[]

Mantık evliliğine bakış açınız nedir ?

Erkekler 30 -35 aralığına geldiğinde evlenmek istiyor ya kadınlarda 25-30 arasına geldiğinde ..Genelde şöyle bir şey görüyorum.

Mesleği doktor olanlar doktor -eczacı -diş hekimi aynı şekilde öğretmenler öğretmenlerle -avukatlar avukatlarla yada özetle her meslek grubu kendi mesleği ile yada iyi bir işi olan erkek veya kadınla evleniyor .
Hatta bir arkadaşım (erkek) sevgilisi ile sorunları bahane ederek öğretmen sevgilisini birakarak arkadaşlarının tanıştırdığı eczacı ile evlendi (yapan doktor )

Sizce aşk yok mu ? Sanki tip olarak ortalama olarak birbirini beğenen tipler aşk olmadan kazanacakları ortak parayı düşünerek (tabi kafalar uyumluysa ) evleniyolar.Sonra kazandıkları parayı harcıyolar ortaklaşa ..

Ne düsünüyorsunuz ?

 
adina mantik evliligi diyorlar ama bence tamamen sacmalik. para vs icin mutlulugu aski cope atiyorlar.


  • batlegolas  (23.06.19 00:26:22) 
neden olmasin ki?

evet dedikleriniz bir gercek, bunlar toplumda cokca olan seyler, yapanlarin cogu karakteri oturmamis ve toplumsal baskiya maruz kalan insanlar. benim seviyem diye ortalarda dolanan tipler. seviye dedigi 3-5 senelik okulla kazaniliyor saniyor. bitirince eline 3 kurus gecince kendini bir sey saniyorlar.

cok yakin arkadaslarim var ögretmen doktor olan. doktor kasiyer olan var hatta uzaktan tanidigim, cok mutlular bildigim kadariyla. cok iyi akademisyen barmen var tanidigim, hatta simdi aklima geldi sigortacim alman bir üst ceza mahkemesi hakimiyle evli. kadin ülkenin en bilinen hakimlerinden biri, her ay gazetelerde görüyorum.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (23.06.19 00:26:40) 
Genel olarak evliliğe bakış açım olumsuz.

Mantıklı olanı da mantıksız bana göre.
  • (s)AINT  (23.06.19 00:29:31) 
verilen örneklere dayanarak cevap veriyorum.

ortam yok hacı. çoğu insanın bir sosyal hayatı, bir arkadaş çevresi, hobisi vs.. yeni insan tanıyacağı ortam yok. ya okuldan ya işten. e okuldakilerde seninle aynı işi yapıyor. çoğu eviliğin sebebi bu, mantık evliliği değil bence.
  • benaslinda  (23.06.19 00:31:14) 
bu arada mantik evliligine bakis acimi yazmamisim tam.

sacmalik. adam kadini sevmiyor, kadin adami sevmiyor. öyle takiliyorlar orda burda unvan yaristiriyorlar, paralarini yaristiriyorlar:) hangisi daha iyi unvana sahipse millete onla hava filan atiyor saka gibi. bizzat kac kere gördüm bunu, utandim onlarin adina.

bu evlilikler genelde birinin sinirina gelene kadar devam ediyor. daha zengin olan siniri ederse bosanmak istiyor.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (23.06.19 00:32:09) 
Mutaf'ın dediği gibi, sevmeden hayır diyorum.
Bu insanlar ya sevmeyi beceremiyor ya da bilmiyorlar. Veya maddiyata yahut statüye gereğinden fazla önem veriyorlar.
Ben olsam her sabah uyanınca bu neden burada diye düşünürüm, tabi bilmiyorum ayrı mı yatiliyor acaba?
  • habarbey  (23.06.19 00:32:14) 
Aşk mı? O da ne :D Aşk duygusalık içerir. Duygusallıksa tamamen ruhsal yük oluyor. Kafaca uyuşcağım biriyle evlenmek varken napayım inişli çıkışlı duygusal ilişkileri kafasındayım açıkçası.


  • superfluid  (23.06.19 00:46:45) 
Genel olarak evliliğe bakış açım olumsuz.

Sevgilim beni terketti aaauuuuvvv! deyip intihara teşebbüs eden, ölümün kıyıcığından döndükten 6 ay sonra bir başkasına sırılsıklam aşık olanları çok gördü bu gözler. Onun için aşk evliliği denen olaya oturma yerimle gülüyorum.
Evlilik dediğin olay plandır, programdır, nerede yaşıyacağının, ne yiyip ne içeceğinin, onun senin çocuğuna annelik-babalık yapabilme becerisinin olup olmamasının, senin onun annesinin dırdırına katlanabilme becerinin, onun senin babanın yemek masasında geğirmesine ses çıkarmamasının, hastalıkta, sağlıkta, iyi günde kötü günde kişilerin birbirine destek olma becerisinin hesabıdır evlilik.
  • Mirket  (23.06.19 00:49:03) 
benaslinda +1

Uzun zamandır bu kadar haklı bir şey okumamistim. Köylüyüz. Fakiriz. Hobimiz yok. O yüzden bizim ülkemizde herkes mesleğiyle sosyallesiyor ve evleniyor
  • westblack  (23.06.19 07:44:01) 
Ask yok. Filmlerdeki gibi yok en azından. Davul dengi dengine kurali gecerli.
Kadin icin hipergami gecerli.

Idealist degil realist oldugum icin mantik evliligine de olumsuz bir bakisim yok.
Sinema ve romanlarin dayattigi gercek disi iliski kalıplarından kurtarmak lazim zihnimizi:)
  • stavro  (23.06.19 10:33:16) 
benaslinda +1 diyorum. bence ya aşk evliliği olmalı ya da yalnız yaşamalı.


  • guzel kadinlar doktor olamaz  (23.06.19 23:47:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.