[]

işsizken iş aramak mı yüksek lisans yaparken iş aramak mı?

7-8 aydır işsizim, lisans mezunu olduğum üniversitede yüksek lisansa başlayabilirim.

başlayınca başka şehirde iş bulursam ne olur? mühendislik için yüksek lisans masrafı ne kadar olur aylık, yıllık? iş bulmama yardımcı olabilir mi yüksek lisans?

hocalarla arayı iyi tutarsam en iyi ihtimalle araştırma görevlisi olabilirim, ya dad onların referansıyla iş bulurum diye düşünüyorum ama, zor mu bu ihtimal?

evde oturup ona buna cv göndermekten daha iyi gibi duruyor ama masrafı düşündürüyor beni.

 
İş aramaya devam et bence.


  • Elduinnnn  (19.06.19 16:23:45) 
Yüksek lisansı yurt dışında çok iyi bir yerde yapmadıktan sonra iş bulma açısından çok da faydası olmaz. Bunun yerine iş tecrübesi daha önemli.


  • insomniac  (19.06.19 16:25:15) 
Ben master yaparken iş bulmuştum, bunda da sınıf arkadaşlarımla yaptığım çevrenin faydası olmuştu. Burada kritik nokta katılımcılarının çoğunun çalışanlar olacağı bir master programına gitmek tabi.


  • crown  (19.06.19 16:28:33) 
yüksek lisansın bir masrafı yok, işte okula git gel ve fotokopi masrafları. 5. döneminden sonra harç ödüyorsun bir de. özel bir okulda yaparsan 1000-1200 tl filan alabilirsin.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (19.06.19 16:46:24 ~ 16:57:41) 
Ben yüksek lisansa başladığımda başka şehirde iş bulmuştum. O güne kadar devam zorunluluğu olmayan derslere hocalar kasmaya başladı ben de haliyle işe başlayınca yükseği bırakmak durumunda kaldım.
İşle aynı şehirdeyse devam zorunluluğu veya ders programı ile izin alma konusunda sorum yaşamayacaksan çalışırken başla derim ben. Tecrübe olmadan akademik bilgi bu ülkede bence de ekmek yedirmiyor.

  • bokmuhendisi  (19.06.19 17:00:52) 
Milyonlarca işsiz var. Seni diğerlerinin önüne geçirecek özelliklerin ve hırsın olmalı. İş tecrübesi kazanman için başvurularını evden değil gidebildiğin her yere gidip yüz yüze yapmalısın.


  • iwasbornonamountainside  (19.06.19 19:00:52) 
Elden cv verince de geri kafalı e-mail atmayı bilmeyen kişiler oluyoruz.


  • banacevaplazım  (20.06.19 10:18:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.