[]

para biriktiremeyenlere 30-40K'lık yatırım hedefi

selam arkadaşlar,

para biriktirmekte güçlük çekiyorum. ama kredi çekip ödemekte sorun yaşamıyorum.
o yüzden her ne kadar mantıklı görünmese de, pratik olarak mantıklı olduğu için birşey için kredi çekip, ödemek istiyorum. arabam yok. araba almak olabilir ama onun da ek masrafları çok diye yanaşmadım şimdilik. ama yine de kaç senedir bi araba borcuna girseydim, arabam vardı ve onu şu an 30-40K'ya satabilirdim diye düşünüyorum.

bu civarlarda ne alınabilir? arsa diyecekseniz, ne tip birşey almalıyım onu da söylerseniz çok makbule geçer.

teşekkürler.

 
kredi faiz yükü artıyor, mevduat faizi her anlamda daha makul
aylık ne kadar arttırabilirsiniz bilemiyorum ama bence borçlanmayın bu dönemde

  • sameidiot  (19.06.19 11:30:54 ~ 11:33:48) 
kredi cekme, hic kullanmadigin bir bankada yeni hesap ac, internet bankaciligini vs aktiflestirme, gelen bankamatik kartini kesip at. kredi cektiginde ne kadarlik odeme yapmayi planliyorsan, maas hesabindan maasinin yattigi gun bu yeni hesaba o kadar tutarda duzenli odeme talimati gir. boylece kredi odemis gibi ama borca girmeden ve ekstra faiz masrafi yapmadan para biriktirmis olursun. hatta guvendigin bir arkadasin, akraban, varsa hesabi onun adina ac. gaza gelip subeye gidip de cekemezsin parayi


  • crucio  (19.06.19 12:10:06) 
araba almak para biriktirmek degil, astari yuzunden pahaliya gelecek, sigortasi kaskosu, benzini paraniz pul olacak. ihtiyaciniz yoksa bence almayin. bir kere alisinca turkiye'de geri donmesi de zor.
kredi almak yerine en mantiklisi maas yatar yatmaz ya gidip krediye vermeye planladiginiz paraya altin doviz alacaksiniz ya da vadeli bir hesaba atip dokunmayacaksiniz. ozellikle altin doviz alinca insan bozdurmak icin iki uc kere dusunuyor, boyle biriktirebilirsiniz bence.

  • songforsomeone  (19.06.19 12:11:02) 
Yatırım için araba almak olabilecek en saçma şey. Kesinlikle araba alma, yan masrafları çok fazla. Garanti veya işbank'ın biriktiren hesap gibi bir şeyleri var, sanki kredi gibi her ay hesabından para çekiyorlar, öyle bir şeye girmeni öneririm.


  • roket adam  (19.06.19 12:51:59) 
faiz hesabına koyabilirsiniz çektiğiniz krediyi.
atıyorum 40 bin çektiniz yıllık faize koyun krediyi bir yandan ödemeye devam edin.

yıl içinde bozarsanız yıllık faizi boşa gideceği için 2. 3. aydan sonra bozmamaya parayı çekmemeye özen gösterirsiniz. Yıllık faiz tamamlandığında da gelen getiri zaten kredinin faizinin bir kısmını ödemiş olur daha düşük faizli bir kredi çekmiş sayılırsınız.
  • ayin yazari  (19.06.19 14:59:40) 
@corc, Türkiye'deki versiyonuna ne deniyor onun?


  • herşeyi soran adam  (20.06.19 11:23:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.