[]

19 yıldır akan çatı sorunsalı - Nereye şikayet edelim?

Merhaba. Sorun çatı katta oturan komşuyla. 19 yıldır çatısını yaptırmıyor. Balkonları salonumuzun üstünde, her yağmurda karda başımıza damlayan suyla yaşıyoruz.
1999 yılında inşaatı yapılan, toprak hisseli bir evimiz var. Dairelerin tamamı 2000 yılında kaba inşaat halindeyken satıldı. Bizim dairemiz çatı katın altındaki daire. Çatı katı satın alan kişiler de su içinde çatıyı yaptırmadan oturuyor. İlk yıllarda çok büyük kavgalar ettik, her seferinde paramız yok yapamayız diyerek başlarından savdılar. Sonraki yıllarda birkaç tadilat yaptırdılar ve akan su miktarında azalma oldu. Ancak idareten, derma çatma ve ucuz yollu yapıldığı için, su sorunu hiçbir zaman ortadan kalkmadı. 19 yıl içinde çürüyen çöpe giden onca eşya var. Zabıtadır belediyedir şikayetler var ama hiçbir cevap alamadık. İstanbul, Sultangazi belediyesindeyiz.

Bu mesele yüzünden evimizin maddi değeri oldukça düştüğü için satıp başka bir eve çıkmak planı bizim için epey maliyetli oluyor. Bu yüzden de yıllardır hayata geçiremiyoruz. Ayrıca tavandan akma olduğunu gören de zaten evi almak istemiyor haliyle.

Ben artık yaşını başını mesleğini eline almış bir birey olarak ailemin beceremediğini yapıp şikayet/yaptırım haklarımı kullanmak istiyorum. Ev değişikliğinin maddi yükünü üstleneceğim için bu durumu en az zararla nasıl atlatabilirim öğrenmek istiyorum.

Yardımcı olabilecek hukukçu arkadaşlar, başından benzer durumlar geçen kullanıcılardan yorum bekliyorum. Teşekkür ederim.

 
Çatı katı dairesi dahi olsa, oranın tamiratından aslında bütün daire sahipleri hissesi oranında sorumlu. Aşağıdaki yazıya bir göz atın isterseniz.

www.milliyetemlak.com
  • talasas  (23.06.19 00:08:41) 
Apartman yönetimi bu hususta tadilat kararı almalı. Apartman yönetimi yok mu ?


  • photo85  (23.06.19 21:51:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.