniz halde ve koltuk ikinci kez satıldığı halde, hala cezalı veya fazla bagaj görünümünde olacaktır.

Her sektörün çeşit çeşit çakallıkları var. Şikayet edilebilir, fakat nereye kadar gider onu bilemiyoryum.
  • sheba and the albino girls  (06.04.10 14:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.