[]

mobil internet paketleri neden az? temel gideri ne?

3-5 gb olma sebebi tam olarak ne arkadaşlar?
baz istasyonlarına aşırı yığılma ve haliyle yeterli olmayan sunucuları zorlamamak için mi bu seviyede tutuyorlar?

mesela 2012-13'lerde 3'lü paketlerde 500 mb en fazla 1 gb varken bugün 8-10 gb'dan aşağısı haliyle kurtarmıyor. internet sağlayıcıları mesela ne oldu da bunların seviyesini yukarı çekebildi? yeni sunucu teknolojileriyle mi yapıyorlar? yoksa vatandaşın ihtiyaç seviyesi arttı ee hadi arttıralım mı dediler? böyle oluyorsa neden o geçmişte paket seviyeleri çok düşüktü?

en teknik seviyede anlatabilirsiniz.

 
gb başına maliyet ve rekabet faktörü. insanlar talep etti paketler büyüdü.


  • ozdek  (19.06.19 22:57:08) 
mobil internet paketleri az değil, sen az para vermek istiyorsun.

15 gb paket kullanıyorum, bir sıkıntı yok.
  • babilbaligi  (20.06.19 11:02:42) 
Birim maliyetleri bilmiyorum ama ben bunun hep turk telekomun isine comak sokmamak icin oldugunu dusunmusumdur cunku paket iceriklerine toplu baktiginda internetin o kadar pahali olmadigini gorurken ayri baktiginda diger tarafa gore sirf interneti almani mantiksiz yapacak hep o kritik seviyede gozukur. Buyuk resmi dogru gorduysem ustten dogrudan uyarili veya gentlemen's agreement olsun piyasayi oldurmeyelim gibi bir sey olabilir.


  • dunal  (20.06.19 11:47:11) 
Bunların bir kapasite hesabı var, otoban gibi düşünebilirsin. Kablolu kapasite, teknoloji olarak zaten kablosuza göre çok daha geniş, dolayısıyla kablolu yöntemleri kullanarak çok daha yüksek sayıda kişiye yüksek çıkışta hat sağlayabiliyorsun. Kablosuz yöntemlerde işin doğası gereği kapasite çok daha düşük, dolayısıyla verici başına düşen kişi sayısı ve toplam çıkış daha düşük oluyor. Üstelik aynı bölgeye daha çok verici takarak bu sorunu verimli olarak çözemiyorsun çünkü takılan tüm vericiler aynı frekans aralığını kullanıyor.

Artı olarak, kablosuz vericilerin bakımı ve konumlandırılması çok daha maliyetli. Çok basitçe bu sebeplerden ötürü bunlar o seviyede daha zor.
  • roket adam  (20.06.19 20:36:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.