[]

Kira kontratı biterken noterden ihtar çekilmeli mi?

Merhabalar,
Daha önce bir evde kirada oturdu iseniz, kira kontratı bitmeden evvel ne yaptınız? İnternette araştırdığımda, kontrat süresi bittiğinde (benimki 1 yıllık mesela), noterden kontratı bitirdik diye ihtar çekilmez ise kontrat yenilenir gibi şeyler okudum. Kafam karıştı. Kontrat bitince biter gibi biliyordum lakin bittiğini ayrıca mı belirtmek gerekiyor?

Ev sahibine sorduğumda "Sen bana güvenmiyor musun?" gibi garip bir geri dönüş aldım. Zaten ayda bir, kirayı teslim etmek için gördüğüm kendisine, bunun güvenle alakalı değil de, daha önce ev kiralamadığım için bilmememden ötürü sorduğumu söyledim. O da "Yok bildirmeye gerek yok." dedi.

Emin olamadım. Eğer aranızdan bilenler varsa, cevabınızı beklerim efendim.

 
en geç 15 gün içerisinde yazılı bir şekilde kira kontratının devam etmeyeceğini bildirmeniz gerekiyor aksi takdirde kira sözleşmeniz 1 yıl daha uzamış sayılır.


  • karsiyakaliyiz  (20.06.19 12:29:44) 
@karsiyakaliyiz Peki (bu kontrat 27 Temmuzda bitecek), ben bunu noterden mi ihtar etmeliyim?


  • eksi was here  (20.06.19 12:33:24) 
Hocam genelde iyi niyete dayanır buradaki anlaşma. Noterden ihtar çekersin ama üstüne para vermen gerekir. Eğer bir şeylerin üzerine yatacağını düşünüyorsan çek tabi.


  • lcha  (20.06.19 12:42:45) 
Ben ihtar çektim,ancak kontrat süresi ile alakası yoktu durumun.Benim 10yıldan fazla olmuştu kira kontratım.10 yılı geçince aslında ihtar çekmenize gerek olmuyormuş.Ancak ben çıkacağımı 15 gün önce ev sahibine söylediğimde,çok kısa zaman kala söylediğim için,depozitomu vermeyeceğini söyledi.Ben de olası mahkeme süreci için 50₺ masraf edip,tahliye tebligatı gönderdim noterden.Direk cep telefonuna gidiyor zaten sms olarak.Ertesi gün gelip depozitomu verdi.
“Sen bana güvenmiyor musun?” dediyse bence eşeği sağlam kazığa bağlayın.

  • arenas  (20.06.19 12:48:05) 
@lcha Sanırım tam da aklımda çözüm bulamadığım sorunun cevabı buydu. Çok sağolasınız. Şimdi taşlar oturdu. Anladığım kadarı ile bunlar iyi niyetli anlaşmalar, yani ev sahiplerinin süre bitti ama bildirim gelmedi diye zorla dava açarak kirayı devam ettirmesinin beklenmediği anlaşmalar. Lakin yapan olur diye ihtar çekebiliyoruz. Yani aslında her zaman çekmeliyiz ama toplumda tam böyle işlemiyor sanırım.

Ben de noter parası vermeyi pek istemiyordum, o yüzden sormuştum... Ama sanırım notere para vermem gerekecek gibi görünüyor. Hem ev sahibinin (sadece ayda bir, parayı verip o ayki senetimi teslim aldığım adamın), sanki sıkça görüşmüşüz veya oturup bir kere sohbet etmişiz gibi gelip "Bana güvenmiyor musun?" tavırları; hem de 5 senedir satılığa koyduğu ama kimsenin almadığı bu dandik daireye herhangi bir kiracıyı ya hiç bulamadığı ya da benim veya benden 2 yıl önceki boşanmış kadın gibi, nadiren kiracı bulduğu bir ortamda; sanırım ihtar çeksem daha iyi olacak gibi.
  • eksi was here  (20.06.19 12:51:18) 
@arenas Son cümlenizden sonra artık daha bir emin oldum. Doğru diyorsunuz.
Ayrıca başınızdan geçen olay da bilgilendirici oldu. Yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim o olayı. Geçmiş olsun, depozitoyu alabilmenize de sevindim.

  • eksi was here  (20.06.19 12:52:45 ~ 12:53:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.