[]

almanya seyahati

düsseldorfa inip oradan güneye doğru gezmek istiyoruz. toplu taşıma kullanılacak. 5 günümüz var.

nasıl bir rota izleyelim?

düsseldorf-köln-frankfurt-heidelberg-stuttgart şeklinde düşündüm.

 
düsseldorf - köln - frankfurtu bağlayan hızlı tren hattı var. biletleri bi kaç ay önceden alırsanız acayip uygun oluyor. düsseldorf köln arası gemi de vardı sanki


açıkçası kölnde 2 günden fazla ne yapılabilir bilemiyorum, müzesi katedrali barlar sokağı falan derken şehir bitiyor ufaktan. benim için en güzel tecrübe kolumba müzesiydi.
  • sameidiot  (21.06.19 10:31:34) 
Yerinizde olsam Köln ve Düsseldorf’da hiç vakit geçirmezdim ya da Ludwig Müzesi, Dom ve Köln altstadti bir günde bitirip hemen güneye yönelirdim. İlgi alanlarınızı yazarsınız daha çok yardımcı olabilen çıkacaktır.

Ama amaç güzel şehirler görmek, sokaklarda keyifli vakit geçirmek, güzel yiyip içmek ise hemen ilk trenle güneye geçerdim. Düsseldorf ve Köln’de yaşadım, güneyde de yaşadım. Frankfurt hattından aşağısı candır.

Heidelberg-Konstanz-Münih. Buralara kesin giderdim.
  • buf-e kür  (21.06.19 15:48:31) 
düsseldorf yarım günlük bir yer, köln için de bir gün yeterli. heidelberg sonrası strasbourg ya da bodensee olabilir. stuttgart'ta gezilecek bir şey yok, boşuna orda vakit kaybetmeyin derim. dbnin eyalet biletlerine bakın. flixbus da yaygın.


  • asteriks  (21.06.19 16:40:18) 
Düsseldorf Köln 1 günde gezip güneye doğru inerdim. Heidelberg ve Fransa Alsace bölgesine geçip Strasbourg Colmar devam ederdim. Ek olarak Freiburg da harika şehir.


  • but that was just a dream  (21.06.19 17:22:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.