[]

Gss de ödenen ücret

Merhaba arkadaşlar
Gss primi aylık mac ne kadardır?
Yani ailenin gelirine göre değişiyor mu? Yoksa herkese standart mı?


 
ne gss si abi.ödeyen var mı hala onu ? ben ilk çıktığında enayice ödedim. sonrasında da ödemedim.


  • 50promil  (21.06.19 18:17:25) 
son değişiklik ile sabitlemişlerdi hatırladığım kadarıyla ama kimse ödemiyor.


  • sfteses  (21.06.19 20:06:55) 
İsteğe bağlı sigorta yatırın


  • nuri  (21.06.19 20:46:06) 
standart ödeniyor, 76 tl gibi bir şeydi. gelirim çok düşük dersen teste giriyorsun o zaman ödemiyormuşsun. (ev gelirinin asgari ücretin 3te 1 filan olması lazım)


  • hayley williams ile evlenecek genc  (21.06.19 20:49:26) 
@nuri isteğe bağlıda aylık 900 tl civarı ödüyorsun ben sadece sağlıktan yararlanmak istiyorum


  • Neyazayım  (21.06.19 23:46:19) 
git yatir. yilda 2 kere devlet hastanesine gitsen zaten 600 tl filan masrafin olur, bununla en azindan istedigin kadar gidebiliyorsun. ilaclar da ufak bir kesinti ucreti disinda bedava.


  • cay sigara  (21.06.19 23:52:26) 
aile gelirin asgari ücretin 3te 1inden azsa ödemiyorsun (gelir testi yaptırıp)
değilse 76.75 ödüyorsun(herkes).

gssyi ödeyemezsen
ilaca ihtiyacın yoksa ücretsiz veya düşük bir ücrete (7 lira) muayaene olabiliyorsun yıl sonuna kadar.(borçlu diye giriş yapılıyor)hastaneye göre değişiyor.

ilaç için şart ama
  • derdinizderdimizdir  (22.06.19 00:09:10) 
Bu arada hastaneler cumhurbaşkanlığı kararı gereği yıl sonuna kadar borcunuz olsa dahi sizi muayene etmek zorundalar. Ancak burada önemli bir ayrıntı var. Bu talimat SGK ya değil, hastanelere giden bir talimat. Yani eğer gelir testi yaptırmadıysanız sgk her ay için 77 tl borç yazmaya devam ediyor. Eczaneler de ilaç parası alıyor. Ama aynı hanede oturan kişilerin "kişi başı geliri" brüt asgari ücretin üçte birinden azsa, gelir testi yaptırmış olmanız şartıyla sağlıktan ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.


  • nihayet  (22.06.19 10:42:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.