[]

ön dişe estetik dolgu

ön üst dişlerimden birinde çatalla ufak oyuk oluşturdum. tavsiye üzerine özel bir diş polikliniğine gittim bugün. doktora şikayetimi anlattım. tamam istediğiniz şekilde dişinize hiçbir müdahalede bulunmadan, kesmeden vs bonding denen ışınlı dolgudan yapacağız dedi ve yaptı. kapanmasını istediğim oyuk ön üst dişlerimden birinin tam alt tarafındaydı. bir kere ilk olarak dişimin boyu uzadı bu bir... dolgulu tarafta dolgu, dişimin bittiği yerden daha aşağıda bitiyor ve bu çok rahatsız edici. ve asıl problem adam oyuğu kapatacakken oyuğun üzerine tümsek oluşturdu, şu anda dişimin yarısı yani dolgulu tarafı yüksek yarısı eski halinde. azıcık dikkatli bakıldığında çok net belli oluyor ki sokakta güneşin altında kabak gibi meydanda. zaten benim dilim sürekli o dişte. sabahtan beri acayip mutsuzum bir sürü kişiye gösterdim herkes belli oluyor dedi. yarın tekrar gidicem ve memnun değilim düzeltilmesini istiyorum diyecem. bilmiyorum dolgu çıkartılabiliyor mu ama çıkartılamıyorsa bile artık zımpara mı yapar, cila mı yapar napar hem yüzeyindeki yükseklik farkının hem de boyunun kendi dişimle aynı boyutlara inmesi gerek... ve aynı şekilde dişime hiçbir zarar gelsin istemiyorum. adamın estetik algısı sıfır herhalde amk böyle bir dolgunun açıklanabilir tarafı yok. at sikine konmuş kelebek gibi duruyor dişimde... ya sen dolgunun yüksekliğini nasıl dişle aynı seviyede tutamazsın, inşaattan bir sıva ustası getirseler belki o bile böyle yüksek yapmazdı. işlemin adı zaten estetik dolgu, dişimin yüzeyi dümdüz olsun istedim ama yinr dümdüz değil. ne anladım ben bundan? vallahi böyle olacağını bilsem oyuk haliyle senelerce yaşardım :)) hele bunun düzeltilememe ihtimali varsa o zaman hayatım bitmiş demektir acayip moralsizim kusura bakmayın daha önce bu türden tecrübesi olan ya da diş hekime olan vs var mı? beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.




 
Iyi bir dishekimiyse o dolguyu ne gorursunuz ne de hissedersiniz.

Messla benim annem dishekimi, minesini cizmeyi becerdigim dise muhtemelen 1 mmden ince bir dolgu yapti ki hayran kaldim yani, muthis bir sey yav.
  • kuehles blondes  (19.06.19 02:47:37) 
kesinlikle o doktor da bir sorun var, bence tekrar gidin fazlasini alsin ama ciddi ciddi uyarin disinizden almasin. aslinda maddi yonden sikintiniz yoksa, adamin size daha da zarar verme ihtimaline karsi yeni bir hekime gitseniz daha iyi olur, bir de sizden rica etsem bu dolgunun fotografi ile bu doktor hakkinda google da adresi varsa sikayet yazisi yazar misiniz? hangi doktora gidilecek karar verilirken boyle bilgiler cok onem arz ediyor, sizinki de cok hakli oldugunuz bir konu, hatta gunes isigi altinda bir arkadasiniz ceksin ki iyice hatali dolgu gozuksun.


  • mavicorap  (19.06.19 05:36:16) 
estetik dolgu tarzında şeyler kesinlikle her diş doktoruna yaptırılmaz, bu alanda uzmanlaşmış çok başarılı isimler var. ödeyeceğin paralar da eğer çok çok pahalı isimlere gitmezsen hemen hemen aynıdır.

youtu.be
  • Fodera  (19.06.19 07:23:25) 
Tekrar gidin ama çatalla dişimde ufak oyuk oluşturdum ne ya? Anormal ötesi bişi değil mi bu?


  • trgydl  (19.06.19 07:59:58) 
üstad kesinlikle o doktora gitme. benzer bir olayı bende yaşadım . özel bir diş hastanesinde bir doktora gitmiştim. ön iki dişimin arasında küçük bir nokta kadar henüz yeni başlayan bir çürük vardı. sonrasında defalarca gidip geldim. bir türlü beceremedi. dolgu kaç sefer düştü vs. en son başka bir dişçiye gittim. o doktor daha ağzımı açtığım anda ne olmuş bu dişe böyle dedi. eşi de diş doktoru onu da çağırdı. dişimi gösterdi ve dişlerimin ağzına edilmiş. diş minesi çizik dolu bir şekilde gitmişim yeni dişçiye.

oyeni bir dolgu yaptı uzun bir süre o şekilde idare ettim ama çok büyük hasar vermiş dişime bir süre sonra dişim çok kötü sızlamaya başladı. en sonunda dişleri kaplama yapmak zorunda kaldık.

yol yakınken doğru düzgün bir doktor bulmanı öneririm.
  • draconas  (19.06.19 08:23:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.