[]

Kirayı ve aidatı ödemeyen kiracı sorunsalı

Evimizde, kirayı doğru düzgün ödemeyen (bazen miktarı tam yatırıyor, bazen geriden geliyor ya da 1-2 ay hiç ödemiyor sonrasında tamamlıyor) bir adet kiracı var. Kendisine evi tahliye etmesi için dava açmış bulunmaktayız (icra). Davanın tarihi de Temmuz.

Aynı zamanda ilgili kiracı apartman aidatlarını 1 senedir ödemiyor(muş) ve bu yüzden de apartman yönetimi bize (ev sahiplerine) 5 bin liralık alacak dava açacakmış (eve bunla ilgili ihtar geldi).

Yani hem kirayı doğru düzgün zamanında tam alamıyoruz bir de davalık oluyoruz. Burada 2 sorum var.

1-) Kiracı yaşadığı apartmanın aidatlarının ödenmesinden sorumlu değil mi? Bu durumda apartman yönetiminin bize alacak davası açması doğru mu?

2-) Kiracının tahliyesi davasında hakime "bu kiracı ev kirasını doğru düzgün ödemiyor" demenin yanı sıra "aidatları da doğru düzgün ödemiyor, kiracı yüzünden bize de dava açıldı" deme imkanımız var mı? Bu işlerle ilgilenen bir avukatımız var ama davada aidatları ödemediğini söyleyemeyiz sadece kiraları ödemiyor diyebiliriz dedi.


not: niyetimiz bu kiracıdan minimum zararla kurtulup evi sonrasında boş tutmak.

 
Ortak giderlerden kat malikleri (ev sahibi) sorumludur. Kira kontratında kiracı ödeyecek diye yazmadıysanız sizden alırlar seve seve.


  • goodz  (18.06.19 14:17:20) 
Kira sozlesmesinde o yaziyordur da. Ben soyliyim maksimum zararla cikarsiniz o isin icinden. Ciksin da evden sonrasi hayirli olsun


  • allah yazdiysa bozsun  (18.06.19 14:21:53) 
emlakkulisi.com

yani aslında kira kontratlarında aidatın kiracı tarafından ödeneceği sözleşme altına alınmıştır, kiracı bu borçtan zincirleme sorumludur, ancak kiracıdan tahsil edilemediğinde mahkeme aracılığı ille kat malikinden tahsil edilebilir. kat malikinin hukuki yolla ya da anlaşma suretiyle kiracıdan alma hakkı saklıdır.
  • altinci nesil caylak  (18.06.19 14:39:24) 
Bir şekilde zora düşmüş biri değilse, çakal oluyorlar genelde. Bir şekilde ev sahibini kandırıp, giriyorlar. Mahkeme vs. derken 1-1,5 sene kira vermeden oturuyorlar. Mahkeme icra kararı verse bile, genelde üzerlerine bir şey olmadığı için o para tahsil edilemiyor.

Hukuki süreçleri yine takip edin ancak iyilikle çıkartmaya ve tutarları almaya çalışın. Yani kurtarabildiğinizi kurtarın. Değilse büyük ihtimal hukuki yolsan alamayacaksınız.


.
  • kartallar yuksek ucar  (18.06.19 15:23:12 ~ 15:31:43) 
İcra takibi + tahliye davası gerek. Avukatsız yorucu olur


  • photo85  (18.06.19 22:04:07) 
Yakin zamanda bogustum.
1.Kiraci ne is yapiyor ?
Maasli mi ?
2.kefil var mi, isi ne ?
3.kira sozl trh ne, sozlesme yenilendi mi
Tsk.
  • tunaktunaktun  (19.06.19 06:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.