[]

İkinci Üniversite - Konservatuvar

Merhaba,

Halihazırda lisans mezunu olan kişiler özel yetenek sınavıyla alım yapan lisans programlarına kayıt olmak için tekrar üniversite sınavına girmeliler mi? yoksa direkt olarak yetenek sınavına girmeleri mümkün mü?


 
Merhaba, şöyle söyleyeyim YGS türü bir sınava girip gerekli baraj puanını geçtikten sonra direkt yetenek sınavlarına girme hakkınız oluyor, benim zamanımda YGS'ydi sınav, şu an değişti mi bilemiyorum, ancak dediğim gibi o tür bir sınava girmeniz gerek. Bazı okulların 240 YGS puan barajı oluyor, bazılarının 180, okulun bu konudaki politikası değişkenlik gösterebiliyor.


  • hbutorado  (22.06.19 18:59:22) 
teşekkürler. peki diyelim ki kişi 10 sene evvel mezun olmuş, ve şimdi özel yetenek sınavına girmek istiyor, bu durumu değiştirir mi?

yani 2020 yılında yks'ye tekrar girilmesi gerekli olur mu? (istenilen baraj konusunda sıkımtı olmayacaktır zira kişinin puanı yüksekti zamanında)
  • SulhiSaygili  (22.06.19 19:08:35) 
Onu da şöyle izah edeyim, bazı okulların yaş sınırı oluyor oyunculuk gibi bölümlerde. Mesela Bursa Uludağ Üniversitesi'nin böyle bir sınırı vardı 2013 senesinde. Sonra ne oldu bilmiyorum. Arkadaşınız hangi bölüme girmek istiyor?


  • hbutorado  (22.06.19 19:13:14) 
itü müzik teknolojileri bölümü, yaş sınırı söz konusu değilmiş


  • SulhiSaygili  (22.06.19 19:21:14) 
Harikulade, o zaman YGS yahut her ne sınavsa o denli bir sınava kesin olarak girmesi ve yeterli puanı aldıktan sonra yetenek sınavlarına girmesi gerekiyor.


  • hbutorado  (22.06.19 19:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.