[]

Almanca çalışmak için sade bir kaynak

Evet goethe'nin netzwerk'ini kullanmaya çalıştım ama bu klasik tarzdaki kitaplar beni çok yoruyor. Uzun paragraflar, gramer nerde ne öğrenmem lazım hiçbir şey belli değil. Baktıkça deliriyorum. Şöyle delikanlı gibi bu grameri öğren, bu kelimeleri öğren diyip alıştırma verecek sistematik giden bir kitap var mıdır. Bi tane gramer kitabı aldım ama o da çok karışık. Bi a1 seviyesi bi b2 seviyesi veriyor.




 
Netzwerk kendi kendine almanca ogrenmek için bence çok zor bir kaynak. Bir altyapin varsa ve kendini zorlamak istiyorsan okay ama yok ben yavas yavas ogreneyim diyorsan cok cook zorlarsin kendini.

Ha, onerim var mi? Yok.
  • yaraticinick  (20.06.19 20:41:54) 
ben netzwerk ile çalışmıştım bir sürü farklı kaynak takviyesi ile. ingilizce bildiğini farz ederek kaynaklar:

your daily german
lsa.umich.edu
assimil'in almanca kitabı
easy german (youtube)
deutsch mit marija (youtube)
learn german with jenny (youtube)
bbc'nin romanyalı nikonun baş karakter olduğu bir soap operası vardı (nico's weg değil) o da eğlenceli ve sıfır almanca bilgisiyle başlanabilecek bir şey.

iki senelik self-taught almanca öğrenen biri olarak: grameri çok sallamadan sadece yüksek sesli bir şekilde okumanı (gerekirse translate yoluyla çevire çevire anlamlarını öğrenerek) ve bol bol yazmanı tavsiye ederim. illa gramer öğreneceğim diye çok zorlama kesinlikle.
  • kaufman  (20.06.19 20:54:15) 
www.nadirkitap.com

Bu kitap grameri son derece sade anlatan eski bir kitap. Seviye falan yok, aciyosun ornekleriyle açıkça anlatiyor kafa karıştırma yok. Marmara universitesi kutuphanesinde var alip fotokopileyebilirsin. ben öyle yaptım.

Bunun haricinde kaufman durumu gayet net özetlemiş. Tekrar tekrar dinleme, yüksek sesle okuma, bol bol yazma. Ve bunlari yoğun bi şekilde yapmak lazım. Rutinin olmalı yani bu çalışmalar. Beynine lan noluyo ya surekli almanca biseylere maruz kaliyorum dur sunu bi unutmiyim dedirtmen lazim. Nacizane sorunun cevabının haricinde bunları da eklemek istedim.
Viel Erfolg !
  • klar  (20.06.19 21:11:24) 
Üds tarzı kitaplar bana çok sistemli ve düzenli geliyor. Aldım bakalım götümü kaldırabilirsem başlayacağım.


  • filipis  (20.06.19 21:39:11) 
Grammatik aktiv en düzgün gramer kitabı bence.


  • skayas  (21.06.19 01:09:38) 
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim deneyeceğim. Netzwerkle olacak gibi değil zaten.


  • antreman kocu munir bey  (21.06.19 01:17:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.