[]

kabin bagajı

Merhaba kabin bagaj hakkım 8 kg. Acaba kabin bagajında taşıyacağım laptopum da bu ağırlığa dahil mi? Bazı sitelerde laptopun kabinde ücretsiz taşınacağı yazıyor. Bu laptopun ağırlığı dışında mı 8 kg hakkım olduğu anlamına geliyor? (firma thy)




 
www.turkishairlines.com


Kabin bagajınızla birlikte el çantası, fotoğraf makinesi, çanta tipi bebek puseti, dizüstü bilgisayar ya da sivri uçlu olmayan şemsiye gibi kişisel eşyalarınızdan birini kabinde ücretsiz taşıyabiliyoruz.
  • elorelia  (21.06.19 15:08:09) 
@elorelia burayı bende gördüm fakat tam netleştiremediğim için soruyorum. Biz 2 yetişkin ve 1 çocuk yurtdışından dönüyoruz. Şimdi 3 adet 8kg kabin bagaj hakkımız var. Ayrıca yanımızda 2 adet laptop var ve bunların şarj aletleri ile ağırlığı 6-7 kg kadar. Ben bu iki laptopu ayrı bir çantaya koyarsam bu çantada kabin bagajı olarak sayılacak mı yoksa bu çanta sadece laptopları içerdiği için hala 3 adet 8 kg kabin bagaj hakkımız mı olacak?


  • orin  (21.06.19 15:12:58 ~ 15:13:46) 
Sorunuza cevap değil ama cocuk değil de bebek yolcu ise otomatik olarak 15kg bagaj hakkı oluyor. Çocuksa olmaz ama.


  • canbonomobenseno  (21.06.19 15:43:46) 
THY demiş ki 8 kg kabin bagajına ek olarak dizüstü bilgisayarını da ücretsiz taşıyoruz. Yani 8kg+laptop. Laptop ağırlıkları hariç ve ücretsiz. Laptopları ayrı bir çantaya birlikte koymayin. 8 kg kabin bagaji hazırlayın, laptopları da ayrıca çantaları içinde birerleş yanınıza alın.


  • elorelia  (21.06.19 15:58:11) 
laptoplari kenid sirt/kol cantasina koyun, sorun olmaz. onlari da valiz gibi bir seye koyarsaniz sorun olur.
nereden donuyorsunuz bilmiyorum ama thy genelde bu konularda cok kati degil.

  • 65 derece  (21.06.19 16:02:11) 
laptopunu eline al yeter, canta tartilirsa sorun cikmasin, gerisini bosver, orda calisiyorumda soyluyorum, iyi ucuslar:)


  • alttaraf  (21.06.19 19:05:16) 
son 10 senedir 40tan fazla THY dis hat ucusum oldu. hep toplam agirliklari 8 kilodan cok daha fazla kabin boy valiz + laptop cantasiyla gidip geliyorum, daha THYnin (ve KLM'nin) valiz tarttigini vs gormedim. low cost'ta oluyo genelde o is.

edit: kontuara hic ugramiyorum. thy calisani gordugum tek yer ucak kapisi oluyo. belki valiz veriyo olsam kontrol ederlerdi, onu bilemem.
  • lamartin  (22.06.19 13:58:02 ~ 14:00:21) 
london gatwick ve birmingham havalimanlarinda thy tartmisti. birmingham'daki gormezlikten gelmisti, gatwick'teki sorun cikarmisti hatta laptop cantasina bile karismisti polise kadar gitti olay. tehdit vs soz konusuydu da comar havayollari hicbir sey yapmamisti o denem, bizim calisanimiz degil disaridan hizmeti aldik diyip isin icinden cikmislardi. neyse uzattim, hepsini 8kg olarak farz edin. gerisi risktir.


  • ubi dubium ibi libertas  (22.06.19 14:26:19) 
tüm cevaplar için teşekkürler. Sorunsuz geldik. Yaşadılşarımızı yazayım belki daha sonra birinin işine yarar. Bagajı hakkımız kişi başı 20 kg idi fakat hepsi neredeyse 22 kg civarı çıktı sorun etmediler. Kabin bagajımız ise biri laptopların olduğu çanta olmak üzere 5 parça çantadan oluşuyordu. görevli çantalara da baktı ve laptop çantası ve başka bir çanta 11 er kg çıktı. bana kişi başı biri 8 kg biride 4 kg olmak üzere iki kabin bagaj hakkımıın olduğunu ve bir kabin bagajının 8 kg dan fazla olamayacağını söyledi. toplam 6 parça kabin bagajı hakkım olduğundan fazla kilolaları başka bir çantaya çıkarmamı söyledi. bana saçma geldi ama dediği gibi yaptım. bagajı teslim edip pasaport kontrole geçtikten sonra yine eşyaları birleştirdim çünkü.


  • orin  (25.06.19 22:14:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.