[]

almanya çalışma izni, diploma meselesi

Merhaba,

Durum şu: almanyada firmayla anlaştım. şimdi oradaki iş kurumundan onay almaları gerekiyor beni işe alabileceklerine dair. benden detaylı cv'mi ve mezuniyet belgemi istiyorlar. benim son sınavlarım haftaya bitiyor. diplomayı almam bikaç hafta sürebilir. son sınavımdan geçtikten sonra "diploması hazırlanmaktadır" gibi bir dilekçe alabilirim ama bu da 2 hafta alacak. alanımda iş tecrübem 5 yıl var. çalışma belgemi falan göndereceğim zaten. bu mezuniyet belgesi işini napayım?

firmaya ilk belge gönderirken edevletten ögrenci belgesi cıkartıp gönderdim "şu an için ancak türkçe gönderebilirim" diye belirterek. yani firma hala mezun olmadığım detayını atlamış, kaçırmış olabilir. öyleyse bu konuda bir sorun var napalım diye danışıp onları da uyandırmak istemiyorum.

ben gene tekrar edevletten belgeyi çıkartıp tercüme ettirip yanına da "sayın ilgili, ekte tez aşamasında olduğum yüksek öğrenimimin son sınıfında olduğumu gösteren belgeyi bulabilirsiniz." gibi bir şey göndereyim mi?

önerilerinize açığım, tşk şimdiden

 
1)sinavlar bittikten sonra diploma yerine gecen gecici mezuniye belgesi verebilirsin.
2)butun derslerinin notunu gosteren ve tezi de verdigini gosteren bir transkrip gosterebilirsin.

oncelikle verecegin belgenin resmi bir belge olmasi lazim, ingilizce yada almanca yada turkce ise noter onayli cevirisi ile beraber gondermen lazim. bu belge almanyadaki gocmenlik ofisine gidecegi icin hangi belgeli kabul ettiklerini iyi bilmen lazim, yoksa basvurun red olabilir. sirketi arayip onlara sorman en iyisi. 2-3 haftaya diplomani alacaksan sirkete soyleyip diplomani beklemek en iyisi bence
  • crucio  (19.06.19 12:04:18) 
Bu başvuruda en önemli belge diploma ve is sozlesmesi, o nedenle büyük ihtimalle diploma olmadan degerlendirmeye baslamayacaklarini tahmin ediyorum. Alternatif olarak diploma yerine is tecrubelerinizi kanıtlayan belgeler isteyebilirler. Riske girmemek adina diplomani beklemek en iyisi, yoksa 3 ay sonra red olabilir. onun yerine gerekirse birkac ay diplomayi beklemek daha mantikli olabilir.


  • emrahday  (19.06.19 12:05:09 ~ 12:06:54) 
Siz üniversitenizden "bu donem mezun olmasini engelleyecek bir durumu yoktur." belgesi alabilirsiniz, tum sinavlar yapilmamis olsa dahi. Ogrenci Isleri bunu bilir, Ingilizce evrak hazirlar kisa surede. Transkripti de o tur belgelere ekliyorlar genelde, eklemedilerse siz gonderin.


  • buf-e kür  (19.06.19 13:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.