[]

Bitkisel Beslenememek

Bitkilerin sağlığa çok faydalı olduğunu biliyorum ama çoğu bitkisel yemeği yiyemiyorum.

Pırasa, lahana, ıspanak, kokuları ve tadları çocukluktan beri midemi ağzıma getirir. Neden midem kalkıyor anlamış da değilim. Yetişkinlikle birlikte bir miktar azaldı. Mesela patlıcanı ufak miktarlarda yiyebiliyorum artık.

Sizce bunları yiyememek psikolojik mi yoksa benim sindirim sistemi bitkilere uyumlu değil mi?

 
en büyük sebebi kokuları olabilir. koku önemli eved.

tavsiye; yoğurtla takviye yap. ben de pırasaya böyle alıştım, şimdi pırasa delisi olabilirim.
  • füt  (20.06.19 11:35:04 ~ 11:37:22) 
besin değerleri için tüketecekseniz yeşil yapraklı sebzeleri yoğurtla tükettiğinizde besin değerlerinden neredeyse bir şey kalmıyor, boşuna midenizi zorlamamış olun diye söylüyorum.

bir de anne usulü çok pişirince de değeri kalmıyor.

ben ıspanakları birkaç dakika buharlama yöntemiyle pişirip üzerine ceviz, parmesan peyniri vs. koyuyorum. çok güzel oluyor! peynir zaten kokuyu az baskılar.
  • arvuti  (20.06.19 12:03:08) 
Ispanagi salata yaparken kullanabilirsin.
Pirasayi baska sebzeleri pisirirken yanina katip corba yap.
Lahanayi da bence dolma falan yapabilirsin. Biraz daha katlanilabilir oluyor yemesi :)
  • chitosan  (20.06.19 12:11:13) 
Bu sindirim sistemiyle alakalı değil, tamamen psikolojik. Onları ilk yediğiniz ve rahatsız olduğunuz anki tadı anımsamazsanız kurtulabilirsiniz bu sorundan. Bunun içinse kendiniz hazırlamayı deneyin. Çiğken tadın mesela? Sonra tuz ekleyip bakın, pişirip bakıni kızartıp bakın, sevdiğiniz yemeğe dahil edin. Her yemek güzeldir, her malzeme de öyle. Nasıl hazırladığınız asıl olay.
Acı seviyorsanız acı tatlar eşliğinde deneyebilrsiniz.

  • Etanglement  (20.06.19 13:16:30) 
lahana, ıspanak, semizotu, kereviz ve bir çok sebze çiğ de tüketilebiliyor. ayrıca zeytinyağlıları 1 gün sonra yiyince hem daha lezzetli oluyor hem de kokmuyor. (bana kokmuyor yani) denemenizi tavsiye ederim. bir de semizotu salatasına çilek doğruyorum ben çok değişik ve güzel oluyor onu da tavsiye ederim. (yoğurtsuz tabi ki)


  • sevecen  (20.06.19 13:30:35) 
Iyi bir grill tava alin. Patlicani, domatesi, kabagi vs. bu tavada yagsiz pisirin, icleri gecmesin. Sonra balsamik sirke-yag ve tuzla basit bir sos hazirlayin. Sogan-sarimsak seviyorsaniz onlardan da ekleyin grill edilenlere. Bu mevsimde pirasa yemenin bir mantigi yok. Lezzetli yaz sebzeleri ile baslayin, gerisi gelir.

Saglik sorunu oldugunu dusunuyorsaniz bir alerji testiyle merakinizi gidebilirsiniz. Benim midemi agzima getiren hindistan cevizi. Inatla yedigimde de kizardigimi ve alerjik reaksiyon gosterdigimi gordum. Psikolojik de olmayabilir, ama tum sebzelerden igrenmek muhtemelen psikolojiktir.
  • buf-e kür  (20.06.19 15:05:43) 
semizotuna gömül hocam
yoğurtlu salatası oh miss

  • dieselsingle2  (20.06.19 15:21:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.