[]

apple car play

selam.

bende 2017 sportage var. şimdi bu apple car play nasıl oluyor. bunun uygulaması ne app store'da. napabiliyoruz nasıl çalışıyor. ben genelde bluetooth'la bağlıyorum telefonu arabaya. bir de hatırlıyorum sanki bir kere yapmıştım da telefonu aynen aktarmıştı ekrana. ama yolda video falan açtırmamıştı güvenlik sebebiyle. bu engeli kaldırmanın yolu var mı. garantili araba, kendi servisi yapmaz heralde? dışarıda yaptırmak bozar mı garantiyi.

tşk.

 
car play için usb ile ayfonlarımızı teybe bağlıyoruz, destekleyen uygulamaları açıyoruz kullanıyoruz (mesaj, spotify, wassap, maps vs. gibi)

car play video oynatmaya izin vermiyor lakin jail break edilmiş baazı ios cihazlar yutup videosunu ekrana veriyor sanırım (yutupta örnek videolar görmüştüm)
  • vladimirdökümov  (20.06.19 13:23:03) 
usb ile telefonu araca bağlıyorsun benim araçta harici yazılıma gerek yok
ama her usb sine olmuyor data transferi olan 1 tane usb oluyor genelde

edit: el freni lojiğine bağlı el freni çekik değilse oynatmıyor kırarsan evet araç garantiden çıkar şahsi fikrim.
  • basond  (20.06.19 13:24:21 ~ 13:25:03) 
telefonunun arama kısmına carplay yazarsan orda anlatıyor nasıl bağlayacağını.


  • mutantking  (20.06.19 13:52:39) 
telefonun carplay özelliği kapalı olabiliyor, ayarlardan onu açıp uygun kablo ile bağlayınca direk çalışması lazım. çalışmıyorsa yazılımını falan gğncelelyebilirsin.

android auto için yazılım gerekiyor sanırım da apple da öyle bir dert yok.

bu arada video olayı kapalı çünkü yolda dikkat falan dağılmasın diye güvenli değil. ben de önermem.
  • reanarchy  (20.06.19 14:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.