[]

plak

şarkı ismi değil de ben istiklalin sonlarında ufak bi plak dükkanında bi ara gördüğüm ve bidahaki gidişimde uçmuş olan bi plağı sorucaktım. üzerinde ölümün atlı şovalyesi tadında bi resim vardı. azrail baya. at üstünde ve elinde balta(orak da olabilir) gibi bişey vardı. miğfer takıyordu bir de yüzü karanlıktı sanırım. hemen yukarısında grubun(ya da sanatçının) ismi de vardı ama aklımda kalmadı. bir "q" harfi hatırlar gibiyim sadece. büyük olasılıkla 60'lardan psychedelic rock türündü müzik yapan bi gruptur diye düşündüm ama bu güne kadar albüm kapaklarına baktığım gruplarda denk gelmedim ne yazık ki. bilen isimlerini verirse çok şahane olur.




 
genelde 60'ların psychedelic abileri böyle karanlık mizaçlı kapaklar yapmazlardı ama bunları okuyunca aklıma 13th floor elevators ve roky erickson'un diğer grubu aliens hatta daha önceki grubu spades geldi. ama onların da yok öyle bi kapağı bildiğim kadarıyla işte şarkı sözleri ve isimlerinde böyle karanlık şeyler olsa da. q diyince de aklıma sadece quicksilver messenger service geldi. onun albüm kapaklarında bazı sembolik şeyler var ama senin aradığn yok görünürde.

www.last.fm

düşünüyorum :) ayrıca bulursan da yazarsan buraya iyi olur. merak ettim ben de.
  • tepedeki psychedelic adam  (05.04.10 23:45:07 ~ 23:48:31) 
quicksilver kapaklarına bakmıştım ama yok. hard rock-metal kök gruplarından da olabilir hatta garage rock bile olabilir. o kadar arayıp da bulduğumda 70lerin ortasından vasat bi albüm olduğunu öğrenirsem küfredicem.


  • bron y aur  (06.04.10 18:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.