[]

acid vs. metal

seksenlerin sonu doksanların başında çocuk ve genç olanlar hatırlar bu hadiseyi.

soruma geçeyim. doksanların başında metal ile kapışmaya hatta kavgaya neden olan ve "acid" ismi verilen müzik türüne günümüzdeki en yakın tür nedir? hiçbir şey hatırlamadığım için kulağımda canlandıramıyorum ama techno/elektronik müzik gibi geliyor bana sanki?


 
EDM, belki trance, bana yakın geliyor.


  • celeron 300a  (22.06.19 04:13:25 ~ 04:13:54) 
bende de house kasetleri vardı dolu. bazı dj'ler hala öyle müzik yapıyor. arada denk geliyorum. çok melodik ve hip hop etkili diyeyim.

örnek dinlemek istersen: classic house ya da acid house diye arat youtube'da zibilyon tane çıkar.
  • alperz  (22.06.19 08:38:31) 
o müzikleri yapmak istersen de www.rolandcloud.com adresinden bir tane tr303, bir tane tr909, bir tane dancetrax, bir de jv1080 al. bir de studio one al. sonra ortamlara akarsın.


  • alperz  (22.06.19 08:45:06) 
Aslında Techno adını verdiğimiz müzik kastediliyordu sanırım o dönem. Ama Türkiye'deki yansıması farklı idi acidciyiz diyenler New Kids On The Block vs gibi pop gruplarının peşinde idi.


  • creepy  (22.06.19 20:08:34) 
Bir de dünyada 60'lı yıllarda Acid Rock adında bir kavram vardı, 90'lardaki akım da bu isimden etkilendi sanırım. Pink Floyd, Jefferson Airplane, Grateful Dead, Jimi Hendrix, The Doors vs gibi gruplar bu akımla anılıyordu.


  • creepy  (22.06.19 20:14:24) 
acid diye bişey yoktu. hikaye.


  • 9  (26.06.19 19:23:56) 
1989 gibi bütün elektronik müziklere "asit" denmesi gibi bir durum vardı. 1990'da hepsine rap demeye başladılar (MC Hammer ve Vanilla Ice sağolsun), sonra her sene bunun adı değişti. "Duptıs" ritmli ne varsa asit denirdi o seneler. Halbuki türleri ayrıydı. O dönem "asit-metal savaşının" asit kanadından biri olarak dinlediğim şeyleri gözden geçirdiğimde çoğunun "Hip-house" (rap ve house karışımı) türüne girdiğini öğrendim. Acid house denen şey biraz değişikti. Ondan da sevdiklerim var aslında ama hatırladığım kadarıyla bir miktar sıkılırdım ondan. Şimdinin elektronik janrlarını bilmiyorum, genelde eskilerden dinliyoruz. Ki 40 yaşı geçtik, artık TSM yaşlarındayız.


  • d max  (08.07.19 00:59:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.