[]

Psikoloji bölümünden mezun oldum

3.82 ortalamam, 90 ales notum, 95 TOEFL skorum (ve 93 odtu iys puanım) var. Sosyal psikoloji alanında yüksek lisans için başvurularda bulundum. Boğaziçi ve Koç'a başvurmuştum. mülakatta elendim ikisinde de. Aslında Koç mülakatı iyi geçmişti ama oluyormuş böyle şeyler :/

Sizce ne yapmalıyım? ne gibi yerlerde iş bulabilirim? yeni mezun kardeşinize ne önerilerde bulunursunuz?

Teşekkürler şimdiden.

 
piyasaya girersen ortalama bir maaşı zor alırsın, yüksek lisansı zorla.


  • mikahakkinen  (18.06.19 14:02:31) 
sabancıya bak bilgiye bak. genelde kalburüstü okullarda yüksek lisans ve akademik çalışma yapılınca amerikadan kabul alınabiliyor, yoksa zor.

fulbright bursu araştır.

diğer burslara bak tev bursunu araştır.

meb bursuna bak en kötü.
  • kveldulv  (18.06.19 14:17:46) 
O puanlar iş verenin gözünde değersiz. Boğaziçide yüksek lisans yapmış olsan da sana 2500-3000 lira teklif edecekler. Psikoloji bitik bir bölüm artık. Klinikçilere bile 2500 maaş teklif ediyolar.


  • integrative  (18.06.19 14:25:42) 
@mikahakkinen hocam, zaten elimden geldiğince master programlarına başvuruyorum. Ama Türkiye'de istediğim kalitede eğitim verebilecek kurum sayısı çok az. o yüzden işe başlasam bile 1 sene sonra tekrar lisans sonrası eğitimim için uğraşacağım. amacım para değil, tecrübe açıkçası. Çünkü istediğim şey akademide kalmak.


  • fikrimuhim  (18.06.19 14:27:36 ~ 14:28:35) 
Hedef akademi ise yurtdışını zorla. Türkiye'de zaten sosyal psikoloji alanında kadro bulman çok zor. 10 sene işsizlik süreci yaşarsın.

Türkiyede lisansüstü kabulu alman da zor. Belki yurtdışına göre daha zor çünkü herkes tanıdığını alıyor. Senin puanların ne bilip ne bilmediğin çok da önemli değil.
  • integrative  (18.06.19 14:32:49 ~ 15:14:34) 
Çok da şey yapmamak lazım...
www.eksisozluk.com

  • hurt  (18.06.19 14:41:27) 
eksisozluk.com

Yazık bize çok yazık.
  • westblack  (18.06.19 14:53:58) 
Reklam sektorune dal. Sonra bi daha basvurursun yuksek lisansa.


  • red g  (18.06.19 15:06:26) 
İngilizce psikoloji ve sosyoloji mezunuyum 2 yıl oldu memlekette ne yüksek lisans oldurabildim ne iş bulabildim (gidip Esenyurt üniversitesinde okumak istemediğim için olmadı, gidip 2000 tlye haftada 70 saat çalışmak istemediğim için olmadı vs) kalktım londraya taşındım, dilimi geliştiriyorum, garsonluk kasiyerlik takılıyorum, bi yandan da teaching assistant işlerine başvuruyorum ki istediğim alanda (dramatheraphy) yüksek lisansa kabul edilebileyim.

Yani demem o ki, yurt dışına gitmeye bakın. Belki kolay bi hayatınız olmaz başlangıçta ama sonrasında Türkiye'deki şartlardan daha iyi şartlarda yaşarsınız. Ne yazık ki kendi ülkemde kendi mesleğim adına bi gelecek göremiyorum ben.
  • bir nick var benden iceri  (18.06.19 15:10:45) 
Lütfen biriniz de durumu iyi olmayanlar için bir proje geliştirsin ya... Bedava yapın demiyorum tabii ki ama uygun fiyatlı online terapiler olur, ne bileyim grup terapileri olur. Yapılamıyor mu böyle şeyler?
Gerçekten böyle bir fikir geliştirseniz hem biz fakirler hem de sizin kariyeriniz açısından çok faydalı olmaz mıydı..

  • jacque  (18.06.19 16:48:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.