[]

su video size ne düşündürdü

youtu.be

hepsini izleyenler cevap verebilirse güzel olur ve inanan bir birey misiniz ateist mi, bunu da belirtebilirsiniz. ( veyahut başka bir şey)

size mantıklı ya da ahmakça gelen kısımlar hangileri, karşı argüman üretebilir misiniz?

 
kesinlikle katılıyorum.hatta bununla alakalı bir çalışmam mevcut.sadece umuma açmıyorum.


  • ny man  (18.06.19 14:16:06) 
böyle videolarda nedense tekniğin hep ön planda tutulması dikkatimi çekmiştir. Birçok kamera açısı, görsel efektler,hikayeleme,kurgu, sunuş vesaire.. böylesine görsel şöleni güçlendirilmiş videoların temelinin eksik olduğunu nerede görsem anlarım. Sizi alakasız konularla meşgul ederek kendi inançlarından beslenen fikirlerini bağımsızmış gibi sunarlar. sık sık somutlaştımaya başvururlar. ki dinin, tanrının somutlaştırmaya ihtiyacı yoktur bana göre çünkü inanç dediğimiz şey tamamen soyut kavramlardır. nihayetinde inanan kesimin inançlarını güçlendirmekten başka işe yaramaz somutlaştırmalar.inananın konumu ile inanmayanın konumu farklıdır. inanan kendisine daha sağlam temel oluşturmak adına bu videoyu izleyip inancını pekiştirebilir, inanmayan da efe aydal ın kırmızı hap videosunu(ki bence buna cevap olarak çekilmiş tüm bu kırmızı asa serisi) izleyip kendi fikrini güçlendirirebilir. bu tip videoların temel sorunu bana göre argümanları ne kadar sağlam olursa olsun offensive bir tutumla hazırlanmış olmaları. Nedense kendi özgün konuları yoktur, sürekli kendilerini önceleyen ateizmin fikirlerine ve düşüncelerine yönelik içerikler hazırlıyorlar, örneğin; ateizmi big bang den kurtarıyoruz, bilimin içindeki din,bilim boşluk doldurur mu, bilimin bilinmeyen inançları, evrende düzen mi var kaos mu, teknoloji bilimsel metodu açıklar mı... diye uzanan seriye bakınca işlerinin ne kadar zor olduğu belli oluyor. Bu içeriklerin hepsi özenle seçilmiş konular lakin nedense bilimin arkasından bilimin ürettiklerinden beslenmiş. 'bunlar kuranda yazıyor' argümanının biraz daha cilalanmış versiyonları bana göre bu tip videolar


  • olaylar olaylar  (18.06.19 14:24:23) 
İzledim, iyi kurgulu bullshit.


  • goodz  (18.06.19 14:29:10) 
Bu kadar güzel kurgulanmış saçmalamayı uzun zamandır izlememiştim.
Goodz'un "bullshit" tanımı cuk oturuyor.
Ekleme: Amerikalı hırtların dünyanın düz olduğunu, aslında dünyayı kertenkele insanların yönettiğini falan anlatan videoları gibi direk.
  • quaker  (18.06.19 14:45:23 ~ 14:51:04) 
pek yeni bir şey yok. bilim adamları okuyor ama boşa okuyor, kalpleri mühürlenmiş onların,dünya ve insanlar mükemmel yaratılmıştır siz bundaki tanrıyı nasıl göremezsiniz vs..özellikle 14.02'deki örneğe bakarak müslümanların tarih boyunca niye gerizekalıların peşinden gittiğini anlayabilirsiniz.
halbuki bu kadar varoluş sancısı çekiyorsan deist ol,agnostik ol rahatla. kendi aklını niye aşağılıyorsun ki.

  • potsdamer  (18.06.19 15:15:00) 
bilim adamlarının manaya bakmadığını iddia ederek bir kurgu yapılmış ama tamamen failure. kutsal kitaplara bilim gözünden baktığınızda bir çok çelişki görünür. evet bilim daha rasyonel bir mantıkla bakar ancak bilim adamları sadece rasyonalite sebebiyle dinden uzaklaşmazlar. belki sorgulamayı hızlandıran bir süreçtir bu ancak tek sebep bu değildir. kafaya yatmaya bir çok etik veya vicdani soru da mevcut oluyor. ancak evrimsel biyoloji ile ilgilenenlerde inançların evrimin bir sonucu olduğu kabulü de ortaya çıkıyor. zira bu videodaki arkadaş manayı islam'da bulmuş ancak dünyada yüzlerce inanış var. Popülasyona bakarsan Hristiyan yüzde 32, Müslüman yüzde 23, Hindu yüzde 15, Budist yüzde 7, Yahudi yüzde 0,2, geleneksel dinler yüzde 6, herhangi bir dini gruba ait olmayanların yüzde 16. şimdi bütün bu inanç sistemlerinden neden islamiyet sorusunu sorduğunda bambaşka boyutlar açılıyor. coğrafyayla aileyle ne kadar ilintili olduğunu görüoyrsun. bunun gibi bir çok farklı mevzu var. ama bir bilim adamı nuh tufanına, atıyorum bir yılanın konuşmasına, ayın ikiye bölünmesine gibi mucizelere inanmamakta daha da hızlı hareket eder mutlaka.

örnek vermiş işte böbrek çalışmayınca bilim bunu düzeltebiliyor ama nasıl yıllarca calıştığını ya da bir damladan bugüne geldiğini düşünmüyor.mesela yanlış bir örnek bu. bilim gayet de yaşamın nasıl başladığını, evrimle hangi noktaya geldiğini ve nasıl çalıştığını biliyor. ayrıca her şeyin çok iyi olmadığını da biliyor. dünyadaki kaosu da çok güzel betimliyor.

bir de işte içtiğimiz sudan nasıl keyif alıyormuşuz, yediğimiz yemekten vs.yani özetle diyor ki sana verilen nimetlere neden bakmıyorsun. bu düşünceye bilim, bu duygu bize verildiği için biz bunu (su içtiğimizde rahatlamayı) hissediyoruz demek yerine önce doğaya bakar. doğada nasıl oluştuk, doğaya nasıl ayak uydurduk ilk sorudur. yani biz su içmeyi seviyoruz diye doğada su yok. biz doğaya adapte olarak geliştiğimiz için ve metabolizmamız bu süreçte suya ihtiyaç duyduğu için su içince o hissayatra sahibiz şeklinde bakar.

bir de bütün bilim adamları da inançsız değildir. konu ile ilgili şu yazı bazı fikirler verebilir.

evrimagaci.org
  • awlmi  (18.06.19 15:15:07) 
“Çünkü onların kalpleri mühürlüdür” ahahahahhaha yarısına kadad izledim çünkü resmen zırvalamışlar.


  • cemallamec  (18.06.19 15:23:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.